Astazi plec in Egipt – a doua oara anul asta, dar voi vizita mai in amanunt Valea Nilului

Calatorie Egipt

Asta iarna, de Anul Nou, reveneam in Egipt dupa o groaza de ani. Practic ultimele oara fusesem prin 2010 intr-un city break la Cairo (am mai fost si printr-un tranzit de cateva ore in 2012 venind din Etiopia, dar a fost in viteza, am ajuns doar la piramide), dar in Luxor sau Hurghada nu mai fusesem de 20 ani, din octombrie 2000 ! Si sincer, am plecat incantat – am avut Luxorul si incredibilele sale monumente aproape doar pentru mine (doar cativa turisti, ici si colo, desi era Anul Nou !), am descoperit cat de mult a crescut Hurghada, mi-am adus aminte de ospitalitatea egiptenilor. Asa ca revenind acasa, le-am propus prietenilor de la Karpaten – hai sa facem un tur din seria “Hai cu Imperator”, Egiptul asta este prea frumos si sunt prea putini turisti ca sa ratam o astfel de ocazie. Pur si simplu, ar fi pacat. Zis si facut. Facut, refacut program, gandit, regandit, masurat, etc. In fine, a iesit. La doua zile dupa ce l-am anuntat, era plin. Si nu, eu nu plec cu zeci si sute de oameni, acela nu e turism, e bataie de joc. Prefer grupuri mici in care sa existe interactiune, sa ne cunoastem unii cu altii, sa avem experiente si amintiri placute. Am mai anuntat imediat un grup imediat dupa primul, s-au inscris oamenii, asa ca iata-ma ca azi plec spre Egipt pentru mai bine de 2 saptamani. Voi pleca azi cu primul grup, si voi astepta pe aeroportul din Hurghada pe cel de-al doilea grup pentru a ne invarti impreuna si sa descoperim frumusetile Egiptului.

Ce vom face ? In primul rand, dupa aterizarea la Hurghada, ne vom duce la hotelul Amarina Abu Soma unde am stat de Anul Nou – un hotel fain, dragut, unde oamenii te intampina cu inima deschisa si care mai are un avantaj – este foarte aproape de drumul pe care il vom lua spre Luxor.

A doua zi dimineata, vom pleca spre Luxor… vom strabate desertul si vom ajunge in locurile unde timp de secole s-a creat una dintre cele mai impresionante civilizatii ale lumii antice. Aici se afla temple incredibile – nu le vom rata pe cele de la Karnak si din centrul Luxorului, dar mai ales impresionantele morminte faraonice – si vom avea avantajul sa le vedem in conditiile in care nu sunt prea multi turisti…

Evident, nu vom rata o calatorie cu balonul la rasarit de soare –  o ora survoland malul de vest, dar si vom descoperi templul Karnak noaptea, cand toate coloanele vor fi luminate si vor vorbi despre istoria locurilor :). Apoi vom cobora spre sud, trecand pe langa cele trei temple emblematice ale Vaii Nilului (Esna, Edfu, Kom Ombo) pana vom ajunge la cataractele Nilului, la Aswan. Vom descoperi atmosfera specifica acestei zone locuite de nubieni si ne vom avanta pana hat, la granitele Sudanului la unul dintre cele mai impresionante temple ale Egiptului Antic – Templul de la Abu Simbel.

 

Voi face acelasi drum si cu al doilea grup – deci ma astept ca in perioada urmatoare sa zbor de doua ori cu balonul, sa ma plimb de 2 ori prin Karnakul de noapte si sa ajung de 2 ori intr-un loc care nu l-am vazut deloc (si care a fost frustrarea mea de la excursia din 2000). E vorba de templul Abu Simbel. In acea perioada, drumul rutier spre Abu Simbel era interzis (cu doar 3 ani inainte avusese loc atacul de la templul Hatshepsut si Egiptul punea la punct o gramada de protocoale de securitate care sunt in vigoare pana in ziua de azi), iar biletele la singura cursa de avion Aswan – Abu Simbel erau vandute cu luni si luni in avans. Asa ca …

 

Vor urma doua saptamani de magie antica. Va voi arata poze live pe Facebook.

Categorii:
Egipt

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest