Cipru ridica interdictia de intrare pentru romani. Se intra cu 2 teste PCR si o mini-carantina

Palatul Presedintelui Ciprului

Cu incepere de la 1 martie 2021, Cipru a ridicat interdictia de intrare pentru cetatenii din cateva zeci de tari ale lumii, inclusiv Romania. In functie de situatia epidemiologica, tarile sunt clasificate in 4 categorii – verde, portocaliu, rosu si gri. Romania se afla in categoria rosie si desi lista este actualizata saptamanal, sunt foarte putine sanse ca Romania sa paraseasca lista rosie in urmatoarele cateva luni bune. Dar, in mod pozitiv, nu mai exista interdictie de intrare pentru calatoriile neesentiale, se poate calatori in Cipru urmand urmatorul protocol.

Calatorii din Romania trebuie sa faca un test PCR cu maximum 72 ore inainte de imbarcarea spre Cipru si completeaza formularul Cyprus Flight Pass. Acesta trebuie completat cu 24 ore inainte de ora de imbarcare in avionul spre Cipru si se va primi un pdf care trebuie prezentat atat la imbarcarea in avion, cat si la debarcarea in Cipru (fara el sau test, imbarcarea va fi interzisa). Vei mai face un test PCR dupa aterizare in aeroport, costul fiind suportat de fiecare calator in parte – testul costa 30 euro pe aeroportul Larnaka si 32 euro pe aeroportul Paphos, singurele puncte de intrare permise in Cipru. Apoi, calatorii se auto-izoleaza pana cand vine rezultatul testului – acesta poate veni in cateva ore, maximum in 24 – 48 ore. Copii sub 12 ani sunt scutiti de testul PCR.

Mai multe informatii cu privire la Cyprus Flight Pass gasiti aici ––> Hermes Airports

Mai multe informatii cu privire la regulile de intrare in Cipru gasiti aici ––> Cyprus Flight Pass

 

Desi initial, Cipru anuntase ca va ridica orice restrictii pentru cetatenii vaccinati, masura nu a intrat in vigoare in 1 martie, asa cum s-a anuntat. In schimb, Cipru a anuntat ca pasagerii vaccinati din Israel vor putea intra fara restrictii incepand cu 1 aprilie si cei din Marea Britanie din 1 mai.

In acest moment, Cipru este pe lista galbena a Romaniei (test PCR + carantina obligatorie 10 zile cu exceptia celor vaccinati, bolnavi in ultimele 90 zile, personal aerian, medical, etc), dar ma astept ca de saptamana urmatoare, aceste restrictii sa fie ridicate, Cipru devenind foarte probabil o tara „verde”.

In acest moment, TAROM nu opereaza in Cipru si nici nu exista vreun plan de a opera zboruri, Blue Air are zboruri saptamanal spre Bucuresti (primul chiar maine, pe 7 martie), urmand ca de la mijlocul lui martie sa creasca la 2 zboruri pe saptamana, Wizz Air nu planifica zboruri intre Bucuresti si Cipru, dar planifica zboruri incepand cu sfarsitul lui aprilie spre Cluj-Napoca si Iasi, iar Ryanair planifica sa reporneasca ruta Bucuresti – Paphos cu incepere din 1 mai 2021. Datele pot fi schimbate.

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Pix spune:

    „calatorii se auto-izoleaza pana cand vine rezultatul testului – acesta poate veni in cateva ore, maximum in 24 – 48 ore”

    Adica nu merge nimeni in afara de cei care trebuie sa mearga.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest