Thailanda se pregateste sa renunte la carantina pentru cei care sunt vaccinati anti-COVID

Railay Thailanda

Asa cum ma asteptam inca de anul trecut, Thailanda va relaxa regulile de intrare in tara pentru cei care vor putea prezenta dovada vaccinarii anti- COVID. Guvernatorul Thailand Authority for Tourism a anuntat astazi ca masurile de ridicare a restrictiilor vor fi luate pas cu pas, iar turistilor vaccinati nu li se va mai impune o carantina de 14 zile intr-un hotel de pe o lista obligatorie, ci perioada de carantina s-ar putea reduce la 3 zile sau chiar se va renunta cu totul (ma astept sa se renunte cu totul).

D. Supasorn a anuntat de asemenea ca se asteapta ca turistii sa inceapa sa vina in Thailanda odata cu al treilea trimestru al anului (deci, dupa 1 iulie 2021), deci cam atunci vor fi implementate masurile anuntte..

In acest moment, turistii care vor sa mearga in Thailanda trebuie sa stea in carantina institutionalizata timp de 14 zile, timp in care nu pot parasi camera (exista o singura exceptie cu un grup sud-coreean care se carantineaza intr-o statiune de golf). Exista o lista oficiala de hoteluri care pot fi rezervate – de la unele ieftine pana la resorturi opulente – evident, in functie de cati bani vrei sa investesti. Dupa aceasta perioada de izolare, turistii se pot plimba liberi prin tara. Dar semnalul dat de seful turismului thailandez (un oficial cheie in guvernul de la Bangkok) spune clar ca Thailanda se va deschide pentru turistii vaccinati in cateva luni. Ca prin pas, in 5 provincii, se vor crea niste „bule” de carantina incepand din martie – hoteluri invecinate vor fi incluse in lista de carantina si cei care se auto-izoleaza vor putea iesi din camere si sa se foloseasca de facilitatile acestora.

In plus, 100,000 doze de vaccin vor fi folosite in perioada imediat urmatoare pentru personalul esential din turism in Chon Buri, Krabi, Phang Nga, Chiang Mai si Phuket. Thailanda a primit astazi prima transa de vaccinuri – 200.000 vaccinuri de la producatorul chinez Sinovac si va incepe programul de vaccinare in urmatoarele cateva zile. 1,8 milioane vaccinuri de la Sinovac vor fi livrate Thailandei in urmatoarele 2 luni, tara urmand sa primeasca si vaccinuri indiene Covishield / Astra Zeneca din India.

Sursa info: Reuters

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Daniel spune:

  Ai cumva idee sau vreo informatie daca dupa deschiderea granitelor Thailanda va reveni la visa-on-arrival pentru romani? Sau va trebui luata viza de la ambasada? Multumesc.

 • Dan spune:

  Si care ar fi acea dovada de vaccinare? O hartie simpla prezentata vamesului? sau Supasorn viseaza ca va avea acces in R.N.E.V (Registrul Electronic National de Vaccinari) din Romania. 🙂
  Amanati Thailanda pana in ’22.

  • Imperator spune:

   Vor veni instructiuni cand chiar vor lua decizia. Eu mi-am programat o tura prin august in Thailanda.

   • Dana spune:

    Este in regula in august? Eu m-am ferit sa merg in august pana acum. Ca vreme ma refer

    • Imperator spune:

     Am fost de 2 ori in august. Odata vreo 3 zile – tragea o mama de ploaie pe la 9 – 10 dimineata vreo ora, apoi se oprea. Ploua strasnic noaptea. Acum vreo 6-7 ani, am fost in august vreo 3 saptamani si a plouat fix 10 minute. Era oricum un an secetos, toti calugarii din Regat se rugau pentru ploaie sa se faca orezul. Vara este in mod normal un alt sezon de varf ca e vacanta in Europa si vin valuri de englezi, francezi, italieni, rusi care au liber.

 • Corneliu spune:

  Daca Bucurestiul intra in scenariul rosu, urmeaza carantina obligatoriu ? Se mai poate calatori ? Conteaza ca am vaccin cu rapel ?
  Multumesc

  • Imperator spune:

   Bucurestiul a fost vreo 2-3 luni in scenariul rosu in toamna – iarna asta, dar niciodata in carantina. Daca intra in scenariul rosu, se inchid restaurantele, carciumile, teatrele, scolile, etc, dar nu se interzice calatoritul.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii