DIN 30 DECEMBRIE: Poti intra in Turcia numai pe baza unui test PCR, INCLUSIV pentru cei in tranzit aeroportuar

Moscheea Albastra Istanbul

Acum cateva zile, Turcia a suprins pe multi anuntand introducerea obligativitatii prezentarii rezultatului negativ al unui test COVID-19. Initial masura urma sa fie aplicata din 28 decembrie pentru cei care intrau in Turcia prin aeroporturile tarii, iar din 30 decembrie pentru cei care intrau pe ruta terestra si nu era clar daca cei care doar tranzitau aeroporturile sunt scutiti de test. Intre timp s-a clarificat – si iata deciziile finale.

Masura intra vigoare pe 30 decembrie 202o ora 0:00 ora Turciei si va ramane in vigoare cel putin pana pe 1 martie 2021.

Singurul test acceptat este cel RT-PCR si trebuie facut cu cel mult 72 ore din momentul in care ajungeti pe teritoriul Turciei. In cazul celor care zboara spre Turcia (indiferent daca vor ramane acolo sau sunt doar in tranzit spre o alta destinatie externa), compania aeriana este obligata sa verifice existenta testului la imbarcare. Cine nu are testul, nu va fi imbarcat.

Testul trebuie sa fie prezentat in orice limba (nu exista nici o reglementare in acest sens), dar trebuie sa fie clar inteles ca este negativ. In cazul nostru, in limba romana cred ca e OK.

Masura este valabila pentru pasagerii care au varsta peste 6 ani.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii