19 DECEMBRIE – 10 IANUARIE. Austria suspenda acceptarea testelor PCR, carantina este obligatorie pentru calatorii care vin din Romania si alte peste 180 tari

07. Palatul Hofburg Viena

Pana astazi, Austria accepta intrarea fara carantina pe teritoriul national a calatorilor care vin din zonele rosii daca prezinta un test PCR cu rezultat negativ facut in ultime 72 ore. Aceasta masura este temporar ridicata in perioada 19 decembrie 2020 – 10 ianuarie 2021 cand oricine vine in Austria din orice tara „rosie” va intra in carantina, indiferent daca are un test PCR. Masura se aplica cam tuturor tarilor din lume (evident, inclusiv Romaniei), doar calatorii din urmatoarele tari fiind scutiti si pot intra fara restrictii: Australia, Finlanda, Irlanda, Islanda, Japonia, Noua Zeelandă, Norvegia, Coreea de Sud, Uruguay si Vatican.

Calatorii care sosesc din strainatate trebuie sa stea pe banii lor intr-un loc adecvat de carantinare timp de 10 zile. Alternativ, la 5 zile dupa inceperea carantinarii, pot face un test PCR si daca rezultatul care vine este negativ, obligatia de carantinare se suspenda in momentul primirii rezultatului (deci, la 6 – 7 zile din momentul intrarii in carantina in Austria).

De asemenea, toti calatorii care intra in Austria trebuie sa completeze urmatorul formular. Formularul trebuie completat inainte de a sosi pe teritoriul Austriei.

Tranzitul este permis fara restrictii, dar fara oprire pe teritoriul Austriei. Este posibil ca la frontiera Austriei sa vi se ceara documente care sa demonstreze ca destinatia finala este o alta tara si nu Austria (bilet avion cu plecare dintr-o terta tara, rezervare hotel, etc).

 

In Austria, hotelurile, restauranturile, barurile sunt inchise. Anumite hoteluri pot fi deschise, dar accepta doar clienti care calatoresc in interes de serviciu, nu si in interes turistic. Se accepta comanda telefonica sau internet pentru mancare, iar magazinele alimentare sunt deschise.

Toate institutiile si evenimentele culturale de orice fel sunt interzise (teatre, cinematografe, spa-uri, etc), doar muzeele si bibliotecile sunt deschise, respectand reguli de distantare sociala. De asemenea, din 24 decembrie, gradinile zoologice si botanice se pot deschise.

Din 24 decembrie 2020, instalatiile de schi vor putea functiona daca proprietarii lor vor decide sa le deschida, dar tinand cont ca unitatile de cazare sunt inchise, vor schia doar localnicii, Ma rog, daca aveti prieteni in Austria, puteti sa stati la ei in conditiile in care toti va izolati timp de 10 zile (sau 5 zile + test + zilele pana vine rezultatul).

Este interzisa iesirea din casa intre orele 20:00 si 6:00 exceptand activitati esentiale – mers la munca, cazuri de urgenta, chestiuni de natura administrativa / juridica sau pentru a merge sa voteze in alegeri.

Masurile sunt in vigoare pana in 10 ianuarie 2021, dar ar putea sa fie prelungite.

 

Sursa: austria.info si Grupul „Romani in Austria

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest