DE AZI: Olanda si Belgia reintroduc obligativitatea prezentarii unui test anti-COVID pentru cei care nu sunt vaccinati sau imunizati pe cale naturala

Gara Amsterdam

In urma cresterii masive a numarului de cazuri COVID in Romania, Olanda si Belgia care pana acum nu cereau nici un document pentru calatorii din Romania (evident, in afara de cele de identificare) au decis sa reintroduca obligativitatea prezentarii rezultatului negativ al unui test anti-COVID pentru cei care nu au fost vaccinati sau nu au trecut recent prin boala.

In consecinta, cu incepere de azi, 18 septembrie, ora 0:00, ora locala (ora 1:00 la Bucuresti) pentru a putea intra pe teritoriile Olandei si Belgiei trebuie sa prezinti:

  1. Certificatul european de vaccinare. Nimic mai simplu, se poate si pe telefon.
  2. Dovada trecerii prin boala in ultimele 180 zile – acesta se obtine de asemenea de pe aceeasi platforma de unde se poate lua si certificatul de vaccinare, dar dovada este un test pozitiv in ultimele 180 zile (dar nu ultimele 14 zile cand in mod normal trebuie sa fi in carantina)
  3. Test anti-COVID negativ. In cazul Belgiei, trebuie sa prezinti un test PCR nu mai vechi de 72 ore, iar in cazul Olandei, poti prezenta un test PCR nu mai vechi de 48 ore sau unul antigen-rapid nu mai vechi de 24 ore.

 

In cazul in care nu poti prezenta nici un astfel de document, in Belgia vei intra in carantina. Daca faci un test in Belgia in ziua 1 sau 2 si iese negativ, poti iesi din carantina imediat, dar vei fi obligat la inca un test in ziua 7. De asemenea, in Olanda, poti intra daca esti cetatean UE, dar vei intra in carantina timp de 10 zile.

Copiii sub 12 ani sunt scutiti de teste, dar vor intra in carantina daca parintii lor intra in carantina.

 

Sursa: Federal Public Service (pentru Belgia) si Guvernul Regal al Tarilor de Jos (pentru Olanda).

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest