A fost actualizata lista galbena – se ridica obligatia de carantina pentru Austria

Lista verde decembrie

Aseara tarziu, a fost actualizata celebra „lista galbena”, dovada ca CNSU lucreaza si in seara de Ajun. Ei bine, pentru prima oara de cand lista exista, nu au mai luat in considerare ultimele cifre, ci au luat in considerare situatia existenta cu 5 zile in urma, adica luni. ECDC a decis ca nu va mai publica cifrele zilnic, ci doar odata pe saptamana, mai precis joia, iar cifrele sunt de fapt relevante pentru luni. Bine de stiut acum ca iar s-au schimbat regulile „jocului”

Schimbarile sunt ca Austria, Iordania si Polinezia Franceza au iesit de pe lista, deci calatorii care vin din aceste tari nu mai trebuie sa intre in carantina, in schimb au intrat pe lista Africa de Sud (datorita noii tulpini mai contagioase, nu a numarului de cazuri care e mai mic decat al Romaniei), St. Maarten si Gibraltar.

Marea Britanie a intrat de cateva zile pe lista galbena, iar zborurile spre aceasta tara sunt interzise.

Daca este sa ma uit care e situatia la zi (adica ieri), indicele epidemiologic a continuat sa scada, asa ca Austria ar putea redeveni galbena (dupa o saptamana), la fel si Germania, Polonia, Israel (care intra in al treilea lockdown) si chiar si Italia (care este la limita). Sa vedem cum evolueaza lucrurile pana luni.

Deci, iata lista care a intrat deja in vigoare la vreo 3 ore de la publicare, adica pe 25 decembrie, ora 0:00. Cel mai probabil, lista urmatoare va fi validata pe 31 decembrie.

Cei care vin din aceste tari, trebuie sa intre in carantina timp de 14 zile. Aceasta perioada se poate scurta daca in ziua a 8-a se face un test PCR si iese negativ (rezultatele pot veni in 1-2 zile). Cei care au fost bolnavi de COVID in ultimele 90 zile (pe baza unui rezultat pozitiv) nu trebuie sa intre in carantina.

Info: INSP

Lista galbena decembrie

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii