DIN 5 MARTIE: Moldova introduce obligativitatea prezentarii unui test COVID la intrarea in tara. Nu este cerut pentru cei vaccinati

17. Statuia Lui Stefan Cel Mare Chisinau Basarabia

In urma deteriorarii situatiei epidemiologice in Republica Moldova, Comisia Nationala Extraordinara de Sanatate Publica (CNESP, echivalentul de peste Prut a CNSU) a introdus mai multe restrictii pentru a putea opri cresterea semnificativa de cazuri COVID in Republica. Printre masuri – se vor inchide institutiile culturale gen teatre, intreg sistemul scolar va reveni la invatamantul on-line, se va restrictiona sau suspenda complet transportul in comun in municipiul Chisinau in weekenduri si se introduce obligativitatea prezentarii unui test COVID de tip PCR la intrarea in tara. Obligativitatea este introdusa indiferent din ce tara calatoresti spre Moldova. Documentul care dovedeste efectuarea testului PCR trebuie sa fie scris in limba romana, engleza sau rusa.

Cetatenii moldoveni care nu vor prezenta un astfel de document vor trebui sa stea 14 zile in carantina (altfel vor fi scutiti), iar calatorii care nu au cetatenie moldoveneasca nu vor putea intra pe teritoriul Republicii Moldova. Masura se aplica pentru oricine sub varsta de 5 ani cu exceptia soferilor mijloacelor de transport marfuri si pasageri, persoanelor care sunt trimise in delegatie de companii moldovenesti, muncitorii trans-frontalieri, persoanelor aflate in traznit, dar si celor vaccinati anti-COVID.

 

Decizia o puteti gasi aici –––> Hotararea CNESP nr. 47/26.02.2021

Exceptiile de la testul PCR la gasiti aici –––> Hotararea CNESP nr. 42 / 13.01.2021 (o coroborati cu Hotararea 47, nu toate exceptiile au mai ramas in vigoare)

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest