DIN 7 IUNIE: Spania ridica orice restrictii de intrare pentru calatorii vaccinati sau care au trecut prin boala

Valencia

Incepand de maine, 7 iunie 2021, Spania va deschide granitele pentru toti calatorii vaccinati din orice tara fara a mai fi nevoie sa faci un test COVID. Masura se aplica incepand cu ziua a 14-a dupa efectuarea vaccinarii complete (doua doze in cazul tuturor vaccinurilor exceptand Johnson & Johnson care se administreaza intr-o singura doza).

In conformitate cu instructiunile autoritatilor de la Madrid, accesul se face pe baza:

Certificatului de vaccinare – pana la implementarea Certificatului European dupa 1 iulie 2021, cel romanesc poate fi folosit. Cum ziceam, poti intra in Spania fara restrictii la 14 zile dupa vaccinarea completa.

Adeverintei de trecere prin boala – daca ai fost bolnav de COVID in ultimele 180 zile (dar nu in ultimele 14) si ai un certificat oficial din partea unei autoritati medicale competente poti intra in Spania fara nici o restrictie

Test PCR sau antigen (rapid) facut la maximum 72 ore de la ora intrarii in Spania.

Copiii sub 6 ani nu trebuie sa prezinte nici un test, dar copiii nevaccinati intre 6-12 ani trebuie sa prezinte un test chiar si daca parintii sunt vaccinati complet

Sursa: Ambasada Romaniei la Madrid si Reuters.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Liliana spune:

  Se poate intra in Spania și cu test rapid cumpărat din farmacii și eventual ar trebui sa îl prezentam la intrarea vama?Va multumesc

 • Preda spune:

  Test antigen?! E ff bine ca este și acesta dar tare mi-e ca nu e destul deloc. Tot testul PCR e recunoscut

 • Maria spune:

  Adeverintei de trecere prin boala – trebuie sa fie in limba engleza?
  Pe site-ul MAE scrie : „un certificat de recuperare post-Covid (acesta poate fi un document eliberat de un serviciu medical la 11 zile de la depistarea infectării cu Covid. Acest certificat este valabil timp de 180 zile).”
  Oare aveti informatii de unde se elibereaza aceasta adeverinta, ce forma are si in ce limba?

 • Lidia fechete spune:

  Din Spania înspre Romania am nevoie de test?

 • ANA spune:

  Bună seara! Mai este valabil faptul ca la întoarcerea în România din orice tara nu mai este obligatoriu sa faci carantină dacă ești vaccinat complet?
  Și încă o întrebare legata de certificatul de vaccinare. Luna trecuta am fost în Republica Moldova, iar un polițist de frontiera ne-a zis ca certificatul de vaccinare expira în iulie. Noi am făcut vaccinul in martie. Am întrebat la spital și au zis ca de fapt data de expirare de pe certificat este a flaconului din care a fost administrata doza. Oare este posibil sa aibă dreptate polițistul? Mulțumesc anticipat!

  • Imperator spune:

   Da, e valabil, din toate tarile exceptand India.
   Politistul nu stie ce zice. Ce scrie pe certificat este data de expirare a flaconului. Daca tu ai facut vaccinul in martie, era valabil

 • Liliana spune:

  Buna seara…eu am avion spre Spania sâmbătă la ora 18,testul îl am mâine la ora 11,pe site scrie k trebuie făcut testul cu 48 d ore înainte,este vreo problema ținând cont ca eu ajung sâmbătă la ora 21?Va multumesc

 • Ionela spune:

  Buna ziua, daca merg din Spania in Romania saptamana viitoare trebuie sa mai stau in carantina? Se poate evita carantina? Multumesc anticipat!

 • Sorin spune:

  Buna ziua! Daca Romania nu aproba in Parlament folosirea certificatului verde pana la 01 iulie se poate circula in U.E. cu actuala adeverinta pentru cei vaccinati cu ambele doze, formula completa? Multumesc!

 • Valentina spune:

  Buna ziua! Am inteles ca s-au mai facut ceva schimbari, mai am nevoie de test PCR pentru intrarea in Spania? Am avion marti.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest