Olanda deschide granitele pentru toti cetatenii UE incepand cu 15 iunie 2020. Initial Romania nu era pe lista, dar intre timp a aparut

10. Poza Lider Canalele Din Amsterdam

De la 15 iunie 2020 si vecina Belgiei, Olanda a decis sa isi deschida granitele pentru turistii din Uniunea Europeana si zona Schengen. Initial, primul-ministru olandez Mark Rutte anuntase intr-o conferinta de presa ca granitele vor fi deschise doar pentru 12 tari membre ale Uniunii Europene, specificand clar ca cei care ar fi venit din Suedia sau Marea Britanie nu ar fi fost primiti (iar Romania nu se afla pe lista oficiala, de asemenea), dar ulterior site-ul oficial „Netherlands and You” a sters pagina cu tarile excluse in primul val, ramanand doar informatia ca toti cetatenii din Uniunea Europeana si Zona Shengen pot sa intre in Olanda fara obligatia unui test COVID sau carantinare cu incepere de pe 15 iunie 2020.

Este insa obligatoriu ca la punctul de trecere al frontierei sa aratati o rezervare confirmata intr-o unitate de cazare olandeza si sa respectati regulile de distantare sociala. Unele atractii turistice sunt deschise, dar accesul este limitat la un numar de persoane in functie de suprafata atractiei (de exemplu, in Rijksmuseum nu poti intra decat daca ti-ai cumparat biletul online aici) si se recomanda folosirea mijloacelor de transport in comun doar in cazuri exceptionale – se recomanda sa se mearga pe jos, folosirea bicicletei sau masinii proprii ori inchiriate. Alte informatii cu privire la obligatiile ce trebuie respectate in restaurante, baruri sau pe terase le puteti gasi aici.

Olanda a inregistrat aproape 50.000 cazuri de imbolnaviri si 6000 morti datorate COVID-19. Numarul de morti raportat este mai mic decat in realitate, deoarece statistica nu a luat in considerare decesele din casele de batrani si de acasa. Ponderat la populatie, Olanda a avut aproape de 3 ori mai multe cazuri si de 5 ori mai multi morti decat Romania, Olanda continua sa fie o tara cu un numar apreciabil de cazuri noi, cu aproape 200 cazuri noi raportate zilnic.

Romania a interzis zborurile directe spre Olanda, iar orice calator care vine din Olanda va intra in auto-izolare timp de 14 zile. Reglementarea este in vigoare pana pe 16 iunie orele 23;59, dar poate fi prelungita si dupa aceasta data.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • mihaita spune:

  am bilet pe 15.06.2020 in Austria pentru 10 zile de concediu.
  credeti ca pot sa merg?

  • Imperator spune:

   Nu depinde de noi, ci de Austria. Ei nu au inclus Romania inca pe lista de tari libere la vizita, stiu insa ca se poate merge fie cu dovada unei analize facute in ultimele 72 ore, fie cu test facut acolo pe loc (din cate stiu, se poate face la aeroportul Viena) sau auto-izolare 14 zile. Din punctul de vedere al Romaniei, la intoarcere, e extrem de probabil sa nu trebuiasca sa va auto-izolati.

 • Postolachi Emilia Cristina spune:

  Dar dacă merg în Olanda pe 21 iunie mai trebuie să întru la carantina la domiciliu având bilet dus întors

 • Madalina spune:

  Dar din olanda se poate zbura catre Romania, dupa 17 iunie?

 • Osvath Gabriela spune:

  Din Ungaria în Olanda și retur sunt zboruri? La retur din Ungaria ne întoarcem în România. Este obligatorie izolarea în condițiile acestea?

  • Imperator spune:

   Nu stiu sa fie zboruri, erau interzise la un moment dat, dar nu stiu daca s-au reluat sau nu. Da, trebuie sa va izolati daca pana atunci Olanda o sa fie inca pe lista galbena (asta se poate schimba saptamanal)

 • Alina spune:

  Buna ziua am bilet pe 6 Iulie Londra Amsterdam – Amsterdam -București ca și alternativa data de către ambasada . As dori sa știu dacă pot zbura pe aceasta ruta specific recomandata de ambasada . Mulțumesc

  • Imperator spune:

   In acest moment, zborurile spre Olanda sunt interzise. Vor fi ridicate doar daca Olanda va ajunge la sub 5 cazuri pe zi la milionul de locuitori, dar mi se par relativ departe. Daca vrei sa fi ceva mai sigur, poti zbura via Germania sau Italia. Sau si mai sigur, Grecia, dar am senzatia ca grecii nu primesc din UK.

 • C. Butnaru spune:

  Observ nr de noi inbolnaviri in olanda ar fi sub 75.. 80. Ar fi trbuit sa apara pe lista verde inca nu sa schimbat lista . ce raspuns aveti?

 • Bodor spune:

  Fara cometari

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii