Olanda renunta la obligativitatea testului rapid efectuat cu 4 ore inainte de zbor. Ramane doar testul PCR cu 24 / 72 ore inainte

Amsterdam

Astazi, Guvernul Olandei a anuntat renuntarea la obligativitatea prezentarii a 2 teste anti-COVID pentru a putea intra in Olanda sau chiar pentru tranzit prin aeroporturile tarii spre o destinatie terta. Cu incepere din 16 martie 2021, se renunta la testul anti-gen care trebuia sa fie facut cu 4 ore inainte de imbarcarea spre Olanda, iar noul protocol arata cam asa:

 • Pentru calatorii care tranziteaza aeroportul olandez (in principiu, e mai ales vorba de Amsterdam – Schiphol), au nevoie doar de un test PCR facut cu 72 ore inainte de imbarcare.
 • Pentru calatorii care intra in Olanda din tarile nesigure din punct de vedere epidemiologica (in esenta, e vorba de toate tarile lumii exceptand Islanda, Australia, Noua Zeelanda, Rwanda, Singapore. Coreea de Sud, Thailanda si China), acestia trebuie sa prezinte un test PCR facut cu 24 ore inainte de imbarcare. Daca nu pot sa arate un astfel de document (putine tari din lume sunt la fel de rapide ca unele laboratoare private din Romania), trebuie sa prezinte un test PCR facut cu 72 ore inainte de imbacare SI un test antigen rapid facut cu 24 ore inainte de imbacare.

Olanda a prelungit carantina nationala (lockdown) pana cel devreme pe 1 aprilie, majoritatea magazinelor neesentiale (inclusiv restaurante si baruri) fiind ferm inchise. Continua interdictia de a iesi din casa intre orele 21:00 – 4:30 in cazuri ne-esentiale. Toate restrictiile din Olanda le gasiti aici.

Sursa info: Guvernul Regatului Tarilor de Jos

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Duta Ciprian spune:

  Salutare,

  Am si eu o nelamurire si sper ca ma poti ajuta. Am bilete spre Amsterdam din Cluj in data de 19 aprilie. Daca inteleg corect, in cazul in care perioada de timp dintre recoltarea testului PCR si ora de imbarcare este mai mare de 24 de ore, am nevoie si de test antigen rapid.
  Inteleg corect?

  Mersi.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest