DIN 19 AUGUST: Islanda introduce carantina OBLIGATORIE si 2 testari pentru calatorii din Romania

15. Islanda Verde

Asa cum va anuntam acum cateva zile, Islanda urma sa ia niste masuri de oprire a valului epidemiologic care a lovit insula dupa reschiderea granitelor pe 15 iunie 2020. Erau mai multe optiuni care erau luate in considerare pentru perioada de dupa 15 august (decizia ar fi urmat sa fie luata pe 15 august, dar iata ca a fost luata inca de azi) si acum cateva minute, primul ministru islandez doamna Katrín Jakobsdóttir a anuntat intr-o conferinta de presa noul protocol pentru vizitatorii in Islanda.

Astfel, cu incepere din 19 august, toti vizitatorii in Islanda (probabil, dar sigur cu exceptia zonelor „sigure” – Groenlanda, Norvegia, Finlanda, Faroe, Danemarca si Germania) trebuie sa urmeze urmatorii pasi – testare la aeroport, carantina pentru 4-5 zile si o a doua testare dupa aceasta perioada.

In acest moment, acest protocol este obligatoriu pentru cetatenii si resortisantii islandezi, dar si turistii care urmau sa stea mai mult de 10 zile in Islanda, dar incepand cu 19 august, va fi obligatoriu si pentru turistii straini indiferent cat planuiesc sa stea pe insula. Actualmente, testul de la aeroport costa 9.000 coroane islandeze (56 euro) daca este platita in avans sau 11.000 coroane islandeze (68 euro) daca este platita pe loc la aterizare. Al doilea test (dupa carantina) este gratuit. Turistii sunt de asemenea incurajati sa-si descarce aplicatia de telefon C-19 pentru a ajuta la depistarea contactilor celor infectati.

De asemenea, se mentine ordinul ca toti cei care se imbarca in directia Islanda sa se inregistreze aici.

Anuntul oficial a fost facut acum cateva minute si va fi reflectat in curand pe site-ul oficial islandez aici ––> Site-ul guvernului Islandei

Sursa info: Iceland Monitor

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest