DUPA 15 MAI: Italia va ridica restrictiile pentru calatorii vaccinati anti-COVID

13. Gondolier Venetia

Italia se alatura unui numar in crestere de tari care au anuntat ridicarea restrictiilor (sau le-au ridicat deja cum ar fi Romania, Bulgaria, Grecia, Croatia, Slovenia, etc) pentru calatorii vaccinati. Primul ministru d. Mario Draghi a anuntat cu ocazia intalnirii G20 ca Italia va deschide granitele pe principiul VACCIN – ANTICORPI – TEST la mijocul lui mai, cu o luna inainte de lansarea pasaportului verde UE care va marca redeschiderea totala a turismului in cadrul Uniunii Europene.

Desi nu au aparut exact amanuntele, primul ministru italian a spus ca Italia va renunta la carantina pentru cei care sunt vaccinati, pot dovedi ca au trecut prin boala sau care prezinta un test PCR. Deschiderea va fi nu numai pentru UE, ci si pentru tari-extraeuropene dintre care inaltul oficial de la Roma a mentionat Marea Britanie si Statele Unite.

Incepand de la 1 aprilie (Pastele Catolic), Italia a introdus obligativitatea carantinarii pentru calatorii care vin din UE alaturi de prezentarea unui test PCR. Masura initial valabila doar pentru perioada Pastelui Catolic, a fost prelungita de 2 ori, ultima oara pana pe 15 mai 2021. Dar accelerarea vaccinarii in Italia (si la nivelul UE) si reducerea numarului de cazuri a incurajat guvernul de la Roma sa anunte redeschiderea inaintea multor tari UE.

In momentul in care am amanuntele „tehnice”, vi le voi impartasi.

Sursa: Reuters

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Ioana V. spune:

  Salut Imperator!

  Iti apreciez blogul si o buna parte din informatiile postate, insa de ceva vreme am observat un mic…’derapaj’, am zis sa ti-l mentionez printr-un comentariu. Personal, simt un soi de propaganda pro-vaccinista din partea ta, am trecut de multe ori peste, insa devine tot mai deranjant. Am impresia ca ridici in slavi insasi discriminarea, tocmai cand se vorbeste tot mai des despre sanctionarea ei in contextul pandemic si al calatoriilor.
  Nu cred ca era un efort urias sa modifici titlul astfel incat sa inglobezi informatia corecta: „Italia va renunta la carantina pentru cei care sunt vaccinati, pot dovedi ca au trecut prin boala sau care prezinta un test PCR”.

  Multumesc pentru intelegere,
  Ioana

 • Madalina A. spune:

  Buna ziua, aveti ceva actualizari referitoare la Italia? Se piate calatori dpae cu dovada vaccinarii ? Multumesc

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest