Italia prelungeste obligativitatea carantinei de 5 zile si doua test COVID pana pe 30 aprilie

01. Domul Milano

Desi initial, Italia a anuntat ca impune carantina pentru calatorii care vin din Uniunea Europeana pentru cateva zile in jurul sarbatorilor de Paste pentru a taia pofta de calatorit in mini-vacanta de Paste, iata ca guvernul de la Roma a dat astazi o dispozitie prin care obligativitatea carantinarii este prelungita pana pe 30 aprilie 2021. Inainte de Paste, se putea intra in Italia doar pe baza unui test PCR, nefiind nevoie de carantina.

In consecinta, orice calator care vine din Romania in Italia, trebuie sa respecte urmatorul protocol: a) sa prezinte un test PCR negativ facut cu 48 ore inainte de intrarea in Italia; b) sa stea in izolare intr-un spatiu declarat timp de 5 zile; c) la finalul celor 5 zile de carantina, sa faca un nou test rapid (antigen) sau molecular. Acest protocol este obligatoriu pentru oricine vine din Uniunea Europeana (inclusiv din teritoriile de peste mari ale unor tari precum Franta, Spania, Danemarca sau Portugalia) si din Spatiul Economic European.

Toti calatorii care vin din tari extra-europene (cum ar fi SUA, Turcia, Rusia, etc), vor respecta o carantina de 14 zile pe langa testul PCR obligatoriu.

Nu exista exceptii pentru cei care au fost vaccinati sau au fost bolnavi, Masura va fi re-analizata la sfarsitul lunii aprilie.

Sursa: Corriere della Sera 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Ana spune:

  Din cate am gasit in sursele italiene, inainte de intrarea in Italia se poate face test rapid (antigen) sau cel molecular. Poate reuseste cineva care a calatorit daca a fost in regula numai cu cel antigen la intrare in Italia. Multumesc.

  Sursa: http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioContenutiNuovoCoronavirus.jsp?lingua=italiano&id=5411&area=nuovoCoronavirus&menu=vuoto

 • Isabela spune:

  Buna. Azi am sunat la agentia Paralela 45 incercand sa aflu daca pentru a vizita Madeira trebuie sa prezint test PCR sau e suficienta dovada de vaccinare. Din pacate, reprezentantul agentiei nu a stiut sa imi dea un raspuns cert. Mi-a spus sa verific pe mae.ro, lucru pe care il facusem deja dar nu este foarte clar. Pe mae.ro scrie ca toți pasagerii (cu posibilitatea de exceptare a minorilor cu vârsta de sub 11 ani și a persoanelor cu domiciliu în Madeira sau în Porto Santo, care se deplasează între cele două insule și a pasagerilor care prezintă un certificat medical emis în ultimele 90 de zile, care atestă că persoana în cauză s-a vindecat de COVID-19 sau a unui certificat care atestă vaccinarea împotriva COVID-19) care debarcă pe aeroporturile din RAM vor trebui să prezinte dovada efectuării testului molecular (tip PCR) cu rezultat negativ, în cele 72 de ore care preced îmbarcarea. Scrie doar cu POSIBLITATEA si nu mi-e foarte clar. Ma poti ajuta, te rog…Multumesc frumos

 • Isabela spune:

  am gasit transport cu Lufthansa. vom avea o escala in Frankfurt. intrebarea este daca este nevoie de test PCR pt a calatori cu avionul din Bucuresti in Frankfurt si din Frankfurt in Madeira? Putem urca in avion cu doavada vaccinarii?

  • Imperator spune:

   Imi e neclar. Am citit undeva ca Lufthansa cere obligatoriu test PCR pentru a zbura cu ei, dar ar fi bine sa mai verifici odata. Daca Madeira si Romania accepta dovada vaccinarii, Lufthansa nu.

 • Isabela spune:

  Multumesc frumos.Am sunat la Lufthansa si au confirmat ca pentru a urca la bord este necesar testul covid. Pe site-ul indicat de ei ( este foarte ciudat ca nimeni- agentie de turism sau Lufthansa – nu ofera informatii complete. Imi dau site-ul din care sa ma informez, site-uri extrem de stufoase in care gasesti cu greu ce trebuie( asa cum este site -ul institutului Robert KOCH unde este mentionat obligativitatea testului covid chiar si pentru cei care doar au escala intr-un aeroport din Germania si testul poate fi PCR sau un test antigen ( dar ce fel de test antigen? sunt mai multe tipuri? ca sa inteleg ce test antigen este autorizat ar trebui sa am cunostinte medicale)… Foarte complicat ca nimeni nu ofera informatii clare…este o nebuloasa…o sa-i mai sun. Multumesc inca o data: Toate bune!

 • Popescu M spune:

  Cezar, stii cumva daca insulele din Italia fac exceptie? Ma intereseaza Sardinia in principal, pentru la vara. Iar izolarea ce presupune, mai exact? Te izolezi in hotel sau in vila inchiriata si n ai voie sa iesi din curte?

  • Imperator spune:

   Nu, nu fac exceptie. In schimb, masurile sunt diferite de la o provincie la alta. Presupun ca la vara, masurile vor fi mai putine, iar cei vaccinati vor intra fara conditii.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii