ACTUALIZARE: Calatorii din Spania, Franta, Malta si Irlanda vor intra in carantina. Ungaria iese de pe lista galbena

Actualizare ianuarie

Iata ca lista galbena s-a actualizat cu o intarziere de doar o zi (data trecuta s-a actualizat duminica, dar, era Anul Nou, CNSU avea alte probleme, acum s-a actualizat vineri in loc de joi). Dupa cum spuneam acum cateva zile pe internet, cei care vin din Spania, Franta, Malta, Rusia si Irlanda si alte tari vor intra in carantina.

Inca un pic de explicatie. Conform legislatiei, calatorii care vin din tari care au un numar de cazuri la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile mai mare decat Romania trec pe lista galbena si trebuie sa intre in carantina la domiciliu. Aceasta lista este publicata joia de ECDC, iar datele sunt relevante pentru luni. Deci, lista de azi, vineri este bazat pe niste cifre valabile luni. Daca s-ar fi bazat pe datele valabile pana ieri, Ungaria nu ar mai fi iesit de pe lista verde, ar fi ramas pe lista galbena, asa ca atentie – in mod normal aveti doar 1 saptamana la dispozitie sa veniti din Ungaria si sa nu intrati in carantina !

Deci, iata lista de tari „galbena” – daca vii din aceste tari vei intra in carantina. Cele subliniate sunt noi intrate.

Europa: Gibraltar, Georgia, Serbia, Muntenegru, Croația, Georgia, Lituania, Letonia, Estonia, Moldova, Slovacia, Cipru, Marea Britanie, Slovenia, San Marino, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elvetia, Armenia, Cehia, Jersey, Turcia, Olanda, Danemarca, Monaco, Austria, Italia, Polonia, Germania, Spania, Franta, Irlanda, Malta.

Din afara Europei: Panama, SUA, Israel. Liban, Palestina, Columbia, Africa de Sud, Rusia, Namibia, Belarus

De pe lista galbena au iesit: Azerbaijan, Ungaria si Curacao. Ungaria e posibil sa reintre de saptamana viitoare pentru ca in datele valabile joi au mai multe cazuri ca Romania.

Noile interdictii intra in vigoare maine, sambata, 9 ianuarie 2021, ora 20:00.

 

Reamintesc – toti calatorii care vin din tarile galbene trebuie sa intre in carantina timp de 14 zile. Carantina poate fi redusa daca dupa ziua a opta fac un test PCR care iese negativ – in acest caz pot sa iasa imediat dupa aflarea rezultatului (deci dupa 9 zile). Cei care vin dintr-o tara galbena si stau sub 72 ore in Romania, sunt scutiti de carantina daca vin cu un test PCR negativ facut cu maximum 48 ore inainte de a intra in Romania. Cei care au fost bolnavi de COVID si pot demonstra cu un rezultat pozitiv din ultimele 90 zile, dar mai vechi de 14 zile sunt scutiti de carantina.

In cazul special al Marii Britanii, calatorii din acesta tara, trebuie sa prezinte un test PCR facut cu 48 ore inainte de a ajunge in Romania SI se vor carantina.

Sursa: Airlines Travel

Lista galbena

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Pentru Franta si Spania, cat de mare este diferenta la nr de cazuri? Au oare sanse ca joia viitoare sa revina pe lista galbena?

  traveller 9 ianuarie 2021 10:17 Răspunde
  • Nustiu cât de adevărat este dar dacă eu am un test făcut înainte de a pleca din Franța înainte cu 48 ore și este negativ mai stau în carantina??

   Bordea Valentin 10 ianuarie 2021 9:22 Răspunde
   • Nu stati in carantina in Franta si nici testul nu e obligatoriu, decat daca veniti din afara Europei.

    Imperator 10 ianuarie 2021 14:20 Răspunde
 • Corectie: sa revina pe lista verde

  traveller 9 ianuarie 2021 10:18 Răspunde
 • Insulele Canare sunt pe lista de Spania?

  Morteanu 9 ianuarie 2021 13:37 Răspunde
  • Din cate imi aduc aminte, sunt o provincie a Spaniei.

   Imperator 9 ianuarie 2021 16:47 Răspunde
 • Buna ziua! Sa inteleg ca “cei care vin dintr-o tara galbena si stau sub 72h in Ro sunt scutiti de la carantina” NU se aplica si in “cazul special” al calatorilor din Marea Britanie?
  Puteti clarifica va rog. Multumesc!

  A 9 ianuarie 2021 18:15 Răspunde
  • da, nu se aplica. Pentru cei veniti din Marea Britanie, este carantina este obligatorie chiar daca vor sa stea 24 ore.

   Imperator 10 ianuarie 2021 14:21 Răspunde
   • Multumesc pentru raspuns 🙂

    A 10 ianuarie 2021 18:30 Răspunde
 • Cat de repede o sa treacă Franța pe lista verde durează mai mult de o luna

  Maria 10 ianuarie 2021 7:59 Răspunde
  • Depinde foarte mult de masurile luate de guvernul francez. Daca reintroduce lockdown strict, chiar si regional, e posibil, daca nu, va fi destul de mult pe lista galbena

   Imperator 10 ianuarie 2021 14:20 Răspunde
 • Dacă aș vrea să plec pentru 72 de ore în irlanda și fac restul cu 48 de ore înainte de plecare se poate evita carantina.

  Tudorel 10 ianuarie 2021 10:13 Răspunde
 • Buna seara, vreau sa plec in România in zilele urmatoare cu masia proprie din Portugalia. Trebuie sa specific ca matricula e spaniola. Am avut sars cov-2 la inceputului lui noiembrie, trebuie vreun alt test sau trebuie carantina? Nu e moft plecarea, trebuie sa plec e necesar. Mulțumesc

  Ioana 10 ianuarie 2021 19:28 Răspunde
  • Trebuie sa aveti dovada (test pozitiv) ca ati avut sars cov-2 si sunteti scutit de carantina chiar daca veniti din zona galbena.

   Imperator 10 ianuarie 2021 20:12 Răspunde
 • Despre Spania ce anticipati
  ? Va sta mult timp pe lista galbena? Multumesc

  traveller 10 ianuarie 2021 20:29 Răspunde
 • Salut Cezar. Iți multumesc si anticipat pentru putin ajutor.
  Am facut vaccinul covid, faza 1 maine trebuie sa fac faza 2.

  După acesta dată, pot să clătoresc fără probleme in baza certificatului de vaccinare fără teste pe aeroport sau eventuale carantine.

  Doreim sa achixitionan o clatorie pentru Bali, spania si alte destinații. Mă ajută mult să stiu că acces vaccin pe langa faptul ca te protejeaza de virus, te scapa si de fromalitatile greoaie cu teste si carantina. Multumesc.

  Anca 10 ianuarie 2021 21:49 Răspunde
  • Buna dimineata

   Din pacate, pana acum doar 2 state au anuntat clar ca accepta persoane vaccinate fara conditii – Cipru (din 1 martie) si din cate imi aduc aminte, Islanda. De asemenea, un inalt oficial grec a anuntat ca o masura de genul asta va fi luata in considerare si inteleg ca si Romania se gandeste la o decizie similara. Inca nu am mai auzit la altii, dar sper ca in urmatoarele 1-3 luni, decizii similare vor fi multiplicate prin toata lumea.

   Imperator 11 ianuarie 2021 8:47 Răspunde
 • Pe mine m-ar interesa mai mult sa stiu care sunt tarile care nu au deloc restrictii pentru romani. Fara carantina, fara test covid. In afara de Bulgaria o mai fi vreuna?

  george2210 11 ianuarie 2021 19:28 Răspunde
 • Buna! As dori sa știu dacă sunt tari care i accepta pe cei care au avut și S au vindecat de covid? De exemplu Ungaria permite acces fără restricții pentru cei care prezintă dovada infectării cu maxim 6 luni in urma.

  Tina 12 ianuarie 2021 17:33 Răspunde
  • Cred ca doar Ungaria si Romania, Finlanda a luat in considerare la un moment dat, dar nu cred sa fi legiferat. Nu am mai auzit de alte tari.

   Imperator 12 ianuarie 2021 18:32 Răspunde
 • Daca ne intoarcem din Uk e nevoie de test PCR sau antigen fit to fly e suficient? Unde pot gasi info oficiale in acest sens?

  Andrada 12 ianuarie 2021 20:03 Răspunde
 • Nu reusesc sa gasesc date oficiale la excepții ca daca ai avut Covid in ultimele 90 de zile ești scutit de carantina la sosirea in România din Franța. Aveți un link sigur cu aceasta informație ? Multumesc, am zbor vineri 22.01

  Diana 14 ianuarie 2021 0:32 Răspunde
 • Buna ziua.
  Weekendul urmator trebuie sa zbor pe Insula Reunion cu decolare din Bucuresti si cu schimbare in Paris. Imi puteti spune va rog, daca am nevoie de test si daca se intra in carantina? Dar pentru intors? Va multumesc.

  Erika 16 ianuarie 2021 8:33 Răspunde
  • In acest moment, in Romania se intra fara test si fara carantina, Nu stiu care sunt reglementarile pentru tranzitul din Paris.

   Imperator 16 ianuarie 2021 15:36 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii