Germania ar putea renunta la testarea in aeroport / prezentare teste, ramanand doar carantina obligatorie de 14 zile

05. Poarta Brandenburg Berlin

Germania ar putea renunta la sistemul instituit vara aceasta pentru a preveni importul de cazuri noi de COVID in Republica Federala – va reamintesc ca Institutul Koch facea de mai multe ori pe saptamana o actualizare a zonelor „rosii”, iar in cazul tarilor din Uniunea Europeana, analiza se facea si la nivel de provincie / regiune / judet. In cazul Romaniei, 15 judete si Municipiul Bucuresti se afla pe lista rosie a Germaniei – Lista completa o puteti vedea aici. Cei care veneau din aceste judete trebuiau sa prezinte un test PCR nu mai vechi de 72 ore din momentul in care ajungea in Germania, iar daca nu il aveau, puteau sa faca unul in Germania. Alternativ, cei veniti din zonele rosii se puteau carantina pentru 14 zile. Dar reglementarile par sa se schimbe in curand.

Un purtatori de cuvant al Ministerului German al Sanatatii a anuntat ca odata cu terminarea perioadei de vacante (probabil de la finalul lui august sau din primele zile ale lui septembrie), Germania va renunta la prezentarea unui test COVID sau efectuarea unuia la sosirea in Germania si singura cerinta pentru cei care vin din zonele rosii va fi carantinarea pe timp de 14 zile.

„Obligatia de testare a fost necesara pentru controlarea traficului de intoarcere din vacanta si pentru a preveni ca cei care se intorc sa stea in carantina pentru un timp prea indelungat. Odata cu terminarea sezonului de vacante, ne vom intoarce la regula carantinei pe termen lung” a precizat oficialul de la Berlin. Ministrul federal german d. Jens Spahn a agreat decizia cu toti ministrii sanatatii din toate landurile germane, iar decizia finala va fi luata astazi, 27 august de cancelarul federal, d. Angela Merkel.

Sursa info: Flight Global

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • andreea spune:

    Buna ziua! Stiti cumva cum se face cu testul covid in cazul in care mergi cu masina in Germania si daca nu il faci din tara? As vrea sa merg cu masina in Olanda si sa dorm o noapte in Germania (avand in vedere ca prin celelalte tari se poate tranzita doar- ungaria, Cehia, Austria. Daca nu facem testul in tara, trebuie facut acolo? Cu avionul stiu ca se face in aeroport. Multumesc!

    • Imperator spune:

      Daca e tranzit, nu e nevoie de nici un test sau carantina. Imi e neclar insa daca se poate dormi in Germania. Recomandarea mea este sa dormiti undeva la Oradea sau Arad si sa plecati dis-de-dimineata. Pana seara sunteti in Olanda.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest