DIN 10 IULIE: Marea Britanie renunta la carantina pentru calatori din 73 tari si teritorii, dar NU si pentru Romania

Londra

Dupa ce Marea Britanie a introdus obligativitatea carantinarii timp de 14 zile la spartul targului cand toate celelalte tari din regiune deschideau granitele, mai precis la 8 iunie 2020, ei bine, la o luna dupa introducerea obligativitatii carantinarii pentru toti, incepand din 10 iulie, calatorii care vor veni din 73 tari si teritorii nu vor mai trebui sa se carantineze. Datorita explozitie epidemiologice din Romania, calatorii care vor veni din tara noastra, vor fi obligati in continuare sa intre in carantina timp de 14 zile din momentul in care intra pe teritoriul Marii Britanii.

Conform comunicatelor oficiale, cei care incalca carantinarea, vor putea fi amendati cu 1000 lire, vor putea fi inchisi, iar in cazul emigrantilor, vor putea fi expulzati din Regatul Unit.

Dintre tarile europene, sunt excluse Romania, Bulgaria, Suedia si Portugalia, dar pe lista apar tari cu cifre mari de cazuri raportate la populatie cum ar fi Serbia, Turcia sau Polonia.

Lista va fi actualizata din cand in cand si o puteti vedea aici.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Hi,
  Do you know what time today will be clear if flights from UK to Bucharest will be banned also for this week? Thank you for the information.

  Karel 6 iulie 2020 15:59 Răspunde
 • Will it be possible to flight from 7.7.2020 from UK to Bucharest and back? Or it is still banned for this week? Thanks.

  Karel 6 iulie 2020 17:19 Răspunde
 • Buna ziua
  Eu la moment sunt in Italia detin pasaport portugez, vreau sa merg in rominia pentru prelungirea pasaportului portugez, trebuie sa stau in carantina?
  Multumesc frumos

  Adriana Matei 9 iulie 2020 13:40 Răspunde
  • Daca ati stat in Italia timp de 14 zile, nu veti mai intra in carantina. Dar nu inteleg de ce prelungiti pasaportul portughez in Romania si nu in Portugalia.

   Imperator 9 iulie 2020 14:02 Răspunde
 • buna ziua, vreau sa merg in Romania pt 14 zile, la intoarcere in UK va mai trebui sa fac carantina? multumesc

  Laura 10 iulie 2020 14:32 Răspunde
 • Buna ziua!
  Am o rugaminte, stiti cumva daca trebuie sa stau in carantina cand ajung in Amglia? Precizez ca zbor pe 23 august si intoarcerea o am pe 24 august practic nu stau nici 24 de ore. Multumesc!!

  Lavinia 17 august 2020 20:42 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii