Urmand Estonia, Lituania renunta la orice restrictie de intrare pentru calatorii vaccinati anti-COVID

Trakai Lituania Tarile Baltice

Trakai, Lituania

Lituania este a cincea tara a Uniunii Europene care a anuntat ca ridica orice restrictie de intrare pentru calatorii din UE care prezinta dovada vaccinarii complete anti-COVID (adica doua doze pentru vaccinurile Pfizer BioNTech, Moderna si AstaZeneca / Oxford si o doza pentru vaccinul Johnson & Johnson care se asteapta sa fie aprobat in cursul lunii martie). Dovada ce trebuie prezentata este un certificat de vaccinare care sa fie scris in lituaniana, engleza sau rusa (cel romanesc vine bilingv, in romana si engleza). In acest fel, Lituania se alatura surioarei baltice Estonia, vecinei Polonia, Romaniei si Sloveniei in a-si deschide granitele fara restrictii pentru cei care s-au vaccinat anti-COVID. Alte tari care au implementat aceasta masura sunt Moldova, Georgia si Seychelles. Ma astept ca Letonia care in acest moment interzice calatoriile ne-esentiale (cel putin pana maine, 25 februarie) sa se alature si sa apara prima “bula” de calatorie fara restrictii pentru cei vaccinati: Polonia – Lituania – Letonia – Estonia.

Pentru cei care nu au fost vaccinati complet si vin dintr-o zona de risc epidemiologic (cam toata Uniunea Europana, de altfel), trebuie sa prezinte un test RT-PCR cu maximum 48 ore inainte de a intra in Lituania sau sa faca un test in Lituania imediat cand ajung – pentru a fi acceptati, trebuie sa se programeze in prealabil in maximum 24 ore dupa ce au ajuns in Lituania la telefonul +370 52 196 180.

In plus, pe langa testul COVID facut inainte de a ajunge in Lituania sau facut in Lituania, calatorii sunt obligati sa intre in carantina timp de 10 zile. Pot sa iasa mai repede, daca vor face un test in ziua a saptea de carantina si va iesi negativ.

 

Va reamintesc ca va invit sa veniti cu mine intr-o excursie in jur de 1 iunie in aceste tari absolut superbe (atat din punct de vedere arhitectural, cat si natural) – ma refer, la toate Tarile Baltice. Mai multe detalii puteti gasi aici ––> Excursie Tarile Baltice

Pentru mai multe informatii cu privire la Lituania, puteti citi aici –-> Informatii Lituania 

Mai multe informatii cu privire la reglementarile cu privire la intrarea in Lituania in perioada pandemica, cititi aici ––> Ministerul de Externe al Republicii Lituania

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Andu spune:

  Salut
  Stii cumva daca Germania permite tranzitul prin aeroporturile sale pentru calatorii vaccinati cu ambele doze?

  Mersi!

  • Imperator spune:

   In principiu, Germania permite tranzitul prin aeroporturi fara nici o restrictie. Insa am vazut ca in urma cu cateva zile, Lufthansa a cerut test celor care vin din Mexic si Republica Dominicana. Imi e neclar de ce, in principiu, nu se cere.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest