Lista tarilor din Europa care au diverse restrictii pentru calatorii din Romania. Actualizare – 24 august 2020

Interdictii august

A mai trecut o saptamana si, iata ca au aparut noi restrictii. Malta a introdus Romania pe lista “amber” – adica nu se poate intra decat cu test facut cu maximum 72 ore inainte, dar au mai aparut si niste “inlesniri” – Serbia accepta calatorii din Romania in tranzit fara obligatia de a prezenta un test COVID, Germania a redus numarul de judete aflate in zona de risc extrem epidemiologic la 16, iar Olanda a redus numarul de zile de carantina obligatorie de la 14 la 10 (ca si Norvegia de altfel).

In ceea ce priveste Romania, numarul de cazuri noi a ramas constant. Fluctuam intre 87 si 89 cazuri / 100.000 locuitori, nici nu urcam, dar din pacate, nici nu coboram. Sa speram ca vom reincepe o scadere, dar evident, exista si riscul sa crestem. Ramanand pe loc la un numar totusi extrem de mare, am fost depasiti in viteza de Spania si Malta. Luxemburgul desi parea ca va ajunge la mai putine cazuri decat Romania a avut parte de o crestere brusca si in continuare, suntem pe un nedorit loc 4 in Europa ca numar de cazuri la 100.000 locuitori. Sper sa scadem in clasament, dar nu pentru ca am fi depasiti de altii, dar pentru ca am scazut noi. Pana una alta, trebuie sa ne uitam cu atentie la Croatia si Franta care par sa creasca periculos si exista o posibilitate ca sa intre pe lista galbena in urmatoarele 1-2 saptamani. De asemenea, sa nu uit – Lituania a ridicat interdictia de intrare in tara pentru calatorii din Romania, dar au introdus obligatia carantinarii timp de 14 zile.

Dar hai sa vedem ce tari ne mai primesc si in ce conditii. Situatia este valabila pe data de 17 august 2020, orele 22:00 (ora la care scriu).

 

ALBANIA
INTRARE: Romanii pot intra fara nici o obligatie

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Nu exista interdictie, dar oricum nu mai exista zboruri directe de prin anii 80.

 

ARMENIA

INTRARE: Auto-izolare 14 zile.

INTOARCERE: Fara restrictii.

LEGATURI AERIENE: Fara restrictii, dar oricum, nu existau curse directe de anul trecut.

Mai multe informatii: https://covid19.gov.am/en/travel_and_coronavirus

 

AZERBAIJAN

INTRARE: Accesul cetatenilor romanilor este interzis.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Azerbaijan interzice zborurile spre Romania. Oricum, ultimele zboruri directe au fost la sfarsitul anilor 90.

 

AUSTRIA
INTRARE: Calatorii din Romania sunt obligati sa se auto-izoleze timp de 14 zile sau sa prezinte rezultatul negativ la un test COVID facut nu mai mult de 72 ore inainte de intrarea in Austria. Cei care se auto-izoleaza pot sa reduca perioada de carantinare daca se supun unui test in Austria care iese negativ. Masurile sunt valabile pana pe 30 septembrie 2020.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale.

Mai multe informatii: https://www.bmeia.gv.at/reise-aufenthalt/reisewarnungen/

 

BELARUS
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Fara restrictii, dar, oricum, nu au existat niciodata.

 

BELGIA

INTRARE: Belgia a introdus toate judetele Romaniei pe lista rosie exceptand 4 din regiunea de vest  – asta inseamna ca testarea si carantinarea timp de14 zile este obligatorie. Regiunea de Vest (TM, AR, HD si CS) se afla pe lista portocalie, deci carantinarea si testul nu sunt obligatorii, dar recomandate mai ales daca sunt simptome.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://diplomatie.belgium.be/fr/Services/voyager_a_letranger/conseils_par_destination/roumanie

 

BOSNIA-HERTEGOVINA

INTRARE: Permis, dar cu obligatia prezentarii unui test COVID efectuat in ultimele 48 ore.

INTOARCERE: Auto-izolare

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile catre Bosnia-Hertegovina. Nu ca ar fi fost vreodata.

Mai multe informatii: http://www.granpol.gov.ba/?lang=hr

 

BULGARIA
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

 

CEHIA

INTRARE: Carantina timp de 14 zile sau efectuarea unui test COVID-19 la intrarea in Republica Ceha. Calatorii trebuie sa se auto-carantineze pana la sosirea rezultatului negativ.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://koronavirus.mzcr.cz/seznam-zemi-podle-miry-rizika-nakazy/

 

CIPRU
INTRARE: Este interzis intrarea cetatenilor romani pe teritoriul Republicii Cipru exceptand daca sunt rezidenti. La fel si in cazul Ciprului de Nord.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.visitcyprus.com/index.php/en/cyprus-covid19-travel-protocol

 

CROATIA
INTRARE: Fara restrictii. Uneori se cere confirmarea unei rezervari de hotel.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Functionale, dar nu exista zboruri, Croatia Airlines a decis sa nu mai zboare anul asta in Romania.

Mai multe informatii: https://croatia.hr/en-GB/coronavirus-2019-ncov-q-and-a

 

DANEMARCA
INTRARE: Interzis intrarea calatorilor din Romania, exceptand cazul cetatenilor si rezidentilor danezi si a celor cu un motiv intemeiat (nu turistic). Cei care totusi sunt acceptati, trebuie sa stea in carantina timp de 14 zile. Lista este actualizata in fiecare joi la orele 16:00, ora Copenhagai.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande

 

ELVETIA
INTRARE: Carantina timp de 10 zile din momentul in care se intra in tara. Acest lucru trebuie raportat autoritatilor cantonale in termen de 48 ore din momentul sosirii pe teritoriul Confederatiei. Un test PCR nu va va scuti de carantina.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.bag.admin.ch/bag/en/home.html

 

ESTONIA
INTRARE: Obligatoriu auto-izolare timp de 14 zile (se poate iesi din casa pentru vizita medicala, cumparaturi de stricta necesitate si in cazuri de urgenta). Cand vom avea sub 16 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem 88 – 89.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Deschise, dar nu exista zboruri directe

Mai multe informatii: https://vm.ee/en/information-countries-and-quarantine-requirements-passengers

 

FINLANDA
INTRARE: Interzis pentru cetatenii din Romania. Cand vom avea sub 8 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem 88 – 89. Interdictia este in vigoare cel putin pana pe 8 septembrie.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://valtioneuvosto.fi/-/10616/lahimatkailun-rajoituksia-puretaan-osittain-ulkorajoilla-rajoitukset-pysyvat-ennallaan?_101_INSTANCE_LZ3RQQ4vvWXR_languageId=en_US

 

FRANTA
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.diplomatie.gouv.fr/en/coming-to-france/coronavirus-advice-for-foreign-nationals-in-france/

 

GERMANIA
INTRARE: Calatorii indiferent de nationalitate care vin din 16 judete ale Romaniei (inclusiv Municipiul Bucuresti) trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test-COVID nu mai vechi de 48 ore sau, alternativ sa faca unul in Germania in termen de 72 ore de la sosire si sa se auto-izoleze pana la sosirea rezultatului. Alternativ, daca se opune sa faca testul, se poate carantina pentru 14 zile pe banii lui. Cele 16 judete “rosii” le gasiti aici: https://www.imperatortravel.ro/2020/08/germania-introduce-un-judet-nou-pe-lista-de-risc-dar-retrage-3.html

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.auswaertiges-amt.de/en/coronavirus/2317268

 

GEORGIA
INTRARE: Cetatenii romanii au dreptul sa intre pe teritoriul Georgiei, dar este obligatorie carantinarea pentru 12 zile (s-a dat un bonus de 2 zile, s-a renuntat la carantinarea de 14 zile J)

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Permise, dar nu mai exista de vreun an.

Mai multe informatii: https://stopcov.ge/en

 

GRECIA
INTRARE: Cetatenii romani indiferent daca intra pe cale rutiera si aeriana au obligatia de a complete o declaratie PLF https://travel.gov.gr/#/form, dar si sa prezinte si dovada unui test COVID facut nu mai tarziu de 72 ore din momentul intrarii in Grecia. Aleatoriu, autoritatile grecesti pot efectua un al doilea test COVID in punctul de frontiera. Pana la sosirea testului, nu este obligatorie izolarea.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

 

IRLANDA
INTRARE: Auto-izolare obligatorie pentru 14 zile. Auto-izolarea nu este super-stricta, in cazuri exceptionale poti sa folosesti transportul in comun sau sa te duci la un magazin apropiat pentru alimente, dar doar cu fata acoperita de o masca.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.citizensinformation.ie/en/travel_and_recreation/travel_and_covid19.html

 

ISLANDA
INTRARE: Odata cu sosirea in Islanda (in aeroport sau port), calatorii din Romania trebuie sa faca un test COVID si apoi sa stea in carantina pe banii lor timp de 4-5 zile. Dupa aceasta perioada, vor face un al doilea test, daca iese pozitiv, vor putea sa calatoreasca nestingheriti in Islanda. Costul primului test (cel de pe aeroport) este de 11.000 coroane (68 euro) daca se plateste la sosire si 9000 coroane (56 euro) daca este platit in avans, in timp ce al doilea test este gratuit si poate fi facut la orice serviciu de sanatate publica din Islanda.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar nu au existat niciodata zboruri intre Romania si Islanda.

Mai multe informatii: https://www.covid.is/faq

 

ITALIA
INTRARE: Carantina obligatorie pentru 14 zile. Masura este valabil cel putin pana pe 9 septembrie 2020, dar este foarte probabil ca va fi prelungita.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/homeNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english

 

LETONIA
INTRARE: Obligatoriu auto-izolare timp de 14 zile. Cand vom avea sub 16 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem 88 – 89.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar nu exista zboruri directe

Mai multe informatii: https://www.spkc.gov.lv/lv/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-covid-19-0 si https://www.mfa.gov.lv/en/consular-information/news/66019-emergency-situation-in-latvia-to-restrict-the-spread-of-covid-19

 

LITUANIA
INTRARE: Intrare interzisa. Cand vom avea sub 16 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii, iar calatorii din tari care au peste 25 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea este complet interzisa. In acest moment, avem 88 – 89.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Lituania interzice zborurile spre Romania.

Mai multe informatii: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/koronavirusas

 

LUXEMBURG

INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-carantina pentru 14 zile

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile spre Luxemburg, dar oricum nu mai exista din anii 90.

 

MACEDONIA DE NORD

INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar oricum nu au existat niciodata.

 

MALTA
INTRARE: Obligatorie prezentarea unui test COVID negativ efectuat in maximum 72 ore de la momentul intrarii in Malta. In caz ca testul nu este prezentat, este obligatoriu de facut testul pe aeroportul din Malta (si asteptat rezultatul in carantina) sau carantina timp de 14 zile.

INTOARCERE: 14 zile auto-izolare

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile catre Malta.

Mai multe informatii: https://www.visitmalta.com/en/covid-19

 

MAREA BRITANIE

INTRARE: Carantinare obligatorie timp de 14 zile

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.gov.uk/uk-border-control

 

MOLDOVA
INTRARE: Interzisa pana cel devreme 31 august 2020. Autoritatile de la Chisinau au anuntat ca de la 1 septembrie va fi ridicata interdictia, dar vor exista liste de tari verzi si rosii. Nu s-au anuntat mai multe, dar probabil Romania va fi pe lista rosie, dar nu se stie ce va inseamna acest lucru – interdictie de intrare (ca pana acum) sau carantina / testare obligatorie.

INTOARCERE: Auto-izolare pentru 14 zile.

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile spre Moldova.

 

MUNTENEGRU
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-izolare pentru 14 zile

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile spre Muntenegru, dar, oricum, nu au existat niciodata.

Mai multe informatii: https://www.ijzcg.me/me/novosti/covid-19-popustanje-mjera-u-medunarodnom-saobracaju

 

NORVEGIA
INTRARE: Auto-izolare pentru 10 zile. Cand vom avea sub 20 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii (un alt criteriu este ca numarul de teste pozitive din total teste sa fie sub 5%). In acest moment, avem 87,3 cazuri  / 100.000 locuitori si in crestere.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/travel-advice-COVID19/

 

OLANDA
INTRARE: Auto-izolare pentru 10 zile (s-a redus de la 14 zile)

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tourism-in-the-netherlands

 

POLONIA

INTRARE: Fara restrictii.

INTOARCERE: Fara restrictii.

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel

 

PORTUGALIA

INTRARE: Fara restrictii. Calatorii care zboara in Madeira si Azore sunt obligati sa faca un test COVID la sosirea pe aeroport sau sa prezinte unul facut cu maximum 72 ore inainte de sosirea in insule.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale.

 

RUSIA
INTRARE: Calatorii din Romania trebuie sa prezinte rezultatul unui test COVID negativ nu mai vechi de 72 ore din momentul in care se ajunge in Rusia.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Rusia interzice zborurile spre Romania.

 

SERBIA
INTRARE: Calatorii din Romania trebuie sa prezinte rezultatul unui test COVID negativ nu mai vechi de 48 ore din momentul in care se ajunge in Serbia. Masura nu se mai aplica si pentru tranzit.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Fara restrictii

 

SLOVACIA

INTRARE: Obligatie de auto-izolare pentru 14 zile. Dupa 5 zile de carantinare, se poate face un test COVID si daca iese negativ, se poate iesi din carantinare

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Slovacia interzice zborurile spre Romania, dar nu mai exista zboruri directe de mai bine de un deceniu.

Mai multe informatii: https://www.mzv.sk/web/en/covid-19

 

SLOVENIA

INTRARE: Obligatie de auto-izolare pentru 14 zile. Criteriul epidemiologic de a trece pe lista verde este de 10 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile. Romania are 87,3 si in crestere.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar nu exista zboruri directe. Compania slovena Adria care a mai operat recent zboruri Bucuresti – Ljubljana a dat faliment anul trecut.

Mai multe informatii: https://www.gov.si/en/news/2020-07-16-changes-to-the-lists-of-countries-police-officers-now-responsible-for-serving-quarantine-decisions/, iar lista verde o puteti vedea aici: https://www.nijz.si/en/list-countries-crossing-national-borders-without-restrictions

 

SPANIA

INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-izolare pentru calatorii care vin din provinciile Catalonia, Navarra, Aragon, Tara Bascilor, Regiunea Madrid si insulele Baleare. Probabil de pe 25 august, vor fi adaugate mai multe provincii.

LEGATURI AERIENE: Operationale

 

SUEDIA
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale.

 

TURCIA
INTRARE: Fara restrictii. Va fi efectuat un control sumar la intrarea in tara unde un doctor va decide daca este necesar sa se faca un test COVID. Acesta va fi facut pe loc si este gratuit.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale.

 

UCRAINA
INTRARE: Cetatenii romani sunt obligati sa-si instaleze pe telefon aplicatia trace & track “Dii Vdoma” Romanii au trei optiuni: carantinarea institutionalizata in facilitati de stat, auto-izolarea in spatii private timp de 14 zile, dar cu obligatia folosirii non-stop a aplicatiei “Dii Vdoma” sau efectuarea unui test COVID la maximum 48 ore dupa intrarea in Ucraina. Daca rezultatul este negativ, se poate iesi din izolare, dar este obligatorie in continuare folosirea aplicatiei telefonice. De asemenea, este necesara o asigurare de calatorie care sa acopere explicit COVID de la o companie de asigurari care are filiala sau partener contractual in Ucraina. Alternativ, puteti face o asigurare in Ucraina. Pretul este de 3 euro pentru primele 3 zile (minimum) si apoi 0,72 euro pe zi pentru zilele urmatoare. Mai multe informatii aici: https://visitukraine.today/. Criteriul epidemiologic al Ucrainei este de 55 cazuri active / 100.000 locuitori, iar Romania il depaseste. Saptamana aceasta s-a introdus si optiunea de a prezenta rezultatul negativ al unui test PCR facut in tara cu maximum 48 ore inainte de intrarea in Ucraina.

INTOARCERE: Fara restrictii.

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar zborurile nu au fost reluate.

Mai multe informatii: https://visitukraine.today/

 

UNGARIA

INTRARE: Obligatia de auto-izolare pentru 14 zile sau prezentarea a DOUA teste COVID – unul facut cu nu mai mult de 5 zile inainte de a intra in Ungaria si al doilea nu mai vechi de 48 ore. De asemenea, cei care au fost bolnavi de COVID-19 si s-au facut bine in ultimele 6 luni, pot intra fara restrictii. Auto-izolarea poate fi suspendata, daca se efectueaza un test COVID in Ungaria si iese negativ. Exista niste discutii prin forurile oficiale maghiare ca obligatia de auto-izolare sa fie ridicata pentru calatorii veniti din judete cu un numar redus de cazuri – marea majoritate din Transilvania.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.imperatortravel.ro/2020/07/de-la-1-august-noile-reglementari-pentru-intra-ungaria-teste-covid-dar-si-dovada-de-imunitate.html

Cam aceasta este lista valabila pe 30 august, orele 23:00. Asa cum bine stiti, pot avea loc schimbari peste noapte asa ca e bine ca inainte de a merge undeva sa verificati exact care este situatia in fiecare tara in parte si sa fiti pregatiti pentru o flexibitate maxima.

Voi continua sa public constant schimbarile din tarile europene, dar din pacate, tinand cont ca numarul de cazuri este stationar si sunt extrem de multe, ma astept la introducerea de noi restrictii si tari care sa ceara carantinarea romanilor decat cele care sa ridice restrictiile.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Buna ziua,

  M ar interesa daca zbor din Bucuresti catre Germania si sunt din zona de risc, dar in Germania voi sta mai putin de 24 de ore deoarece voi zbura catre alta destinatie mai este necesar testul Covid, carantina sau se considera ca sunt decat in tranzit?

  Va multumesc mult !

  Alesia 24 august 2020 14:57 Răspunde
 • Buna ziua ! Am văzut ca în Germania condițiile de tranzit sunt diferite(fără testat izolare). Ma interesează dacă e identic pt tranzitul prin Austria și Ungaria. Multumesc

  Dacia 24 august 2020 16:36 Răspunde
  • Tranzitul prin orice tara este fara izolare si testare.

   Imperator 24 august 2020 21:50 Răspunde
 • va rog sa imi confirmati dacă actualizarea situației cu Belgia se face o data la 2 săptămâni ( ma interesează sa plec în Belgia). De asemenea, dacă e posibil sa se schimbe situatia in interiorul acestui termen. Multumesc !

  Dacia 24 august 2020 16:41 Răspunde
  • Am foarte mari dubii ca se va schimba atata timp cat cazurile din Romania nu scad.

   Imperator 24 august 2020 21:49 Răspunde
 • tranzit Ungaria-SLOVENIA-Italia-FRANTA(destinatie) stie cinev ce documente sunt necesare?

  tica 24 august 2020 19:32 Răspunde
 • Dar pentru republica moldova aveti informatii?acolo romanii intra?

  Lyly Liliana 24 august 2020 22:03 Răspunde
 • Buna,dacă vine șofer cu mașina din România sa ne aștepte la aeroport in Budapesta,ulterior întoarcere in țara in aceeași zi are nevoie de test ?

  Adina 24 august 2020 22:12 Răspunde
  • Imi e neclar. Ar trebui verificat la Ambasada Ungariei la Bucuresti

   Imperator 24 august 2020 22:52 Răspunde
 • Când se poate zbura către Thailanda?
  Vă mulțumesc

  Mona 24 august 2020 23:15 Răspunde
  • Sunt zboruri si acum dar strict pentru cetateni si rezidenti casatoriti acolo.

   Imperator 25 august 2020 9:18 Răspunde
 • Bună seara mar interesa dacă se poate zbura din Londra în republica Moldova

  Adrian iancu 25 august 2020 0:23 Răspunde
 • Buna seara! Ma intereseaza ce restricții sunt impuse daca zbor din UK in Republica Moldova (dus-intors). Multumesc!

  Lacra 25 august 2020 1:13 Răspunde
  • Carantina in ambele tari (daca esti cetatean moldovean). Daca nu esti, nu ai acces in RM.

   Imperator 25 august 2020 8:51 Răspunde
 • Buna ziua,va rog sa imi spuneti daca pentru Franta,zbor direct Bucuresti-Nisa este vreo conditie?Multumesc.

  Rebeca Birdea 25 august 2020 8:54 Răspunde
  • Nu in afara de a cumpara bilet si a avea CI sau pasaport

   Imperator 26 august 2020 8:10 Răspunde
 • in israel care sint condițiile.Multumesc

  cornel 25 august 2020 9:37 Răspunde
 • O vacanta in italia ! 7 zile ?

  Alina 25 august 2020 10:30 Răspunde
 • O mica completare pentru Ucraina, in cazul in care treci granita cu un test PCR valabil efectuat la noi in tara (nu mai vechi de 48 ore) nu mai este necesara inregistrarea in aplicatia “Dii Vdoma”.

  Alex 25 august 2020 11:12 Răspunde
 • Bună ziua! Dacă ajung în Germania prin Aeroportul Otopeni, dar locuiesc în Constanța (care nu se află pe lista județelor interzise), mai este necesar testul/izolarea?

  Andreea 25 august 2020 11:25 Răspunde
  • Da, pentru ca ati trecut prin zona de risc.

   Imperator 26 august 2020 8:08 Răspunde
   • Mulțumesc pentru răspuns. Nu este ceea ce speram. Dar dacă odată ajunsa în Germania, voi lua un autobuz și un tren până în Franța, se poate considera tranzit?

    Andreea 26 august 2020 9:49 Răspunde
 • Buna ziua daca plec din provincia casstilia y leon in romania intru in izolare

  Cristina 25 august 2020 11:52 Răspunde
 • Bună, dacă vin din Irlanda pentru o săptămână, mai stau in autoizolare.? Iar când ajung in Irlanda stau și acolo? Mulțumesc

  Laurențiu 25 august 2020 17:22 Răspunde
 • Buna seara, stiti ceva despre actualizarea listei, s-a schimbat cu ceva situatia Spaniei?

  Ionela 25 august 2020 19:51 Răspunde
  • Nu am vazut nimic, se pare ca nu au actualizat-o.

   Imperator 26 august 2020 8:07 Răspunde
   • Multumesc!

    Ionela 26 august 2020 19:18 Răspunde
 • Buna seara, in Republica Araba Egipt ca turist se poate calatori( avem bilete reprogramate pt 24 sept)
  Multumesc

  Cristina 25 august 2020 21:35 Răspunde
  • Da, se poate. Test obligatoriu facut cu 72 ore inainte.

   Imperator 26 august 2020 8:07 Răspunde
 • Poti ajunge, ca cetatean român in SUA ( ținând cont ca România nu e in Schengen) folosind un zbor cu escala intr-o țară tot non-Schengen (ex Turcia)? Există alte variante?

  Lavinia 26 august 2020 8:50 Răspunde
  • Da. Sunt 2 variante – fie cu Turkish via Istanbul, fie cu TAROM la Belgrad si mai departe Air Serbia (am senzatia ca Air Serbia nu mai opereaza la Bucuresti)

   Imperator 26 august 2020 23:30 Răspunde
 • Bună ziua. Dacă merg din România la aeroport în Budapesta pentru un zbor spre Anglia, ce condiții trebuie sa respect

  Carmen 26 august 2020 9:19 Răspunde
  • E considerat tranzit, trebuie sa aratati eventual biletul de avion.

   Imperator 26 august 2020 23:31 Răspunde
 • Salutare Cezar,
  Sunt curios de o situatie putin mai particulara, daca ai prieteni care au facut asta sau poate ai mai auzit de la cineva…
  Vreau sa-mi iau bilete pentru Austria din Bucuresti, imi fac test COVID cu 48h inainte, totul ok, dar dupa vreo 3 zile in Austria vreau sa fac o excursie de 1-2 zile in Germania. Ai idee daca mai trebuie inca un test COVID? Pe langa asta am vazut ca in DE trebuie anuntat serviciul sanitar in maxim 72h de la intrarea in tara iar eu nu as sta atat. Ai vreo idee?

  Mihai Sto 26 august 2020 9:32 Răspunde
  • Daca in ultimele 14 zile ai fost intr-unul din acele judete „rosii”, in mod normal, ar trebui sa vii cu test. Daca ai sta vreo zi in Germania, probabil e OK.

   Imperator 26 august 2020 23:32 Răspunde
 • Buna ziua, daca venim din Franta ,unde am stat 11 zile, in drum spre Romania ,putem sa ne cazam in Austria o noapte?

  Elena 26 august 2020 19:26 Răspunde
  • Nu stiu daca Franta este considerata zona rosie pentru Austria. Trebuie sa verificati. Daca nu, e OK – Austria impune carantina de doar 10 zile, nu 14 ca majoritatea altor tari

   Imperator 26 august 2020 23:33 Răspunde
 • Salut!

  Daca intru in Belgia din Franta pe cale terestra pentru cateva ore (zbor din Belgia catre Romania in aceasi zi), este vreo restrictie? Multumesc

  Mihai 26 august 2020 20:45 Răspunde
 • Va mulțumesc pentru răspunsurile anterioare ! Mai am o nelămurire: dacă sunt in tranzit prin Austria și Belgia (cu plecare din Ro) , este posibila cazarea pe drum în aceste țări?

  Dacia 26 august 2020 22:17 Răspunde
 • Buna seara!
  Se poate tranzita Italia , venind din Franta spre Romania?

  Marius 26 august 2020 23:03 Răspunde
  • Parca trebuie test COVID. Nu sunt sigur, verificati la Ambasada Italiei la Paris.

   Imperator 26 august 2020 23:34 Răspunde
 • Buna Ziua ! La revenirea in Romania din Macedonia de Nord nu se mai face auto izolare 14 zile la domiciliu?

  Max 27 august 2020 0:15 Răspunde
 • Se poate calatori din Uk in Romania si retur Romania-Uk in aceeasi zi? Am bilet pe 1 septembrie. Stiu ca la intoarcere in UK voi sta in izolare ,dar ma intereseaza sa stiu sigur ca ma pot intoarce in aceeasi zi din Romania ( aeroport otopeni).multumesc!

  Adriana 27 august 2020 1:51 Răspunde
  • Da, se poate. Calatorii din UK nu au restrictii sa intre in Romania.

   Imperator 27 august 2020 9:32 Răspunde
 • Buna ziua, sunt Delia, avem o rezervare in Turcia pe data de 10.10.2020 sapte nopti, transport individual( masina noastra), 2 persoane, sot sotie.
  tranzit Bulgaria.
  Pentru Bulgaria mai treb declaratia PLF, dar in Turcia ce tip de declaratie treb, am gasit-o doar ce cea ptr.avion. Este si pentru granita terestra ?
  De obicei dormim o noapte in Turcia, una la dus una la intors, sper ca se poate face acest lucru si acum. Ce informatii imi puteti da in acest moment?
  Va multumesc

  Delia 27 august 2020 11:51 Răspunde
  • In acest moment, daca trebuie vreo declaratie, o puteti completa cu pixul in vama, dar din cate stiu nu e ceva sacrosanct cum e cea din Grecia. In Bulgaria, nu trebuie nici o declaratie.

   Imperator 27 august 2020 12:43 Răspunde
 • Buna ziua,

  Daca plec din Bucuresti catre Germania si urmatorul zbor este in 18 ore se poate considera tranzit? Se poate dormi la un hotel in aceasta perioada?

  Va multumesc

  David 27 august 2020 13:21 Răspunde
  • S-ar putea sa nu fie considerat tranzit si sa va testeze.

   Imperator 27 august 2020 21:50 Răspunde
 • Buna ziua, vin di Albania spre Italia e obbligatorio carantina in Italia!

  Marinela 27 august 2020 17:14 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii