Nepal deschide granitele pentru turistii straini cu incepere din 17 octombrie

Boudhanath Stupa Kathmandu

Nepal alaturi de Maldive este unul din foarte putinele tari asiatice care a decis sa deschida granitele pentru turistii straini. Daca tari cu o industrie a turismului importanta cum ar fi Thailanda, Indonezia sau China asteapta aprobarea vaccinului si inceperea vaccinarii, Nepal a decis sa deschida granitele pentru turisti cu destul de putine conditii cu incepere din 17 octombrie

In conformitate cu decizia Consiliului de Ministrii a Nepalului, aceste conditii sunt: efectuarea unui test inainte de a pleca spre Nepal cu cel mult 72 ore inainte de a incepe calatoria (deci nu din momentul intrarii in Nepal, ci din momentul in care urci in avion din Bucuresti sau alt loc) si efectuarea unui al doilea test odata ajuns pe aeroportul din Kathmandu. Nepalul nu mai solicita asigurare care sa acopere eventuala imbolnavire de COVID, asa ca aceasta va fi acoperita fie de turist, fie de agentia de turism prin care calatoreste. Recomandarea mea este sa faceti o asigurare care sa acopere COVID-19. Sunt si in Romania companii de asigurare care spun ca acopera si COVID-19, dar daca te uiti in conditii, descoperi ca te acopera, dar conditiile sunt atat de interpretabile incat de fapt nu acopera nicaieri. Am o cunostiinta la Eurolife, am verificat daca acopera si Nepalul si mi-a confirmat ca da. Asa ca va recomand sa va faceti o asigurare aici. Pentru cativa lei, nu aveti bataie de cap, va acopera si spitalizare si carantinare.

Protocolul final va fi publicat in urmatoarele 1 – 2 zile cu privire la redeschiderea turismului in Nepal, deci puteti sa urmariti in ziarele locale care vor fi conditiile finale.

Nepal este o tara pe care o iubesc, am fost deja de 5 ori si sigur ma voi mai intoarce. In consecinta, am scris o tona de articole pe care le puteti citi aici ––-> Nepal.

Iar daca va mananca talpile pentru o tura in Nepal si vreti sa stiti toate informatiile la zi cu privire la ce e deschis si ce nu e, cum se poate calatori, care e situatia si evident, ajutor pentru rezervare tururi, cazare si orice altceva, dati-i un mail prietenului Raj aici: npvillage@gmail.com

Namaste !

Sursa info: The Himalayan Times

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Madalin spune:

  Dar ar fi safe de calatorit acolo ? Ce evolutie are virusul acolo, e in scadere ?

  • Imperator spune:

   Romania are 142 cazuri / 100.000 in ultimele 14 zile, Nepalul 102. Probabil, marea majoritate in Kathmandu. Daca eviti Kathmandu (sau zonele foarte aglomerate), ar trebui sa fie ok.

  • Hanis spune:

   Dar e safe sa te duci sa-ti cumperi cartofi de la magazin? Serios acuma…nu mai fi asa speriat ca oricum nu ajuta…de luat iei si cand plimbi cainele.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest