Din 10 SEPTEMBRIE: Maldive introduce obligativitatea testarii COVID-19 cu 72 ore inainte de a ajunge pe aeroportul Male

Vacanta In Maldive

Maldive este daca nu ma insel singura tara din Asia care este deschisa. India este inchisa, Nepalul este inchis, Malaezia si Indonezia au spus clar ca mai vedem la anul, Thailanda n-a spus-o, dar probabil o va spune. Maldive este singura tara deschisa. Dupa ce initial anuntase o procedura extrem de stricta si greoaie, bazata pe mai multe teste si carantina, de la 15 iulie au deschis granitele fara nici o conditie. Rezultatul – 362 de cazuri la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile (una dintre cele mai mari, poate cea mai mare din toata Asia), iar turistii au fugit care incotro – nu cred ca exista multe tari care sa nu aibe Maldivele pe lista rosie. In prima luna de cand s-a deschis Maldive, doar 5200 de turisti au aterizat pe aeroportul din Male spre deosebire de media lunara de 141.000 inregistrata in 2019. Nimeni n-a vrut sa se duca intr-o tara unde mai mult ca sigur, vecinul de camera are COVID. Strategia de porti deschise pentru toata lumea, fara test, fara carantina a fost un esec lamentabil – tara a devenit ciuma Asiei, numarul de cazuri bubuie, iar turistii ii numeri pe degete.

In aceste conditii, guvernul Republicii Islamice a hotarat ca incepand cu 10 septembrie, orice strain care doreste sa vina sa viziteze Maldivele trebuie sa prezinte un certificat a unei analize tip PCR sau test rapid facuta in ultimele 72 ore din momentul aterizarii care sa certifice ca respectivul nu are COVID. Dupa indeplinirea acestei cerinte, nu va mai fi nici o restrictie, Pasagerii simptomatici (care tusesc sau au febra) vor fi dusi intr-un centru de testare impreuna cu cei din grup (imi e neclar ce inseamna asta – daca tot avionul sau doar familia / grupul cu care calatoreste) si vor sta in carantina pana vine rezultatul testelor COVID.

In schimb, s-a ridicat obligatia ca turistii sa stea doar intr-o singura unitate de cazare – pot sa stea in mai multe unitati de cazare, dar trebuie sa anunte Ministerul Turismului cu 48 ore inainte,

Sursa info: God Save the Points

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest