Rusia redeschide granitele pentru turism. Zborurile spre Romania sunt interzise, dar turistii pot intra cu test COVID

04. Biserica Sf. Vasile Piata Rosie Moscova

Federatia Rusa a anuntat redeschiderea treptata a granitelor pentru turistii straini. In acest moment, orice turist din lume (deci, inclusiv Romania) poate intra pe teritoriul Federatiei fara obligatia de carantinare daca prezinta rezultatul negativ la un test PCR efectuat in ultimele 72 ore. Rezultatele trebuie sa fie traduse in limba engleza sau rusa. Daca te prezinti fara rezultatele testului, trebuie fie sa te aut0-izolezi 14 zile, fie sa te auto-izolezi pana faci un test in Rusia si iese negativ. Daca iese pozitiv, este obligatoriu sa te aut0-izolezi.

Granitele rutiere si feroviare ale tarii continua sa fie inchise, singura posibilitate de a ajunge in Rusia este cu avionul.

In conformitate cu declaratile d-nei Tatiana Golikova, vice-prim ministru, zborurile vor fi permise doar catre tari care nu au mai mult de 40 cazuri noi / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, unde procentajul de crestere a numarului de infectari este de sub 1% si numarul de reproductie R este sub 1.  Daca la primul criteriu, Romania ar fi eligibila la limita, la celelalte 2 nu este eligibila, asa de Federatia Rusa a decis continuarea interzicerii zborurilor pe relatia Romania.

 

Agentia TASS transmite insa ca doar 13 tari sunt eligibile: Finlanda, China, Danemarca, Germania, Italia, Marea Britanie, Mongolia, Norvegia, Olanda, Polonia, Ungaria, Sri Lanka si Vietnam. Zborurile pot fi reluate din 15 iulie spre aceste destinatii.

Romania interzice zborurile spre toate tarile aflate pe lista rosie inclusiv Rusia.

Surse: Информацио́нное аге́нтство Росси́и ТАСС si Travel Off-Path

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest