Italia prelungeste obligativitatea de carantinare pentru calatorii din Romania pana pe 30 septembrie

Domul Din Milano

In cursul zilei de azi, premierul Italiei, d. Giuseppe Conte a semnat prelungirea tuturor reglementarilor in vigoare in Italia din timpul lunilor iulie si august pana cel devreme pe 30 septembrie 2020. In consecinta, toti calatorii care se intorc din Romania si Bulgaria vor continua sa stea in carantina timp de 14 zile pana sa poata circula liber in Italia. In plus, calatorii care vin din Croatia, Grecia, Spania si Malta au obligatia sa prezinte un test COVID-19 nu mai vechi de 72 ore. Daca nu pot prezenta un astfel de certificat, calatorii veniti din aceste tari sunt obligati sa faca un test in Italia (fie pe aeroport, fie dupa ce ajung acasa), dar nu mai tarziu de 48 de ore din momentul in care au intrat in Italia. Calatorii din aceste tari trebuie sa se izoleze insa pana in momentul in care le vine rezultatul negativ.

De asemenea, se prelungeste interdictia cetatenilor moldoveni si a altor cateva tari extra-comunitare de a intra pe teritoriul Italiei, iar zborurile intre Italia si Moldova sunt interzise.

Toate celelalte masuri (obligativitatea purtarii mastii in interior, dar si in exterior in spatii aglomerate, interdictia participarii spectatorilor la evenimente sportive si inchiderea cluburilor si discotecilor ramane in vigoare). Scolile vor fi deschise in Italia cu respectarea unui protocol strict, iar lectiile de muzica vor fi interzise.

Sursa info: Digi 24 si Corriere della Sera

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest