Romania actualizeaza lista de restrictii. Calatorii din Lituania si Danemarca intra in carantina, se ridica restrictiile pentru Marea Britanie si Malta.

Lista carantina noiembrie

In seara aceasta (stiu, asa, hodoronc tronc), CNSU a aprobat noua lista a tarilor de pe „lista galbena”. Nu e nici o surpriza ca Lituania a intrat pe lista galbena si calatorii care vin din micul stat baltic vor trebui sa intre in izolare deoarece in ultima saptamana, s-a inregistrat o explozie de cazuri. O surpriza este aparitia Danemarcei care are mai bine de jumatate decat cazurile Romaniei, dar decizia se explica prin faptul ca in Danemarca a aparut o noua mutatie a COVID provenit de la nurci – tari precum UK au introdus de asemenea Danemarca pe lista tarilor „rosii” taman datorita acestui risc.

Pe de alta parte, Malta si Marea Britanie nu se mai afla pe aceasta lista deoarece au mai putine cazuri ca Romania la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile – numarul cazurilor in Romania a crescut spectaculos, in timp ce in Malta au scazut, iar UK pana una, alta au reusit sa opreasca cresterea.

Daca ma intrebati pe mine ca tendinte, foarte probabil Suedia va intra pe lista galbena in curand (numarul cazurilor acolo a explodat) si e posibil ca Spania sa redevina verde intr-un orizont de timp de 2- 3 saptamani. Dar asta depinde nu numai de ei, ci de Romania care a luat extrem de putine masuri de limitare a pandemiei.

Lista intra in vigoare peste 3 ore, adica pe 13 noiembrie 2020, ora 0:00.

Sursa info: Digi 24

Lista galbena noiembrie

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii