Germania decide ca INTREAGA Romania este zona de risc epidemiologic si cere test COVID si izolare pentru toti calatorii din Romania

Hanovra

Acum cateva momente, Germania a plasat intreaga Romanie pe lista de risc epidemiologic, dupa ce cateva saptamani de-a randul a inclus doar cateva judete (si uneori a exclus altele). Decizia are efect imediat. Principiul dupa care anumite regiuni intra pe lista de risc epidemiologic al institutului Koch este ca respectiva regiune sa aibe sub 50 cazuri la 100.000 locuitori in ultimele 7 zile (nu 14 !). Datorita exploziei numarului de cazuri din Romania inregistrat in ultimele zile, intreaga Romanie a devenit zona rosie. Alaturi de Romania, au fost adaugate pe lista de risc epidemiologic si Olanda, Bulgaria, Croatia, Lituania, Slovacia, Slovenia si Ungaria.

In caz ca doriti sa mergeti in Germania, trebuia sa:

 1. Prezentati un test COVID-19 facut nu mai mult de 48 ore inainte de intrarea in tara la un laborator certificat de autoritatile medicale dintr-o tara a Uniunii Europene si apoi puteti calatori liber. Pentru tarile din afara UE, exista conditii mai drastice despre care puteti citi in linkul de mai jos. Exista posibilitatea ca anumite landuri sa ceara si un al doilea test efectuat pe teritoriul Germaniei.
 2. Auto-izolare timp de 14 zile. Puteti sa iesiti din auto-izolare in momentul in care primiti rezultatul negativ al unui test COVID facut pe teritoriul Germaniei – acesta poate fi facut in aeroporturi sau in laboratoare aprobate de stat. Testele facute in primele 72 ore din momentul in care ajungeti in Germania sunt gratuite, dupa aceasta perioada trebuie sa fie platite (preturile variaza intre 100 si 500 euro).
 3. Daca nu aveti test COVID cand intrati in tara, trebuie sa va duceti cat se poate de repede in locul de carantinare.

Pot exista de asemenea, reglementari locale ale landurilor, asa ca atunci cand va deplasati undeva in Germaniei, verificati reglementarile in vigoare in respectivul land.

Calatorii in tranzit sunt scutiti de carantinare sau test in conditiile in care parasesc teritoriul Germaniei cat se poate de repede.

Mai multe informatii gasiti aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Paraschivescu Lori spune:

  Ma intereaza daca pot face testul Covid la intrare in Germania pe autostrada in Passau.
  Daca fac testul in tara pentru covid mai tb sa fac land 54329 testul.

 • Stefan Ioana spune:

  Cele 48 de ore sunt calculate din momentul recoltarii sau din momentul in care a iesit rezultatul? Am bilet de avion in data de 16.10 in Dortmound si nu stiu in ce conditii pot merge. Va multumesc anticipat!

 • Ioana Popa spune:

  Buna ziua. Daca pasagerul prezinta test negativ Covid-19 (48 ore) pe aeroportul din Dortmund – 15.10. este scutit de autoizolare/carantina? Va pleca din Germania in aceeasi zi.

 • Anca spune:

  Se cer doar teste PCR, sau si cele din singe/ser (IgG, IgM) sunt in regula?

  • Imperator spune:

   PCR. Asta iti indica daca esti acum infectat(a). IgG si IgM iti spun daca ai trecut prin boala mai demult si ai anticorpi

   • Anca spune:

    Banuiesc ca stiti ca mai mult de 30% din rezultatele pozitive prin PCR sunt fals pozitive. Plus, sunt cazuri cu reactii adverse dupa PCR. Exista, cica, un singur test omologat in Europa, dar care, dupa cum se vede, nu e folosit sau recomandat..

    • Imperator spune:

     Testele RT-PCR au o medie de 3 – 5% fals negative (asta e de fapt marea buba la ele, mai ales datorita faptului ca materialul de analizat nu este recoltat ca lumea da fals-negativ. Cifrele de fals-pozitiv sunt apropiate de zero.
     Intr-adevar, exista reactii adverse pentru cei care prizeaza cocaina sau marijuana inainte de PCR, in anumite cazuri si in combinatie cu bauturi spirtoase de la 40% nivel de alcoolemie in sus.

 • Iulia spune:

  Dacă stau 3 zile, se impune carantina ?
  Sau dacă fac test in aeroport, in cât timp iese rezultatul?
  Se poate caza la hotel pt autoizolare ?

 • Alexxandra spune:

  Escala ma gandesc ca este considerata tranzit, asadar nu se impun restrictii la intrarea in Germania, nu?

 • lore spune:

  Buna seara. Ca sa plec acum sambata in Germania ,trebuie sa-mi fac test ? Am inteles ca Romania e pe lista rosie. Daca testul e facut mai repede si au trecut mai mult de 48 de ore, ce se intampla ? Exista optiunea de a face testul cand ajungi pe teritoriul lor, sau e mai bine sa faci deja din Romania ? Am inteles, ca pe vineri sunt programata.
  Va multumesc.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii