Danemarca ridica obligativitatea de auto-izolare pentru Romania

Micuta Sirena Copenhaga

Danemarca a deschis granitele pentru turistii straini cu incepere de sambata, 27 iunie 2020. Initial, Romania se afla pe o lista de 6 tari care au fost excluse, dar se pare ca autoritatile daneze au revenit la niste sentimente mai bune, asa ca lista valabila incepand de azi arata ca Romania a intrat pe lista tarilor „galbene” – calatorii veniti din Romania nu mai au nevoie de carantinare daca ajung in Danemarca. Alaturi de Romania, obligatia de auto-carantinare a fost ridicata si pentru Marea Britanie, singurele tari de unde intri in auto-izolare ramanand Suedia (cu exceptia unei provincii din nordul tarii) si Portugalia.

Criteriul de eligibilitate pentru a evita auto-izolarea este ca tara respectiva sa aibe sub 20 cazuri / 100,000 locuitori in ultimele 14 zile. Autoritatile daneze au inregistrat Romania ca avand 9,4 cazuri, deci est eligibila. Lista insa se actualizeaza saptamanal. Initial, Romania a ramas pe lista portocalie (auto-izolare) din motivul reciprocitatii – cei care vin din Danemarca trebuie sa se auto-izoleze in Romania timp de 14 zile, dar intre timp, s-a renuntat la aceasta idee.

Este insa obligatoriu ca toti calatorii sa aibe 6 nopti rezervate la o unitate de cazare din Danemarca.

Mai multe informatii gasiti aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • In sfarsit un articol care nu dezinformeaza!

  Am cateva completari:
  – criteriul este de 20 de infectari / 100.000 pentru 7 zile, si nu 14. Intr-adevar, 9.4 este media pe doua saptamani.
  – Romania inca este pe lista tarilor „portocalii”. Sursa pe care ai pus-o de la SSI arata doar criteriul de 20/100.000, si conform acestui criteriu, Romania se califica. In schimb, exact cum ai mentionat in articol, din cauza ca Romania impune carantina pentru cei ce sosesc din Danemarca, Romania ramane pe lista „portocalie”, unde nu sunt recomandate calatoriile ne-esentiale (site-ul Ministrului de Externe: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/rumaenien/ sau aici: https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/)
  – Ca si turist, poti sa intri in Danemarca daca ai cele 6 nopti cazare, insa daca vizitezi familia, regulile sunt mai lejere. Sunt foarte multe exceptii – https://politi.dk/coronavirus-i-danmark/rejser/rejser-ind-i-danmark

  Multumesc pentru articole!

  P.S.: unrelated, sper ca Romania sa nu adope coeficientul pentru afara UE, si sa ramana 5 pentru intra-UE 🙂 sunt sigura ca o data ce Romania va scoate Danemarca de pe lista, urmatoarea zi de joi, si Danemarca va scoate Romania de pe lista 🙂

  Raluca 30 iunie 2020 14:54 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii