Thailanda deschide granitele pentru toate tarile lumii, dar carantina de 14 zile este obligatorie

Marele Palat Bangkok

O decizie de ultima ora si relativ surprinzatoare a fost luata de Thailanda care dupa o perioada in care a acceptat turisti doar din tarile cu foarte putine cazuri (gen cele din Asia de Est sau Australia / Noua Zeeleanda) a anuntat azi ca va accepta turisti din toate tarile lumii. Conditia fundamentala – carantina stricta de 14 zile.

Carantina nu se face asa oricum, ci doar intr-unul din cele 120 hoteluri aprobate de guvern si trebuie achizitionate asa numitele pachete ASQ (Alternative State Quarantine). Aceste pachete includ cazare pentru 15 nopti, 3 mese pe zi, wifi gratuit, transfer privat cu masina de la aeroport si prezenta permanenta a unei asistente medicale. Fiecare turist trebuie sa i se ia temperatura de 2 ori pe zi si sa faca 2 teste COVID – in ziua 5 si ziua 13 a carantinei. Daca testul este pozitiv sau are temperatura mai mare de 37,5 grade, va fi mutat la spital (spitalul nu este acoperit de pachetul ASQ, ci de asigurarea de sanatate obligatorie).

Pachetele costa intre 26,500 baht (730 euro) si 600,000 baht (16,500 euro) in functie de hotelul ales. Mai multe informatii cu privire la pachetele ASQ le gasiti aici.

Masura a intrat deja in vigoare.

 

Cel mai probabil, Thailanda va ridica obligatia de carantinare pentru calatorii vaccinati impotriva COVID candva la inceputul anului viitor, restul urmand sa urmeze procedura de carantinare.

Sursa info: Bangkok Post

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii