Italia prelungeste carantinarea obligatorie a calatorilor din Romania pana pe 15 octombrie

02. Fontana Di Trevi Roma

Astazi expira Decretul Presedintelui Consiliului de Ministri al Italiei cu privire la masurile de combatere a COVID in peninsula si din motive politice (opozitia nu a ajuns la o intelegere cu puterea in Parlament), un nou Decret nu a mai putut fi dat. In consecinta, vechiul Decret care expira azi la miezul noptii a fost prelungit pana pe 15 octombrie pentru a avea timp de a elabora si a vota un nou DPCM. In consecinta, obligativitatea de carantinare a calatorilor care vin din Romania se prelungeste pana pe 15 octombrie.

Sunt cateva schimbari care pot fi de interes – incepand de maine, este obligatorie purtarea mastii de protectie atat in exterior, cat si in interior. In exterior, se va purta in orice loc public – daca te afli intr-un loc pustiu, singur sau doar insotit de familie, nu e insa nevoie sa porti masca.

Se adauga Belgia, Olanda si Marea Britanie la lista tarilor cu risc epidemiologic, asa ca cei care vin din aceste tari trebuie sa prezinte un test COVID la intrarea in Italia. Romania este singura tara de unde este obligatoriu sa te carantinezi 14 zile fara a fi luat in considerare testul COVID.

Cei care nu poarta masca pe strada din neglijenta sau voit vor plati o amenda de pana la 1000 euro, iar cei care nu respecta carantina vor plati pana la 5000 euro amenda si vor efectua pana la 18 luni inchisoare.

Provinciile nu vor mai fi capabile sa „usureze” restrictiile, ci eventual doar sa le faca mai stricte. De exemplu, daca la nivel national sunt inchise toate barurile si cafenelele, provinciile nu vor putea da ordin ca sa fie deschise. Au insa dreptul sa dea ordin sa fie inchise si restaurantele.

Starea de urgenta se prelungeste pana pe 31 ianuarie 2021.

Deci, mai avem de asteptat inca 8 zile pentru a vedea ce mai decid partidele politice italiene.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest