Thailanda se pregateste sa renunte la carantina pentru cei care sunt vaccinati anti-COVID

Railay Thailanda

Asa cum ma asteptam inca de anul trecut, Thailanda va relaxa regulile de intrare in tara pentru cei care vor putea prezenta dovada vaccinarii anti- COVID. Guvernatorul Thailand Authority for Tourism a anuntat astazi ca masurile de ridicare a restrictiilor vor fi luate pas cu pas, iar turistilor vaccinati nu li se va mai impune o carantina de 14 zile intr-un hotel de pe o lista obligatorie, ci perioada de carantina s-ar putea reduce la 3 zile sau chiar se va renunta cu totul (ma astept sa se renunte cu totul).

D. Supasorn a anuntat de asemenea ca se asteapta ca turistii sa inceapa sa vina in Thailanda odata cu al treilea trimestru al anului (deci, dupa 1 iulie 2021), deci cam atunci vor fi implementate masurile anuntte..

In acest moment, turistii care vor sa mearga in Thailanda trebuie sa stea in carantina institutionalizata timp de 14 zile, timp in care nu pot parasi camera (exista o singura exceptie cu un grup sud-coreean care se carantineaza intr-o statiune de golf). Exista o lista oficiala de hoteluri care pot fi rezervate – de la unele ieftine pana la resorturi opulente – evident, in functie de cati bani vrei sa investesti. Dupa aceasta perioada de izolare, turistii se pot plimba liberi prin tara. Dar semnalul dat de seful turismului thailandez (un oficial cheie in guvernul de la Bangkok) spune clar ca Thailanda se va deschide pentru turistii vaccinati in cateva luni. Ca prin pas, in 5 provincii, se vor crea niste „bule” de carantina incepand din martie – hoteluri invecinate vor fi incluse in lista de carantina si cei care se auto-izoleaza vor putea iesi din camere si sa se foloseasca de facilitatile acestora.

In plus, 100,000 doze de vaccin vor fi folosite in perioada imediat urmatoare pentru personalul esential din turism in Chon Buri, Krabi, Phang Nga, Chiang Mai si Phuket. Thailanda a primit astazi prima transa de vaccinuri – 200.000 vaccinuri de la producatorul chinez Sinovac si va incepe programul de vaccinare in urmatoarele cateva zile. 1,8 milioane vaccinuri de la Sinovac vor fi livrate Thailandei in urmatoarele 2 luni, tara urmand sa primeasca si vaccinuri indiene Covishield / Astra Zeneca din India.

Sursa info: Reuters

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii