Georgia amana redeschiderea tarii pentru 31 iulie 2020

Ananuri Georgia Caucaz

Georgia a fost una din primele tari care anunta plina de entuziasm ca vrea sa fie prima tara care sa se redeschida turismului. Planuri detaliate fusesera facute, ministerul turismului discutase cu companii aeriene, tour operatori, hoteluri, totul era frumos, dar s-a dat stop joc. Asta in conditiile in care turismul este vital pentru Georgia (poate mai important decat este in cazul Greciei). Motivul… in tarile din jurul Georgiei, epidemia este in floare, unele tari ajungand la cote dramatice cum e in Armenia. Dar numarul de cazuri este extrem de mare si in invecinatele Turcia si Rusia. Nu m-am uitat la Azerbaijan, dar acolo oricum numarul raportat de cazuri ar putea sa nu fie cel real. Ce e cert este ca Georgia a reusit printr-o strategie de inchidere completa a granitelor sa evite o rata de infectare prea mare – de la inceputul pandemiei, Georgia a avut doar 924 cazuri si 15 morti, iar in ultimele zile, inregistreaza doar 2-3 cazuri pe zi. In consecinta, Georgia se afla pe lista celor doar 15 tari din afara Uniunii Europene spre care Comisia Europeana propune sa se deschida granitele.

Turismul in Georgia e vital pentru tara, dar cea mai mare parte a turistilor vin din tari cu risc extrem de ridicat – toti armenii se duc pe malul georgian al Marii Negre, iar in Armenia e jale, la fel si rusii. Asa ca planul actual este de redeschidere doar al turismului aerian cu un numar limitat de tari, majoritatea din Europa.

In acest moment, toate zborurile din si spre Georgia sunt interzise (cu exceptia catorva zboruri de repatriere operate de Georgian Airways) si accesul cetatenilor straini este interzis. Dar asta se va schimba dupa 31 iulie. Ma astept insa ca si Georgia ca majoritatea tarilor care au trecut destul de bine prin epidemie sa introduca o lista de tari verzi, galbene, rosii. Dar mai au timp destul pana sa o anunte.

Mai multe informatii aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest