ACTUALIZARE: Calatorii din Spania, Franta, Malta si Irlanda vor intra in carantina. Ungaria iese de pe lista galbena

Actualizare ianuarie

Iata ca lista galbena s-a actualizat cu o intarziere de doar o zi (data trecuta s-a actualizat duminica, dar, era Anul Nou, CNSU avea alte probleme, acum s-a actualizat vineri in loc de joi). Dupa cum spuneam acum cateva zile pe internet, cei care vin din Spania, Franta, Malta, Rusia si Irlanda si alte tari vor intra in carantina.

Inca un pic de explicatie. Conform legislatiei, calatorii care vin din tari care au un numar de cazuri la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile mai mare decat Romania trec pe lista galbena si trebuie sa intre in carantina la domiciliu. Aceasta lista este publicata joia de ECDC, iar datele sunt relevante pentru luni. Deci, lista de azi, vineri este bazat pe niste cifre valabile luni. Daca s-ar fi bazat pe datele valabile pana ieri, Ungaria nu ar mai fi iesit de pe lista verde, ar fi ramas pe lista galbena, asa ca atentie – in mod normal aveti doar 1 saptamana la dispozitie sa veniti din Ungaria si sa nu intrati in carantina !

Deci, iata lista de tari „galbena” – daca vii din aceste tari vei intra in carantina. Cele subliniate sunt noi intrate.

Europa: Gibraltar, Georgia, Serbia, Muntenegru, Croația, Georgia, Lituania, Letonia, Estonia, Moldova, Slovacia, Cipru, Marea Britanie, Slovenia, San Marino, Suedia, Macedonia de Nord, Portugalia, Elvetia, Armenia, Cehia, Jersey, Turcia, Olanda, Danemarca, Monaco, Austria, Italia, Polonia, Germania, Spania, Franta, Irlanda, Malta.

Din afara Europei: Panama, SUA, Israel. Liban, Palestina, Columbia, Africa de Sud, Rusia, Namibia, Belarus

De pe lista galbena au iesit: Azerbaijan, Ungaria si Curacao. Ungaria e posibil sa reintre de saptamana viitoare pentru ca in datele valabile joi au mai multe cazuri ca Romania.

Noile interdictii intra in vigoare maine, sambata, 9 ianuarie 2021, ora 20:00.

 

Reamintesc – toti calatorii care vin din tarile galbene trebuie sa intre in carantina timp de 14 zile. Carantina poate fi redusa daca dupa ziua a opta fac un test PCR care iese negativ – in acest caz pot sa iasa imediat dupa aflarea rezultatului (deci dupa 9 zile). Cei care vin dintr-o tara galbena si stau sub 72 ore in Romania, sunt scutiti de carantina daca vin cu un test PCR negativ facut cu maximum 48 ore inainte de a intra in Romania. Cei care au fost bolnavi de COVID si pot demonstra cu un rezultat pozitiv din ultimele 90 zile, dar mai vechi de 14 zile sunt scutiti de carantina.

In cazul special al Marii Britanii, calatorii din acesta tara, trebuie sa prezinte un test PCR facut cu 48 ore inainte de a ajunge in Romania SI se vor carantina.

Sursa: Airlines Travel

Lista galbena

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest