De marti, 14 iulie ora 6:00, toti care intra prin Promachonas, obligatoriu sa aibe la ei certificat ca nu au COVID – testele cu 72 ore inainte

Santorini Lufthansa

Acum cateva momente, purtatorul de cuvant al guvernului de la Atena d. Stelios Petsas a anuntat ca de marti, 14 iulie 2020, orele 6:00, toti cei care intra prin punctul de frontiera terestru de la Promachonas vor fi obligati sa prezinte nu numai celebrul deja QR-code, ci si adeverinta ca a facut un test PCR in ultimele 72 ore si a iesit negativ.

Aceasta obligatie vine alaturi de prezentarea QR-code-ului (de data asta, se poate aplica si cu 24 ore inainte de a ajunge la granita), dar si cu posibilitatea de a fi supus aleatoriu unui nou test de tip PCR in punctul de frontiera. Decizia a fost luata dupa ce in cursul diminetii, au fost identificati 29 de turisti din Romania si Bulgaria cu teste pozitive dupa cum anunta ziarul Ekathimerini.

Anuntul purtatorului de cuvant guvernamental a precizat in mod specific punctul Promachonas, asta sugerand ca cei care vor intra prin punctele de frontiera de la aeroporturi vor fi scutiti de prezentarea acestui cerificat si vor fi testati pe aeroport – asta nu inseamna ca grecii nu se vor razgandi. In plus, ma astept ca doar Promachonas va continua sa fie deschis ca punct de trecere terestru.

Sursa informatie: SKAI TV

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Constantin spune:

    Corectați, vă rog titlul: să aibă NU să aibe…Doamne, ferește!

  • anca spune:

    pai e foarte aiurea asa ceva.. un test de genu costa 300-350 ron.. deja nu mai merita un sejur in grecia…
    agentia de turism, in aceste conditii, se poate opune sa schimbi de exemplu datele–sa muti sejurul pentru vara anului 21 sau ar cam trebuie sa fie de acord?

    • Imperator spune:

      Trebuie sa vorbiti cu agentia.

      • anca spune:

        am vorbit cu agentia si spune ca nu poate reloca sejurul.. ceea e mi se pare o exagerare…. cum pot fi eu obligata (am achitat sejurul integral in februarie) sa mai platesc din buzunarul meu inca cam jumate din pretul sejurului pe aceste teste (2 persoane)? deja am facut un efort financiar pentru aceasta excursie in grecia

  • Alexandru spune:

    Salut Cezar,

    Nu am mai vazut nicaieri informatia ca mai poti fi testat desi te prezinti cu un test negativ. Poti te rog sa imi confirmi aceasta informatie.

    Mersi

    • Imperator spune:

      Era undeva intr-un ziar grec care spunea ca se poate totusi testa aleatoriu. In 72 ore te poti infecta si unele teste pot fi false asa ca cred ca vor continua teste la Promachonas. Evident, nu la acelasi nivel

  • Cutulschi Natalia spune:

    Ce se intampla cu persoanele care sunt pozitive pleaca mai departe sau se întorc în România?

  • antonioro spune:

    Rezultatele unui test Covid-19,in Romania,se dau dupa 72 de ore.Adica exact cind expira intratul in Grecia.E nevoie de o calatorie cu viteza sunetului ca sa ajungi la la granita Greciei.

  • Traveltov spune:

    Hm, chiar nu sunt ‘o groaza de zboruri’ pe Grecia. As fi preferat avionul dar niciodata nu am gasit o combinatie decenta la un pret acceptabil. Nici macar cand wizz si ryanair au inceput timid cu 1-2 destinatii pe grecia acum 2 ani (atena, mereu una dintre ele). Ai tarom si aegean pt atena si salonic. Tarom a schimbat acum 3 ani orele pe salonic si iti mananca ziua de dus pe paine. Aegean e singurul cat de cat ok. Preturile bune sunt in gama 100-150 eur, adica nu vreo ieftineala, cu un bagaj de cala. Pana aici m-am referit numai la atena sau salonic. Daca vrei insule ajungi mai repede la unele dintre ele cu masina + ferry pt ca avion sub 14 ore cu 1 escala in atena, cel mai adesea peste noapte, nu pupi. Ba chiar sunt insule unde total durata zbor (incl escala) depaseste 24 ore. Si apoi intra in ecuatie pretul care ajunge la cca 250-350 eur/pers cu cele 2 segmente, cu bagaj si o noapte de cazare. Deci nu, mai e mult pana cand avionul pe relatia grecia va deveni o optiune reala (nu includ chartere aici). Sau poate nu va deveni niciodata tocmai pt ca turismul auto sau cu chartere prin agentii acopera majoritatea covarsitoare a cererii pe Ro sau Balcani in general. Zic…

    Cat despre testul Covid, in Ro dureaza 48 ore si costa 280 lei sau 24 ore si costa 390 lei. Nu am auzit de test in 72 ore, dar poate e vreo exceptie.

  • Nadir spune:

    Treaba e simplă: uitați de vacanta din Grecia! Eu tocmai ce mi-am anulat-o.

    • Adrian spune:

      Da, se pare ca aceasta e cea mai inteleapta decizie, cel putin pe moment. Eu am rezervare din 2 septembrie, putand anula gratuit pana la 18 august.
      Poate pana atunci se va schimba ceva in bine, desi ma indoiesc….

  • Traveltov spune:

    Cred ca mai complet si mai in acord cu realitatea momentului ar fi indemnul: „uitati de vacante in strainatate!”

    Din pacate.

    Cred ca a existat o fereastra de oportunitate pt vacante externe in ultimele 3-4 saptamani. Acum se inchide rapid.

    Am vazut pe FB ca grecii din zone frecventate de romani cu predilectie ofera discount egal cu contravaloarea unui test facut in RO pentru o familie de 4 pers care se cazeaza minim 1 saptamana la ei. Buni negustori! Din pacate situatia la noi se deterioreaza atat de rapid incat complicatia reprezentata de testul obligatoriu va probabil fi surclasata in perioada urmatoare de alte limitari care pot merge pana la interzicerea completa a accesului pt romani.

    Pacat, sa speram ca macar la iarna lucrurile vor arata mai bine pt doritorii de calatorii.

  • mari spune:

    Deci momentan se poate intra in Grecia pe cale terestra ,fara a fi necesar testul covid ? Plecarea e in noaptea asta. Vreau un raspuns real,daca se poate

    • Imperator spune:

      Daca ai PLF (documentul cu QR-code) si intri pana marti, 14 iulie 2020, orele 6:00 (ora Atenei), nu ai nevoie sa prezinti un certificat. Exista insa posibilitatea sa fi testata la Promachonas.

  • Liana spune:

    Testul obtinut se poate traduce si trebuie legalizat ? Vreau sa fie pregatit pentru o alta calatorie, sa-l am la indemana, alaturi de rezervare, asigurare etc
    Multumesc

    • Imperator spune:

      Trebuie in limba engleza. Daca laboratorul nu vi-l poate da in engleza, da, trebuie tradus si probabil legalizat. Vedeti ca e valabil 72 ore din momentul in care ati facut testul.

  • Gabi spune:

    Testul poate fi prezentat si pe telefon aratand mail-ul ? Sau doar originalul de pe hartie?

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest