ACTUALIZARE LISTA GALBENA: Maldive, Albania, Republica Dominicana, Belgia intra pe lista galbena, Danemarca iese.

Harta zona galbena feb

In sfarsit, cu o intarziere de foarte multe zile (ultima lista galbena a fost publicata hat, pe 18 ianuarie 2021), CNSU a publicat noua lista galbena. In urma scaderii numarului de cazuri COVID in Romania, exista o lista destul de lunga de tari aflate acum pe lista galbena – reamintesc, tarile de pe lista galbena sunt cele care au mai multe cazuri decat Romania raportate la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile – deci lista suporta o dinamica dubla – depinde cum evolueaza fiecare tara in parte, dar si Romania. In consecinta, pe noua lista galbena au intrat tari in care se afla destul de multi romani in vacanta (Maldive si Republica Dominicana), dar si tari europene – Rusia, Belarus, Macedonia de Nord, Albania. Au iesit in schimb Danemarca si Palestina.

Important de mentionat care sunt exceptiile:

 1. Calatorii care vin din tari de pe lista galbena si au facut COVID in ultimele 90 zile sunt de asemenea scutiti. Dovada trebuie sa fie un test pozitiv facut in ultimele 90 zile, dar nu in ultimele 14 zile.
 2. Calatorii care fac dovada vaccinarii cu cele 2 doze de vaccin, pot intra fara carantinare la 10 zile dupa efectuarea rapelului (a doua doza de vaccin).

Foarte dubioase sunt articolele din hotararea CNSU nr. 6/2021 care este greu de interpretat

 • Art.1 – Se aprobă lista țărilor/zonelor/teritoriilor cu risc epidemiologic ridicat pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea, prevăzută în anexa nr. 1.
 • Art.2 – (1) La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. 1, au obligația prezentării certificatului unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.
 • (2) Pentru persoanele prevăzute la alin. (1), cu excepția celor sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin Hotărârea Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 36 din 21.07.2020 cu modificările și completările ulterioare.
 • (3) Pentru persoanele sosite din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, se aplică excepțiile de la măsurile de carantinare aprobate prin hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență nr. 1 din 03.01.2021, nr. 3 din 11.01.2021 și nr. 4 din 18.01.2021.

Daca ma intrebati pe mine este scris atat de dubios incat probabil guvernul va trebui sa vina cu explicatii. Nu e primul act legislativ scris dubios si neclar din istoria Romaniei. Dimpotriva.

 

LATER EDIT: Se pare ca DSP-ul a confirmat ca va fi carantina SI test (ca in Germania, Olanda, Irlanda, Marea Britanie si alte tari). Este neclar ce se intampla daca vii fara test. Platesti amenda ? Esti mustrat ? Biciuit in piata publica ? Nu se stie.

LATER EDIT 2: O noua hotarare CNSU amana obligativitatea prezentarii unui test PCR pana pe 11 februarie 2021 ora 23:59. Deci, pana atunci daca vii din zona galbena, vei intra doar in carantina, nu va trebui prezentat si un test COVID. De asemenea, dupa 12 februarie, vor fi scutiti de prezentarea unui test COVID cei care au mai mult de 10 zile de a doua doza de vaccin anti-COVID, cei care au avut un test pozitiv in ultimele 90 zile (dar nu in ultimele 14 zile) si personal implicat in activitati esentiale precum transporturi, sanatate, etc. Obligativitatea prezentarii unui test PCR este pentru toti in varsta de peste 3 ani.

 

Deci, iata tarile de pe lista galbena (in bold, tarile nou intrate)

 

Europa: Portugalia (lider mondial la numarul de infectari), Gibraltar, Andorra, Spania, Muntenegru, Cehia, Monaco, Slovenia. San Marino, Marea Britanie, Letonia, Lituania, Estonia, Irlanda, Slovacia, Malta, Suedia, Franta, Olanda, Albania, Guernsey, Serbia, Luxemburg, Elvetia, Italia, Belgia, Liechtenstein, Georgia, Kosovo, Austria, Belarus, Germania, Cipru, Polonia, Rusia, Croatia, Macedonia de Nord

Orientul Mijlociu: Israel, Liban, EAU, Bahrain, Kuweit

Asia: Maldive, Malaezia

America de Nord: SUA, Canada

America Centrala si de Sud: Turks & Caicos, Panama, Aruba, St. Maarten, Puerto Rico, St. Lucia, St. Vincent & Grenadines, Columbia, Brazilia, Chile, Argentina, Uruguay, Bolivia, Falkland, Peru, Republica Dominicana

Africa: Seychelles, Eswatini, Tunisia, Africa de Sud, Capul Verde

Lista va intra in vigoare maine, 5 februarie 2021, ora 18:00, ora Romaniei

lista galbena romania februarie

 

lista galbena romania februarie

Sursa: Airlines Travel si INSP

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Buna Ziua ! Cum se situeaza Republica Dominicana ? Este posibil sa intre luna aceasta pe lista galbena? Multumesc

  Mihaela 4 februarie 2021 19:10 Răspunde
  • Scrie in articol 🙂

   Imperator 4 februarie 2021 19:15 Răspunde
   • Am vazut ulterior:) scuze .. aveti idee ce se intampla cu charterele spre Rep Dominicana in conditiile acestea? Este posibil sa se anuleze?

    Mihaela 4 februarie 2021 19:17 Răspunde
    • Nu stiu. Depinde de ce cerere va mai fi. Unii poate vor vrea sa mearga – sunt vaccinati, au fost bolnavi sau pur si simplu nu le pasa daca stau in carantina cand vin acasa ca oricum lucreaza de acasa.

     Imperator 4 februarie 2021 21:22 Răspunde
 • Si cum faci dovada ca ai facut vaccinul? In Italia se da doar o foaie A4 nestampilata in care sunt scrise zilele in care s-au facut cele doua doze si datele persoanei, poate fi cu usurinta modificata/falsificata.(momentan nu elibereaza alt document care sa ateste vaccinarea).

  Alex 4 februarie 2021 19:24 Răspunde
  • Probabil nu vor lua in considerare documentele italiene.

   Imperator 4 februarie 2021 21:22 Răspunde
  • Tocmai acea hartie este dovada…cred ca trebuie tradusa si legalizata intr-o limba de circulatie…Si se poate cere stampilarea si o semnatura cand se face vaccinul – probabil la rapel.

   Lora 5 februarie 2021 14:25 Răspunde
 • Dacă vin din Belgia și am test negativ mai fac carantină?

  Teofil 4 februarie 2021 19:43 Răspunde
 • Ciudat cum de Germania e pe lista. Eu urmaresc zilnic rezultatele publicate la 8 dimineata de Robert Koch Institut. https://experience.arcgis.com/experience/478220a4c454480e823b17327b2bf1d4/page/page_1/
  Incidenta in ultimele 7 zile e 80. Si e sub 100 de vreo 10 zile cel putin.
  Dupa lockdownul din ultimele luni Germania a reusit sa coboare bine nr de cazuri zilnice, cu decesele stau mai prost, cateva sute zilnic.

  Cati 4 februarie 2021 20:25 Răspunde
  • Astea sunt cifrele raportate de Germania catre UE. Romania pur si simplu copiaza datele primite de la ECDC (European Center for Disease Control) care le primesc de la fiecare tara membra.

   Imperator 4 februarie 2021 21:21 Răspunde
   • Daca fac testul aici, e negativ, zbor in Germania a doua zi, stau sub 24 de ore si nu sunt carantinata acolo (sub 24 e exceptata carantina) si in ziua urmatoare am zbor inapoi acasa, e valabil testul nagativ facut in Romania? Adica marti la 8 ma testez si seara am rezultatul negativ, miercuri am zbor in Germania, dorm o noapte la un hotel langa aeroport si joi zbor inapoi, deci ma incadrez in cele 72 de ore.

    Cati 4 februarie 2021 21:27 Răspunde
    • In mod normal, da. Ar fi bine sa verifici cand pleci din Romania, dar in mod normal, da.

     Imperator 4 februarie 2021 23:10 Răspunde
     • Multumesc!

      Cati 4 februarie 2021 23:12
 • Este chiar dubios ce scriu ei acolo, din punctul meu de vedere. Cei/cel care redacteaza aceste hotarari habar n-au sa scri clar, explicit si pe intelesul tuturor. Dar nah, e Romania si nu ne mai surprinde. Din ce inteleg eu este ca daca vi in Romania dintr-o tara aflata pe lista galbena trebuia sa ai un test negativ covid si tot intri in carantina, ceea ce nu-i vad logica. Si daca nu ai test negativ la intrarea in tara, ce fac cu tine? Nu te lasa sa intri in tara? Ori ii baga in carantina pe toti fara sa ceara test negativ ori cei care prezinta rezultatul unui test negativ la intrarea in tara vor fi lasati liberi.

  Marcu Florin 4 februarie 2021 20:47 Răspunde
  • Romania nu ar fi prima tara care vrea si test, te si baga in carantina. Este modelul din Germania, Marea Britanie, Irlanda sau Olanda, ca sa mentionez cateva tari. Intr-adevar, nu se stie ce se intampla daca nu vii cu test. Hai sa zic, la avion nu te imbarca, dar ce se intampla la granitele rutiere. In UK, se plateste o amenda de 500 lire parca, in Irlanda parca vreo 500 euro, in Romania nu au mentionat nimic. Nu poate sa nu te accepte in tara, aia e imposibil.

   Imperator 4 februarie 2021 21:20 Răspunde
   • In Irlanda ne simtim aproape ca in Coreea de Nord 😉

    – de pe 22 oct octombrie pana pe 1 decembrie nu ne-am putut deplasa decat 5 km in jurul casei

    – de pe 1 decembrie pana pe 18 decembrie am putut sa calatorim doar in regiunea in care locuim

    – de pe 26 decembrie pana pe 5 martie nu ne putem deplasa decat 5 km pentru drumuri esentiale, frizeriile, magazinele cu haine, scolile, gym inchise, biblioteciile toate inchise… 80% din populatia activa lucreaza de acasa.

    Dupa 5 martie PROBABIL DAR NU 100% sigur, ni se va da pemisiunea sa ne deplasam DOAR IN REGIUNEA IN CARE LOCUIM 😉

    CEL MAI TARE : POLITIA numita GARDA se afla pe toate soselele principale si pe cele care duc spre porturi si spre singurul aeroport ce a ramas deschis ( Dublin ) si da amende de 500€ TUTUROR CELOR CARE PLEACA IN VACANTE SAU PARASESC IRLANDA PENTRU MOTIVE NE ESENTIALE. ( Nu, nu e un vis urat, doar o realitate neasteptata ).

    In plus se mai adauga si 100€ DACA persoanele ce vor calatori s-au deplasat pana la aeroport/port, in cazul in care acestea se afla la peste 5 km distanta de locuinta lor !!!! Incredibil, nu-i asa ??

    Din fericire, exclusi de la aceste masuri draconice de 500€ sunt cei care pot dovedi ca nu au resedinta in Irlanda.

    Este adevarat, Irlanda cere la intrare in stat atat testul negativ, cat si carantina obigatorie fie la domiciliu, fie la hotel, in functie de zona din care soseste calatorul.

    Carantina la domiciliu se va controla de catre politie prin vizite ( a ramas inca neprecizat CUM SE VOR EFECTUA ;), iar cea efectuata in hotele va fi foarte dura, vor fi politisti inarmati in incinta hotelelor respective, iar costul celor 14 zile ( camera + 3 mese zilnice )se poate ridica la 1800€…

    Sper ca v-am consolat pe majoritatea cititorilor cu acest mesaj ? 😉

    Multe multumiri domnului Imperator Bogdan pentru informatiile de pe blog care sunt mereu actualizate !
    Sper ca nu peste mult timp sa ne putem si intalni in cadrul unora dintre excursiile atat de interesante pe care le postati aici 🙂

    Madalina 6 februarie 2021 22:44 Răspunde
 • Daca nu am testul, nu sint acceptat in avionul care zboara din Elvetia la Bucuresti ?

  Carmen 4 februarie 2021 21:13 Răspunde
  • Posibil nu. Inca e neclar, dar in mod normal ar trebui aratat testul la check in.

   Imperator 4 februarie 2021 21:18 Răspunde
   • Da, asa este. Parintetii mei traiesc in Tunisia in care conditiile de intrare au fost in ianuarie fix la fel ca si acum in Romania. La chekin te verifica.

    Pavel B. 5 februarie 2021 9:58 Răspunde
 • Swissairline confirma ca nu sint probleme la imbarcare. Deci ajung in Romania Otopeni, si acolo fac test sau platesc amenda. Nu e foarte clar.

  Carmen 4 februarie 2021 21:24 Răspunde
  • S-a amanat pana pe 12 februarie ora 0:00 ca era imposibil sa aplice regula asa repede. Pana atunci companiile aeriene vor fi informate sa nu mai imbarce oamenii care nu au test.

   Imperator 4 februarie 2021 23:10 Răspunde
 • Buna.Mai sunt valabile cele 48 de ore ?Daca stai doar atat nu mai faci carantina?

  ana 4 februarie 2021 21:47 Răspunde
  • Sunt de fapt 72 ore, nu 48 ore ;). Da, sunt inca valabile

   Imperator 4 februarie 2021 23:09 Răspunde
   • Cu testul obligatoriu bineinteles nu?

    ana 4 februarie 2021 23:41 Răspunde
 • Cezar, cum se intra în Turcia, trebuie test?

  Teofil 4 februarie 2021 22:18 Răspunde
 • Se pare ca au mutat testul din 12 februarie. O decizie de bun simt, pentru cei plecati acum
  https://boardingpass.ro/testul-negativ-pcr-pentru-covid-19-este-obligatoriu-abia-din-12-februarie/

  Cristi 4 februarie 2021 22:36 Răspunde
 • Nu știi in cazul în care noi avem mâine biletul din spre belgia spre România și aterizam la 17:45 vom întra sau nu în carantina??

  Alexandra 4 februarie 2021 22:40 Răspunde
  • Roaga-te sa nu intarzie avionul. Nu, nu intri in carantina

   Imperator 4 februarie 2021 23:08 Răspunde
 • Dacă ajungem din USA pe 11 Februarie seara putem intra numai cu declarație și stam in carantina 14 zile???ori trebuie făcut și testul??poate fi și cel rapid??

  Boldis 4 februarie 2021 22:47 Răspunde
  • Daca ajungi pe 11 februarie pana la ora 23:59 (ora Romaniei), nu iti trebuie test. Doar carantina. Roaga-te sa nu intarzie avionul 🙂

   Imperator 4 februarie 2021 23:08 Răspunde
 • Am citit si prevederile Hotararii Nr.7, dar nu mi-e clar: daca perioada de sedere intr-o tara din zona galbena este mai mica de 72 ore, mai e necesar acel test? Daca nu am timp/posibilitate sa il fac sau nu primesc rezultatele pana la imbarcare, nu ma primesc in avion? Voi fi biciuita in aeroport? 🙂

  Andreea 4 februarie 2021 22:55 Răspunde
  • Daca vii dintr-o zona galbena si nu vrei sa stai in carantina, trebuie sa vii cu test COVID. Dar trebuie sa iesi din Romania in 72 ore. In aeroport e foarte simplu, nu te biciuie. Pur si simplu nu te imbarca in avion, e cel mai simpla metoda de respectare a deciziei. Imi e neclar ce fac cu cei care vin pe cale rutiera.

   Imperator 4 februarie 2021 23:07 Răspunde
   • Multumesc! Si mie mi-e teama ca vor refuza imbarcarea in aeroportul din Elvetia catre Romania daca nu am si acel test PCR, doar ca mi se pare absurd sa fac si test intr-o tara in care stau mai putin de 72 h si sa stau si in carantina la intoarcere.In una sau 2 din tarile mentionate, care cer si carantina si test, parca se ofera posibilitatea de testare in 48 h de la intoarcerea in tara.

    Andreea 4 februarie 2021 23:18 Răspunde
  • Oare nu poti sa il faci aici inainte de plecare daca te incadrezi cu intoarcerea in cele 72 de ore? Am intrebat asta mai sus, dar inca nu e aprobat comentariul. Nu se precizeaza unde e trebuie facut testul, ci doar sa fie negativ si nu mai vechi de 72 de ore.

   Cati 4 februarie 2021 23:11 Răspunde
   • Am calculat si sunt vreo 80-90 de ore din momentul in care fac testul pana aterizeaza avionul pe otopeni, daca nu intarzie. Nu ma incadrez. Am incercat sa sun astazi pe vreo 4 nr. la DSP sa vedem daca sunt de acord in cazul unei plecari pentru 2-3 zile sa se faca testul la intoarcere.

    Andreea 5 februarie 2021 17:31 Răspunde
 • In Ucraina si Rep. Moldova se poate intra fara carantina acum ? De ultima stiu ca se intra fara probleme pentru cei vaccinati.
  Egiptul cum mai sta ? Are vreo sansa sa intre pe lista galbena ?

  Madalin 4 februarie 2021 23:09 Răspunde
  • Da, poti intra in Ucraina si in Moldova fara carantina, de asemenea si la retur fara probleme. Dar, atentie, Moldova este imediat sub noi ca numar de cazuri, e la limita limitei, posibil ca la urmatoarea actualizare sa intre pe lista galbena.

   Imperator 4 februarie 2021 23:11 Răspunde
 • Salut Cezar.
  Din experienta foarte recenta:
  Am venit ieri in Romania cu masina din Anglia.
  Rutier: iti trebuie PCR negativ ca sa intri in Franta/UE. Fara PCR, nu treci.
  Cand intri in Romania, intri in carantina 14 zile fara posibilitatea de a scurta la 10 zile. Conform legii, iti trebuie test antigen negativ facut cu maxim 48h ore inainte de intrarea in Romania. Am avut test negativ, dar DSP-ul nu l-a verificat. Mi-au spus ca oricum intru in carantina 14 zile.
  La imbarcarea in avion iti cere certificatul unui test negativ (antigen sau pcr). Desi unii spun ca inclusiv mailul de la NHS cu rezultat negativ e negativ, un prieten de la Wizz mi-a spus ca ei nu-l accepta si nu poti urca in avion.
  La fel, odata ajunsi in Romania, carantina 14 zile fara exceptie.

  Mario 4 februarie 2021 23:41 Răspunde
 • Iar la sosirea din Turcia se face carantină?

  Teofil 5 februarie 2021 0:10 Răspunde
 • Daca am avut Covid in ultimele 30 de zile si am stat in carantina iar acum am un test PCR negativ , mai primesc carantina la intrarea in Romania ?

  Sandu 5 februarie 2021 0:20 Răspunde
 • De cind incepe sa se calculeze cele 72 ore? Din momentul in care faci testarea sau de cind primesti rezultatul pina la intrarea in Romania? Rezultatul poate fi doar electronic ( e-mail) sau trebuie printat. Intreb deoarece vin de pe coasta de vest a Americii si zbor multe ore si nu stiu daca ma incadrez in cele 72 ore.

  Carmen Ionescu 5 februarie 2021 1:25 Răspunde
  • Din momentul testarii. Rezultatul poate fi electronic din cate am inteles (dar nu e confirmat oficial)

   Imperator 5 februarie 2021 18:52 Răspunde
   • Mulțumesc.

    Carmen Ionescu 5 februarie 2021 22:28 Răspunde
 • Buna ziua,
  Doua remarci cu bunăvoința Dvs:
  1. Nu este nicăieri stipulat dacă, la intrarea pe teritoriul României acești “călători” pot fi și cetățeni străini…Ceață totala! Și e păcat!
  Numai in Israel exista peste JUMĂTATE DE MILION DE CETĂȚENI fără pașaport românesc însă cu diverse “conexiuni familiare” in România.
  2. Interesant ca….Palestina, a ieșit din zona Galbena și Israelul nu!
  Asta da caragialism! E ca și cum ai compara tărla de la Podul Iloaiei cu stadionul Maracana…

  David 5 februarie 2021 8:45 Răspunde
  • 1. Din martie 2020, Romania a interzis (alaturi de toate statele UE) intrarea cetatenilor non-UE pe teritoriul UE. De prin iunie, a aparut o lista de tari non-UE pentru care s-a deschis granita, dar lista aceasta a tot scazut, scazut, scazut, cred ca acum mai sunt vreo 4-5 tari pe lista (gen Australia, Noua Zeelanda, THailanda, Taiwan). Israel sigur nu e pe aceasta lista. Exista niste exceptii, dar din cate inteleg sunt mai degraba de nivel de relatie amoroasa – gen unul din parteneri este UE, altul este non-UE.
   2. E vorba de numarul de cazuri raportate la 100,000 de locuitori. Aparent, in Palestina numarul e in scadere si a coborat sub Romania. Dovada ca autoritatile palestiniene atat din Gaza, cat si din West Bank ridica sau vor ridica in curand lockdown-ul.

   Imperator 5 februarie 2021 18:51 Răspunde
  • “ORICINE” are cele 2 doze de vaccin (10 zile de la ultima doza) Adica orice persoana din oricare tara. La fel procedeaza Polonia, Moldova si Cipru de la 1 Martie. Chiar Cezar a scris intr-un articol anterior : ORICINE

   Lora 5 februarie 2021 19:53 Răspunde
 • Daca vin cu un test negativ , pot sta 72h fara sa intru in carantina. Daca intre timp ma decid sa-mi prelungesc sederea mai mult de 72h cum procedez? Multumesc

  Elena 5 februarie 2021 12:15 Răspunde
 • Bună ziua,
  Îmi puteți spune care este momentan rata de incidență a cazurilor in Egipt (imi puteti da un link)?
  Multumesc,

  Aura 5 februarie 2021 13:05 Răspunde
 • Eu unul nu inteleg cum si in ce mod se trateaza conditiile de intrare in unele tari galbene. Spre exemplu- Franta, au dus-o relativ grav recent.
  Din ce am citit eu, ca sa intri pe teritoriul tarii trebuie sa ai test negativ in ultimele 72 ore si sa completezi o declaratie specifica, insa, ce nu inteleg din toata birocratia asta grosolana si interminabila, e nevoie de carantina sau nu? sau carantina este doar exclusiva tarilor non UE cu drept de intrare pe teritoriu Francez.

  Marius 5 februarie 2021 16:47 Răspunde
  • Din cate retin, trebuie sa faci carantinq 7 zile, dar nu mai stiu daca e pentru non-UE sau si UE.

   Imperator 5 februarie 2021 18:44 Răspunde
   • Salutare. Din cate am inteles trebuie sa faca si copii cu varsta mai mare de 3 ani un test PCR.. ar fi singura tara din lume din cate stiu eu sa testeze obligatoriu copii peste 3 ani..🤦

    Razvan 6 februarie 2021 9:43 Răspunde
    • Desi nu urmaresc cu atentie, am vazut in cazul a cel putin 3-4 tari obligatoriu pentru copii peste 2 ani.

     Imperator 6 februarie 2021 12:36 Răspunde
 • Franta s-a razgandit si nu mai impune carantina. E nevoie doar de test negativ.

  Andrei 5 februarie 2021 21:21 Răspunde
  • Multumesc de completare. Se schimba de la o ora la alta 🙂

   Imperator 6 februarie 2021 12:37 Răspunde
 • Dubai cum e, atat la ei cat si la noi ? E safe sa planifici o mini vacanta la sfarsit de feb – inceput de martie ?

  Elefantul African 6 februarie 2021 13:25 Răspunde
  • Dubai nu stiu, dar Emiratele sunt la 500 si noi la 140. Nu vad o schimbare de situatie radicala in urmatoarea luna (doar daca va fi o explozie la noi)

   Imperator 6 februarie 2021 18:02 Răspunde
   • deci imi zici sa zic pas ? citeam chiar azi pe cnn ca e o explozie in dubai…e o ciudatenie ca la noi e scaderea asta, prin tarile din jur e o mega explozie..se inchide totul, dar la noi..suntem pe contrasens se pare..probabil ca urmeaza si la noi

    Elefantul African 6 februarie 2021 23:43 Răspunde
    • Romania nu intra lockdown pt ca nu au finantele tarilor care o fac! Numarul celor care se vaccineaza la noi sau se vor vaccina e mult mai mare decat in alte tari. Nici Franta nu mai intra in lockdown, nici EAU si alte tari. Nr de cazuri in Dubai a crescut din cauza turistilor, dar sunt printre primii la administrarea vaccinurilor.

     Lora 6 februarie 2021 23:56 Răspunde
     • Franta ar putea intra in al treilea lockdown sustin surse guvernamentale pentru a preveni raspandirea variantei britanice. O decizie nu a fost luata, dar se discuta.

      Imperator 7 februarie 2021 10:10
    • Pe contrasens sunt si Bulgaria, Croatia si alte cateva state estice. Aparent, noi suntem in contrasens cu Europa de Vest 🙂

     Imperator 7 februarie 2021 10:11 Răspunde
 • Asta era pe 28 Ian. Au anuntat deja ca nu intra in lockdown saptamana asta

  Lora 7 februarie 2021 11:20 Răspunde
 • Cand se va actualiza noua lista cu țările din zona Galbena?

  Elena 7 februarie 2021 23:45 Răspunde
  • In mod normal, la o saptamana, adica joi. Dar foarte rar, este actualizata la timp, au fost si perioada de 2-3-4 saptamani cand nu a fost actualizata.

   Imperator 8 februarie 2021 9:56 Răspunde
 • Buna draga Imperator,

  Am o intrebare: cu un contract la universitate, am voie sa trec fara carantina in romania? Dvs care sunteti in toate secretele ale trecerii granitelor, poate stiti. Ca politia romana n-a putu sa imi raspunda, iar Ambasada frantei in romania nici nu stie ea. Ca pe exceptiile, nu scrie ca oamenii cadru didactic trec fara carantina, doar ca am multe cunostiinte care cu un simplu contract de munca au trecut fara problema.

  Pavel B. 8 februarie 2021 15:55 Răspunde
  • Din pacate, nu. Inteleg ca esti cadru universitar, exceptiile sunt doar la elevi/studenti dupa cum urmeaza:

   q) elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetăţeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care au de susţinut examene de admitere sau pentru finalizarea studiilor, care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori;

   r) elevii/studenții care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din afara tării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, precum și însoțitorii acestora în situația în care sunt minori;

   Imperator 8 februarie 2021 22:04 Răspunde
   • Merci, asa este, ma fac din nou student, haha.

    Pavel B. 9 februarie 2021 9:37 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii