Romania actualizeaza lista de restrictii. Calatorii din Lituania si Danemarca intra in carantina, se ridica restrictiile pentru Marea Britanie si Malta.

Lista carantina noiembrie

In seara aceasta (stiu, asa, hodoronc tronc), CNSU a aprobat noua lista a tarilor de pe „lista galbena”. Nu e nici o surpriza ca Lituania a intrat pe lista galbena si calatorii care vin din micul stat baltic vor trebui sa intre in izolare deoarece in ultima saptamana, s-a inregistrat o explozie de cazuri. O surpriza este aparitia Danemarcei care are mai bine de jumatate decat cazurile Romaniei, dar decizia se explica prin faptul ca in Danemarca a aparut o noua mutatie a COVID provenit de la nurci – tari precum UK au introdus de asemenea Danemarca pe lista tarilor „rosii” taman datorita acestui risc.

Pe de alta parte, Malta si Marea Britanie nu se mai afla pe aceasta lista deoarece au mai putine cazuri ca Romania la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile – numarul cazurilor in Romania a crescut spectaculos, in timp ce in Malta au scazut, iar UK pana una, alta au reusit sa opreasca cresterea.

Daca ma intrebati pe mine ca tendinte, foarte probabil Suedia va intra pe lista galbena in curand (numarul cazurilor acolo a explodat) si e posibil ca Spania sa redevina verde intr-un orizont de timp de 2- 3 saptamani. Dar asta depinde nu numai de ei, ci de Romania care a luat extrem de putine masuri de limitare a pandemiei.

Lista intra in vigoare peste 3 ore, adica pe 13 noiembrie 2020, ora 0:00.

Sursa info: Digi 24

Lista galbena noiembrie

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Ioan spune:

  Azi in UK au fost 33.470 cazuri, zilnic sunt peste 20.000, deci in UK nu s-a stopat cresterea, decizia este ciudata.

  • Imperator spune:

   Nu e ciudata, au mai putine cazuri decat noi la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile. Cifrele au fost luate din raportarea ECDC de luni – nu mai am cifrele de atunci, dar si azi, avem mai multe cazuri ca UK – Romania are 523, iar UK – 472.

 • Liliana spune:

  Eu sunt in carantina de o săptămâna venită din uk,acum ca nu se mai afla pe lista Galbena pot ieși din izolare?Multumesc

 • Vlad Poenaru spune:

  Mai exista vreo tara europeana in care sa poti merge liber, adica fara test obligatoriu la plecare/sosire si fara carantina la intoarcere?

  • Imperator spune:

   Malta, Albania, Belarus. In curand Suedia va deveni si ea galbena.

   • Lumi spune:

    Buna ziua, ar trebui sa merg in Suedia din 20 in 23 noiembrie, intrebarile ar fi daca se poate ‘estima’ si daca da prin ce calcul, cam cand ar putea intra Suedia pe lista galbena si daca s.ar anula cursele directe care inca opereaza acum (respectiv wizz).

    • Imperator spune:

     Daca tendintele raman aceleasi, probabil in 1-2 saptamani, Suedia va ajunge pe lista galbena. Zborurile nu vor fi anulate din ordin guvernamental, ci vor fi anulate doar daca nu sunt pasageri – iar cand o tara ajunge pe lista galbena, in general dispar si pasagerii.

 • Andrei Calancea spune:

  Buna seara, se impune carantina pentru un zbor BHX – AMS – OTP maine (pe 13 noiembrie)? Conexiunea din Amsterdam este de o ora.

  Va multumesc anticipat pentru raspuns!

  • Imperator spune:

   Nu. Veniti din UK care devine tara „verde” la miezul noptii, iar tranzitul (intr-un termen rezonabil si o ora este mai mult decat rezonabil) nu este luat in considerare. Tinand insa cont ca veniti cu un avion de Amsterdam, sa aveti la indemana biletul de avion (pe hartie sau telefon) sa-l aratati ca veniti de fapt din UK, nu din Olanda.

 • Sorin spune:

  Atentie! Cei ce vin din Danemarca nu vor intra in carantina. Este un decret in H54 care precizeaza ca Danemarca este exceptie.

  Art.3 – (1) Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 2. (2) Excepțiile de la măsura carantinei prevăzute în Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36, cu modificările și completările ulterioare, nu se aplică persoanelor care sosesc din Danemarca.

  Si data viitoare citeaza si tu surse de incredere, cum ar fi AirlinesTravel.ro :D.

 • Mugur spune:

  Stiti cumva dacă la intoarcerea din insulele Canare este obligatorie carantina? Acolo rata de infectare este foarte mică. Problema este ca insulele Canare apartin de Spania.

 • traveller spune:

  scriati, citez: „Spania sa redevina galbena intr-un orizont de timp de 2- 3 saptamani” . Pai este galbena in continuare. Are sanse sa devina verde?

 • Dudian spune:

  Multumim inca o data pentru informatii. Imi este neclar daca mai este in vigoare varianta prin care dintr-o tara galbena se poate intra in RO cu test covid nu mai vechi de 48 de ore, cu conditia sa nu stai mai mult de 72 de ore. Nu mai apare nicaieri in informatiile oficiale, doar pe site-ul reopen.europe, acolo inca apare. Stii ceva? Multumesc mult!

 • Ioana Ene spune:

  Si inca o intrebare: eu vin pe 15 in romania,ma intorc pe 26 in spania,care la imtoarcere imi va cere test! Cum fac sa pot face restul daca trebuie facut in a 8 a zi! Imi dau rezultatul in 2 zile ca Eu in a treia trebuie sa fiu in avión

 • Aura spune:

  Bună ziua,
  Știți cumva care este rata de incidență a cazurilor covid/100 000 locuitori în Turcia? Mi-ați putea indica un site oficial care publică acest gen de informații (pe ecdc.europa.eu am găsit info exclusiv despre statele EU)?.
  Vă mulțumesc!

 • Dana spune:

  Dacă îmi iau bilet UK-Budapesta și de la Budapesta plec cu mașina in România oare intru in izolare?

 • Raluca spune:

  Buna ziua. Pentru tranzitarea Bulgariei se impune carantina in Romania? Persoana respectiva vine din Turcia, cu masina, tranziteaza Bulgaria pt a ajunge in Romania. Imi puteti da un site oficial unde sa gasesc daca este/nu este necesara carantina la tranzitul unei tari „galbene”?
  Multumesc

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest