Lista tarilor din Europa care au diverse restrictii pentru calatorii din Romania. Actualizare – 31 august 2020

Restrictii Europa

A mai trecut o saptamana si, iata ca au aparut noi restrictii. Belgia nu se mai joaca cu regiunile, a simplificat – suntem toata tara in zona rosie. In schimb, Germania se mai joaca – doar 15 judete si municipiul Bucuresti sunt in zona de risc. Ungaria si Ucraina au decis sa interzica accesul romanilor (si a tuturor cetatenilor straini) pe teritoriul national (evident, exceptand tranzit si alte cateva exceptii), iar Polonia a anuntat ca va interzice zborurile spre Romania (si alte aproape 50 tari). Moldova insa permite de la 1 septembrie accesul cetatenilor romani pe teritoriul ei, dar cu obligatia de carantinare.

Pe de alta parte, in ceea ce priveste Romania, situatia s-a stabilizat si chiar am inregistrat o mica scadere – daca acum doua saptamani, numarul de cazuri noi la 100.000 locuitori fluctua intre 87 si 89 cazuri, acum suntem undeva la 84 – 85, dar asta nu inseamna nimic. Inseamna platou. Ceea ce e bine, dar acest platou este extrem de sus. Doar 2 tari au mai multe cazuri decat noi in Europa – Spania si Malta pana sambata, iar Franta ne-a depasit duminica. Cred ca Croatia ne va depasi azi, luni, dar locul 5 este un loc oribil. Plus locul 1 la numarul de morti raportat la 100,000 locuitori arata ca situatia epidemiologica este grea si nu vad nici o posibilitate ca tarile care deja au impus restrictii calatorilor din Romania sa le ridice. Pur si simplu nu au de ce. Dimpotriva, pot aparea unele noi, de unde nici nu te astepti (vezi Serbia sau chiar si Egipt).

Dar hai sa vedem ce tari ne mai primesc si in ce conditii. Situatia este valabila pe data de 30 august 2020, orele 22:00 (ora la care scriu).

 

ALBANIA
INTRARE: Romanii pot intra fara nici o obligatie

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Nu exista interdictie, dar oricum nu mai exista zboruri directe de prin anii 80.

 

ARMENIA

INTRARE: Auto-izolare 14 zile.

INTOARCERE: Fara restrictii.

LEGATURI AERIENE: Fara restrictii, dar oricum, nu existau curse directe de anul trecut.

Mai multe informatii: https://covid19.gov.am/en/travel_and_coronavirus

 

AZERBAIJAN

INTRARE: Accesul cetatenilor romanilor este interzis. Tara a fost inchisa in martie si saptamana aceasta guvernul a anuntat ca prelungeste inchiderea granitelor pana cel devreme 30 septembrie.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Azerbaijan interzice zborurile spre Romania. Oricum, ultimele zboruri directe au fost la sfarsitul anilor 90.

 

AUSTRIA
INTRARE: Calatorii din Romania sunt obligati sa se auto-izoleze timp de 14 zile sau sa prezinte rezultatul negativ la un test COVID facut nu mai mult de 72 ore inainte de intrarea in Austria. Cei care se auto-izoleaza pot sa reduca perioada de carantinare daca se supun unui test in Austria care iese negativ. Masurile sunt valabile pana pe 30 septembrie 2020.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale.

Mai multe informatii: https://www.bmeia.gv.at/reise-aufenthalt/reisewarnungen/

 

BELARUS
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Fara restrictii, dar, oricum, nu au existat niciodata.

 

BELGIA

INTRARE: Testare si carantinare timp de 14 zile sunt obligatorii.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://diplomatie.belgium.be/fr/Services/voyager_a_letranger/conseils_par_destination/roumanie

 

BOSNIA-HERTEGOVINA

INTRARE: Permis, dar cu obligatia prezentarii unui test COVID efectuat in ultimele 48 ore.

INTOARCERE: Auto-izolare

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile catre Bosnia-Hertegovina. Nu ca ar fi fost vreodata.

Mai multe informatii: http://www.granpol.gov.ba/?lang=hr

 

BULGARIA
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

 

CEHIA

INTRARE: Carantina timp de 14 zile sau efectuarea unui test COVID-19 la intrarea in Republica Ceha. Calatorii trebuie sa se auto-carantineze pana la sosirea rezultatului negativ.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://koronavirus.mzcr.cz/seznam-zemi-podle-miry-rizika-nakazy/

 

CIPRU
INTRARE: Este interzis intrarea cetatenilor romani pe teritoriul Republicii Cipru exceptand daca sunt rezidenti. La fel si in cazul Ciprului de Nord.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.visitcyprus.com/index.php/en/cyprus-covid19-travel-protocol

 

CROATIA
INTRARE: Fara restrictii.

INTOARCERE: Fara restrictii, dar cel mai probabil din 8 septembrie, va fi obligatorie carantina.

LEGATURI AERIENE: Functionale, dar nu exista zboruri, Croatia Airlines a decis sa nu mai zboare anul asta in Romania.

Mai multe informatii: https://croatia.hr/en-GB/coronavirus-2019-ncov-q-and-a

 

DANEMARCA
INTRARE: Interzis intrarea calatorilor din Romania, exceptand cazul cetatenilor si rezidentilor danezi si a celor cu un motiv intemeiat (nu turistic). Cei care totusi sunt acceptati, trebuie sa stea in carantina timp de 14 zile. Lista este actualizata in fiecare joi la orele 16:00, ora Copenhagai.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.ssi.dk/aktuelt/sygdomsudbrud/coronavirus/rejse-og-covid-19-kort-over-lande

 

ELVETIA
INTRARE: Carantina timp de 10 zile din momentul in care se intra in tara. Acest lucru trebuie raportat autoritatilor cantonale in termen de 48 ore din momentul sosirii pe teritoriul Confederatiei. Un test PCR nu va va scuti de carantina.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.bag.admin.ch/bag/en/home.html

 

ESTONIA
INTRARE: Obligatoriu auto-izolare timp de 14 zile (se poate iesi din casa pentru vizita medicala, cumparaturi de stricta necesitate si in cazuri de urgenta). Cand vom avea sub 16 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem 84 – 86.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Deschise, dar nu exista zboruri directe

Mai multe informatii: https://vm.ee/en/information-countries-and-quarantine-requirements-passengers

 

FINLANDA
INTRARE: Interzis pentru cetatenii din Romania. Cand vom avea sub 8 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem 84 – 86. Interdictia este in vigoare cel putin pana pe 8 septembrie.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://valtioneuvosto.fi/-/10616/lahimatkailun-rajoituksia-puretaan-osittain-ulkorajoilla-rajoitukset-pysyvat-ennallaan?_101_INSTANCE_LZ3RQQ4vvWXR_languageId=en_US

 

FRANTA
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Cel mai probabil, incepand cu 1 septembrie, cel putin doua regiuni din Franta vor ajunge pe lista galbena (deci calatorii care vin de acolo trebuie sa se auto-izoleze cand ajung in Romania). Aceste regiuni sunt Ile-de-France / Paris si Provence-Alpes-Cote d’Azur.

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.diplomatie.gouv.fr/en/coming-to-france/coronavirus-advice-for-foreign-nationals-in-france/

 

GERMANIA
INTRARE: Calatorii indiferent de nationalitate care vin din 16 judete ale Romaniei (inclusiv Municipiul Bucuresti) trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test-COVID nu mai vechi de 48 ore sau, alternativ sa faca unul in Germania in termen de 72 ore de la sosire si sa se auto-izoleze pana la sosirea rezultatului. Alternativ, daca se opune sa faca testul, se poate carantina pentru 14 zile pe banii lui. Cele 16 judete “rosii” le gasiti aici: https://www.imperatortravel.ro/2020/08/germania-introduce-un-judet-nou-pe-lista-de-risc-dar-retrage-3.html. Se pare ca guvernul federal si cel al landurilor ar fi ajuns la o intelegere ca dupa 15 septembrie, testele sa nu mai fie acceptate ca posibilitate de intrare in tara si carantina de 14 zile sa devina obligatorie pentru cei veniti din zonele de risc. Astept decizia cancelarului Merkel.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.auswaertiges-amt.de/en/coronavirus/2317268

 

GEORGIA
INTRARE: Cetatenii romanii au dreptul sa intre pe teritoriul Georgiei, dar este obligatorie carantinarea pentru 12 zile (s-a dat un bonus de 2 zile, s-a renuntat la carantinarea de 14 zile :))

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Permise, dar nu mai exista de vreun an.

Mai multe informatii: https://stopcov.ge/en

 

GRECIA
INTRARE: Cetatenii romani indiferent daca intra pe cale rutiera si aeriana au obligatia de a complete o declaratie PLF https://travel.gov.gr/#/form, dar si sa prezinte si dovada unui test COVID facut nu mai tarziu de 72 ore din momentul intrarii in Grecia. Aleatoriu, autoritatile grecesti pot efectua un al doilea test COVID in punctul de frontiera. Pana la sosirea testului, nu este obligatorie izolarea.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

 

IRLANDA
INTRARE: Auto-izolare obligatorie pentru 14 zile. Auto-izolarea nu este super-stricta, in cazuri exceptionale poti sa folosesti transportul in comun sau sa te duci la un magazin apropiat pentru alimente, dar doar cu fata acoperita de o masca.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.citizensinformation.ie/en/travel_and_recreation/travel_and_covid19.html

 

ISLANDA
INTRARE: Odata cu sosirea in Islanda (in aeroport sau port), calatorii din Romania trebuie sa faca un test COVID si apoi sa stea in carantina pe banii lor timp de 4-5 zile. Dupa aceasta perioada, vor face un al doilea test, daca iese negativ, vor putea sa calatoreasca nestingheriti in Islanda. Costul primului test (cel de pe aeroport) este de 11.000 coroane (68 euro) daca se plateste la sosire si 9000 coroane (56 euro) daca este platit in avans, in timp ce al doilea test este gratuit si poate fi facut in urmatoarele locatii: https://www.landlaeknir.is/um-embaettid/greinar/grein/item42633/COVID-19-Border-Testing? .

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar nu au existat niciodata zboruri intre Romania si Islanda.

Mai multe informatii: https://www.covid.is/faq

 

ITALIA
INTRARE: Carantina obligatorie pentru 14 zile. Masura este valabil cel putin pana pe 7 septembrie 2020, dar este foarte probabil ca va fi prelungita.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: http://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/homeNuovoCoronavirus.jsp?lingua=english

 

LETONIA
INTRARE: Obligatoriu auto-izolare timp de 14 zile. Cand vom avea sub 16 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii. In acest moment, avem 84 – 85.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar nu exista zboruri directe

Mai multe informatii: https://www.spkc.gov.lv/lv/valstu-saslimstibas-raditaji-ar-covid-19-0 si https://www.mfa.gov.lv/en/consular-information/news/66019-emergency-situation-in-latvia-to-restrict-the-spread-of-covid-19

 

LITUANIA
INTRARE: Intrare interzisa. Cand vom avea sub 16 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii, iar calatorii din tari care au peste 25 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea este complet interzisa. In acest moment, avem 84 – 85.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Lituania interzice zborurile spre Romania.

Mai multe informatii: http://sam.lrv.lt/lt/naujienos/koronavirusas

 

LUXEMBURG

INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-carantina pentru 14 zile, dar cel mai probabil de pe 1 septembrie, obligatia de izolare se va ridica.

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile spre Luxemburg, dar oricum nu mai exista din anii 90.

 

MACEDONIA DE NORD

INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar oricum nu au existat niciodata.

 

MALTA
INTRARE: Obligatorie prezentarea unui test COVID negativ efectuat in maximum 72 ore de la momentul intrarii in Malta. In caz ca testul nu este prezentat, este obligatoriu de facut testul pe aeroportul din Malta (si asteptat rezultatul in carantina) sau carantina timp de 14 zile.

INTOARCERE: 14 zile auto-izolare

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile catre Malta.

Mai multe informatii: https://www.visitmalta.com/en/covid-19

 

MAREA BRITANIE

INTRARE: Carantinare obligatorie timp de 14 zile

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.gov.uk/uk-border-control

 

MOLDOVA
INTRARE: Carantinare obligatorie timp de 14 zile.

INTOARCERE: Auto-izolare pentru 14 zile.

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile spre Moldova.

Mai multe informatii: https://msmps.gov.md/comunicare/noutati/lista-statelor-penru-care-se-impune-regimul-de-autoizolare-la-intrarea-persoanelor-pe-teritoriul-rm-in-situatia-tarii-de-urgenta-in-sanatate-publica-prin-covid-19/

 

MUNTENEGRU
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-izolare pentru 14 zile

LEGATURI AERIENE: Romania interzice zborurile spre Muntenegru, dar, oricum, nu au existat niciodata.

Mai multe informatii: https://www.ijzcg.me/me/novosti/covid-19-popustanje-mjera-u-medunarodnom-saobracaju

 

NORVEGIA
INTRARE: Auto-izolare pentru 10 zile. Cand vom avea sub 20 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, intrarea se va face fara restrictii (un alt criteriu este ca numarul de teste pozitive din total teste sa fie sub 5%). In acest moment, avem 87,3 cazuri  / 100.000 locuitori si in crestere.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.fhi.no/en/op/novel-coronavirus-facts-advice/facts-and-general-advice/travel-advice-COVID19/

 

OLANDA
INTRARE: Auto-izolare pentru 10 zile.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/tourism-in-the-netherlands

 

POLONIA

INTRARE: Fara restrictii.

INTOARCERE: Fara restrictii.

LEGATURI AERIENE: Polonia va interzice zborurile spre Romania cu incepere din 2 septembrie.

Mai multe informatii: https://www.gov.pl/web/coronavirus/travel

 

PORTUGALIA

INTRARE: Fara restrictii. Calatorii care zboara in Madeira si Azore sunt obligati sa faca un test COVID la sosirea pe aeroport sau sa prezinte unul facut cu maximum 72 ore inainte de sosirea in insule.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale.

 

RUSIA
INTRARE: Calatorii din Romania trebuie sa prezinte rezultatul unui test COVID negativ nu mai vechi de 72 ore din momentul in care se ajunge in Rusia.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Rusia interzice zborurile spre Romania.

 

SERBIA
INTRARE: Calatorii din Romania trebuie sa prezinte rezultatul unui test COVID negativ nu mai vechi de 48 ore din momentul in care se ajunge in Serbia.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Fara restrictii

 

SLOVACIA

INTRARE: Obligatie de auto-izolare pentru 14 zile. Dupa 5 zile de carantinare, se poate face un test COVID si daca iese negativ, se poate iesi din carantinare

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Slovacia interzice zborurile spre Romania, dar nu mai exista zboruri directe de mai bine de un deceniu.

Mai multe informatii: https://www.mzv.sk/web/en/covid-19

 

SLOVENIA

INTRARE: Obligatie de auto-izolare pentru 14 zile. Criteriul epidemiologic de a trece pe lista verde este de 10 cazuri / 100.000 locuitori in ultimele 14 zile. Romania are 84 – 85.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar nu exista zboruri directe. Compania slovena Adria care a mai operat recent zboruri Bucuresti – Ljubljana a dat faliment anul trecut.

Mai multe informatii: https://www.gov.si/en/news/2020-07-16-changes-to-the-lists-of-countries-police-officers-now-responsible-for-serving-quarantine-decisions/, iar lista verde o puteti vedea aici: https://www.nijz.si/en/list-countries-crossing-national-borders-without-restrictions

 

SPANIA

INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Auto-izolare pentru calatorii care vin din provinciile Aragon, Catalonia, Navarra, Madrid, Baleare, Tara Bascilor, Cantabria, Castilla La Mancha, Castilla y Leon, La Rioja. Probabil de pe 1 seotembrie, vor fi adaugate si restul provinciilor cu exceptia Asturias si Extremadura.

LEGATURI AERIENE: Operationale

 

SUEDIA
INTRARE: Fara restrictii

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale.

 

TURCIA
INTRARE: Fara restrictii. Va fi efectuat un control sumar la intrarea in tara unde un doctor va decide daca este necesar sa se faca un test COVID. Acesta va fi facut pe loc si este gratuit.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale.

 

UCRAINA
INTRARE: Incepand cu 1 septembrie, accesul cetatenilor straini este interzis cel putin pana la sfarsitul lunii.

INTOARCERE: Fara restrictii.

LEGATURI AERIENE: Posibile, dar zborurile nu au fost reluate.

Mai multe informatii: https://visitukraine.today/

 

UNGARIA

INTRARE: Incepand cu 1 septembrie, accesul cetatenilor straini este interzis cel putin pana la sfarsitul lunii.

INTOARCERE: Fara restrictii

LEGATURI AERIENE: Operationale

Mai multe informatii: https://www.imperatortravel.ro/2020/08/ungaria-va-inchide-granitele-pentru-cetatenii-straini-cel-putin-o-luna-incepand-de-la-1-septembrie.html

 

Tranzitul este posibil fara restrictii prin orice tara, demonstrand insa ca mergeti intr-o tara unde nu aveti interzis.

 

Cam aceasta este lista valabila pe 30 august, orele 23:00. Asa cum bine stiti, pot avea loc schimbari peste noapte asa ca e bine ca inainte de a merge undeva sa verificati exact care este situatia in fiecare tara in parte si sa fiti pregatiti pentru o flexibitate maxima.

Voi continua sa public constant schimbarile din tarile europene, dar din pacate, tinand cont ca numarul de cazuri in Romania este stationar si sunt extrem de multe, ma astept la introducerea de noi restrictii si tari care sa ceara carantinarea romanilor decat cele care sa ridice restrictiile.

Trebuie de urmarit in special decizia Poloniei dupa ce a interzis zborurile.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Salut. Tarom a anulat din nou zborurile către Serbia. Am încercat să cumpăr aseară bilete și nu găsesc disponibile. Nu am găsit un anunț oficial cu privire la această decizie. Se poate ajunge cu escală în Istanbul.

  Irina 31 august 2020 7:38 Răspunde
  • Zborurile au fost anulate până la 1 octombrie (am primit răspuns de la Tarom).

   Irina 31 august 2020 8:27 Răspunde
   • Probabil ca nu mai sunt pasageri. Multumesc de informatie.

    Imperator 31 august 2020 11:12 Răspunde
 • Dacă eu mia luat bilet dus intors Spania carte România și provincia de unde vin nu este în lista gabelena este posibil sa ma mai întorc?

  silvia 31 august 2020 14:12 Răspunde
 • Sunt ceva posibilități ca Turcia sa intre in zonă galbenă?,😀

  Mihai 31 august 2020 17:25 Răspunde
 • Despre Egipt nu sunt vești? Restricții sau informații?

  Adriana 31 august 2020 22:02 Răspunde
 • Daca am bilet de avion Timisoara-Milano si apoi la cateva ore Milano-Tenerife (timp de asteptare in aeroport) mai e valabila faza cu carantina la intrarea in Italia…? Practic e tranzit….dar nimeni nu stie ceva oficial si sigur sa imi spuna…

  Florin 1 septembrie 2020 1:40 Răspunde
  • Tranzitul este exclus de la carantina. Dar sa aveti la indemana biletul de avion demonstrand ca mergeti mai departe spre Tenerife.

   Imperator 1 septembrie 2020 12:24 Răspunde
 • Eu ma aflu in Turcia de cateva zile. Nu au fost probleme la nicio vama (la sarbia a trebuit sa le facem dovada rezervarii la hotel), iar la vama turceasca ni s-a dezinfectat masina pe exterior, ni s-a luat temperatura si ne-au dat un pachetel de baza cu masti, dezinfectant si servetele antinacteriene.
  In Istanbul, unde ma aflu momentan, toata lumea e relaxata (tipic turcilor), dar se poarta masca cam peste tot. In piata Sultanahmet este onligatorie, iar piata este inconjurata de filtre de politie. In Bazare la fel, plus controlul temperaturii.

  Miruna 1 septembrie 2020 7:42 Răspunde
  • Buna,

   Unde mai mergeti in afara de Instambul? Am vazut ca sunt alerte in acest moment pe MAE.

   Merci

   anca 1 septembrie 2020 14:02 Răspunde
 • Buna ziua! Pentru Germania, testul negativ covid anuleaza cu siguranta obligativitatea carantinei? N-as vrea sa ma trezesc ca trebuie sa stau, totusi, la izolare… Documentul (in engleza) pe care l-am primit de la compania aeriana are o exprimare destul de vaga.

  Ioana 1 septembrie 2020 11:18 Răspunde
  • In acest moment da – din cate stiu trebuie insa sa asteptati in izolare rapsunsul negativ. Se pare ca dupa 15 septembrie, carantina obligatorie va inlocui testul

   Imperator 1 septembrie 2020 12:23 Răspunde
   • Nu, testul negativ adus din tara… la asta ma refeream.

    Ioana 1 septembrie 2020 15:03 Răspunde
 • Buna! Inainte de efectuarea testului Covid 19 pe aeroportul din Praga se completeaza vreun formular in tara si sa il ai la indemana? Multumesc!

  Sorin 1 septembrie 2020 13:38 Răspunde
 • Buna ziua!
  De unde aveti informația despre Croatia, ca din 8 septembrie s-ar putea sa intre in carantină turiștii veniti de acolo? Cat e de sigură?oficial nu sa anunțat nimic….va multumesc

  Laura 2 septembrie 2020 8:03 Răspunde
  • Sigur e sigur, intrebare e cand ? Cand s-o trezi CNSU si se poate intampla oricand la orice ora.

   Imperator 2 septembrie 2020 9:39 Răspunde
 • Bună, soțul ar trebui sa plece în seara asta pana în Austria și mâine sa se întoarcă. Merge sa aducă acasă pe cineva. Are nevoie de test negativ sau întra în carantină? Mulțumesc anticipat pentru răspuns.

  Oana 2 septembrie 2020 15:42 Răspunde
  • Da, test negativ, altfel intra in carantina pentru 10 zile

   Imperator 2 septembrie 2020 16:56 Răspunde
 • Buna ziua! Exista posibilitatea ca Malta sa fie scoasa de pe lista galbena pana pe 20 septembrie?

  Mirela 2 septembrie 2020 16:46 Răspunde
  • Da, e foarte posibil. Vad ca numarul de cazuri scade vertiginos

   Imperator 2 septembrie 2020 16:55 Răspunde
 • Buna seara prietenul meu trebuie sa vina din belgia dar are 2 obtiuni ca sa ajunga in romania:germania si olanda care este mai sigura si daca trebuie facut test ?

  Marcela 2 septembrie 2020 19:23 Răspunde
  • Ambele sunt la fel de sigure (sau nesigure) si in ambele cazuri nu trebuie test.

   Imperator 2 septembrie 2020 19:42 Răspunde
 • Se poate tranzita si Italia? Informatiile sunt vage si pe site-ul MAE dar si pe Reopen.europa

  Octav 3 septembrie 2020 17:49 Răspunde
  • Da, se poate

   Imperator 3 septembrie 2020 18:02 Răspunde
   • Din ce inteleg nu se poate tranzita(ce scrie pe mae). Stiti cumva pe cineva care a tranzitat? Multumesc 🙂

    Octav 9 septembrie 2020 14:11 Răspunde
 • Buna seara, vreau sa plec din Spania catre Romania cu masina. Cu un test negativ se mai face carantina in Romania? Multumesc.

  Ioana 4 septembrie 2020 1:33 Răspunde
 • Buna ziua. Am planuit o calatorie in Bulgaria, cu prietena mea, care este de cetatenie spaniola si a stat deja cele 14 zile in carantina in Romania. Vrem sa mergem cu masina. Credeti ca am avea probleme la intrarea in Bulgaria?

  Andrei 4 septembrie 2020 10:26 Răspunde
  • Nu, nu e nici o problema. Sa demonstreze ca a fost in ultimele 14 zile in Romania in caz ca o intreaba cineva.

   Imperator 4 septembrie 2020 11:04 Răspunde
 • Salut as vrea sa plec intr-o mica excursie, turcia ori suedia unde sunt mai puține probleme ?unde am sanse mai mari sa nu am anulării de zboruri ori alte dificultăți

  Ioan 4 septembrie 2020 11:34 Răspunde
 • Buna , dacă plec in 19 Septembrie in palma de Mallorca ,ne trebuie test covid făcut , și la întoarcere este nevoie de izolare ?

  Cristina 5 septembrie 2020 17:36 Răspunde
  • La dus, nu e nevoie de nimic, la intors foarte probabil va trebui izolare.

   Imperator 5 septembrie 2020 21:59 Răspunde
 • Buna! Multumim pentru centralizarea datelor intr-un singur articol. In haosul asta, e important sa mai existe si persoane care aduc ordine. Ati luat in considerare sa lucrati si la o lista cu tarile non-europene care nu au restrictii? Eu unul as fi foarte interesat de asa ceva, fiind greu sa gasesti informatii actualizate chiar si pe site-ul mae. Numai bine!

  Alex 5 septembrie 2020 20:53 Răspunde
  • O sa incerc sa scriu la un moment dat, dar informatiile sunt mai greu de obtinut. Eventual pe regiuni sau continente – dar nu sunt prea multe tari deschise 🙂

   Imperator 5 septembrie 2020 21:58 Răspunde
 • Buna maine plec in Romania din UK cu masina este vreo problema daca raman peste noapte la un hotel in Germania trebuie făcut test. Multumesc.

  Ene 7 septembrie 2020 11:11 Răspunde
  • In mod normal, e ok.

   Imperator 7 septembrie 2020 11:40 Răspunde
   • Adica pot rămâne 24 ora fără test sau alte restrictii pt ca sunt doar in tranzit

    Ene 7 septembrie 2020 12:22 Răspunde
    • Aparent, da, dar cel mai bine verifica la ambasada.

     Imperator 7 septembrie 2020 21:35 Răspunde
 • Pe 10 septembrie am gilet de Avion Bergamo (italia) Otopeni. Trebuie sa stau in izolare(carantina) cand ajung?

  Butoi Cezar 7 septembrie 2020 18:40 Răspunde
 • De croatia se mai stie ceva? Intra pe lista galbena de maine?

  Multumesc

  Anca 7 septembrie 2020 19:18 Răspunde
  • In mod normal ar trebui sa intre, dar cine stie cand actualizeaza lista

   Imperator 7 septembrie 2020 21:35 Răspunde
   • Dar cum se determina exact tarile de pe lista galbena?

    Anca Predut 8 septembrie 2020 12:12 Răspunde
    • Tarile care au mai multe cazuri decat Romania la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile.

     Imperator 8 septembrie 2020 12:19 Răspunde
     • Nu prea a iesit previziunea cu Croatia.

      Dan 16 septembrie 2020 20:30
     • Pentru ca nu au actualizat lista de pe 31 august. Da, Croatia are in continuare mai multe cazuri ca Romania, dar in Romania, nimeni nu mai actualizeaza nici o lista, toti sunt in campanie electorala

      Imperator 17 septembrie 2020 8:31
 • As dori informatii despre Valencia. O sa fie pe lista galbena de maine? Ma intereseaza pt sapt viitoare.
  Multumesc

  Cristina 7 septembrie 2020 21:15 Răspunde
  • In mod normal, da, dar cine stie cand vor actualiza astia lista galbena… e o ceata totala

   Imperator 7 septembrie 2020 21:34 Răspunde
 • Cînd se va termina termenul de autoizolare ce trebuie făcut?

  Viorica Zamfiroiu 9 septembrie 2020 8:17 Răspunde
  • Contactat biroul regional de sanatate publica.

   Imperator 9 septembrie 2020 9:49 Răspunde
 • Buna, s-a mai postat vreo lista noua saptamana asta, incepand cu 7 sepetembrie? Nu gasesc nimic pe net. Nu ar trebui sa posteze saptamanal aceste liste cei de na cnsbt?

  Dana 9 septembrie 2020 9:04 Răspunde
  • Nu, nu a fost actulizata. Da, ar fi fost normal, dar, din pacate multe lucruri nu sunt normale 🙁

   Imperator 9 septembrie 2020 9:48 Răspunde
 • Trebuie sa ajung in UK.
  Credeți ca as putea evita carantina dacă plec prin Portugalia cu zboruri diferite.
  Vreau sa evit carantina in UK.
  Trebuie sa ajung la munca.

  George 9 septembrie 2020 10:48 Răspunde
  • Portugalia e posibil sa intre pe lista rosie a UK. Si oricum trebuie sa stai 14 zile in Portugalia inainte de a merge in UK.

   Imperator 9 septembrie 2020 13:06 Răspunde
   • Aveți vreo idee cum as putea evita carantina când ajung in UK ?
    Vreau sa plec pe 12-13 Septembrie
    Mulțumesc

    George 9 septembrie 2020 18:52 Răspunde
    • Sa stati 14 zile inainte de a ajunge in UK intr-o tara care este pe lista verde a UK.

     Imperator 9 septembrie 2020 19:07 Răspunde
 • Buna ziua! Stiti cumva cand se vor relua zborurile catre Malta? Multumesc frumos!

  Vivi 9 septembrie 2020 14:51 Răspunde
  • Cand CNSU va binevoi sa actualizeze lista galbena si sa treaca Malta pe lista verde. De cel putin 3 zile ar fi trebuit sa faca schimbarea, dar cei de la INSP sunt in vacanta sau n-au chef de munca.

   Imperator 9 septembrie 2020 16:15 Răspunde
   • Am si eu zbor pe 17 sepptembrie si pana acum nu a fost anulat. Am vazut ca Malta sta mai bine decat Romania in acest moment, cu 79.8 cazuri noi la 100000 locuitori in ultimele 14 zile. Logic ar fi sa fie scoasa de pe lista galbena, dar cu ai nostri nu se stie niciodata. :)))

    Florin CIubotariu 9 septembrie 2020 17:14 Răspunde
    • Exact. In acest moment, Malta ar trebui sa iasa de pe lista galbena, dar cine stie cand se trezeste INSP-ul.

     Imperator 9 septembrie 2020 17:59 Răspunde
 • Bună ziua. Știți dacă Andalucía o sa între pe lista cu restricții înainte de data 15? Mulțumesc frumos

  Maria 10 septembrie 2020 12:02 Răspunde
  • Nu stiu cand se va actualiza lista. E un mister total. Actualmente, Andalucia are mai multe cazuri ca Romania si ar trebui sa intre pe lista.

   Imperator 10 septembrie 2020 15:38 Răspunde
 • Buna ziua,
  Doresc sa tranzitez UK pt a ma întoarce din concediu, doar ca as ajunge seara pe aeroportul din Londra și dimineața as avea zborul spre România(ceea ce automat presupune sa părăsesc aeroportul pt a dormi undeva).
  Exista riscul sa trebuiasca sa stau in izolare in UK, sau este ok daca ma încadrez in cele 24h?
  Mulțumesc

  E 10 septembrie 2020 16:40 Răspunde
 • Buna seara, In 12 sept. impreuna cu sotia venim din Kazakhstan. In lsta galbena din 29.08.2020 Kazakhstanul nu mai este listat. Va rog sa-mi spuneti daca sunt probleme.
  Multumesc.

  NICULESCU EUGEN CONSTANTIN 10 septembrie 2020 20:59 Răspunde
  • Daca s-au reluat zborurile din Kazahstan (nu stiu exact, dar sunt sigur ca stiti mai bine), in acest moment puteti intra in Romania fara obligatia de auto-izolare.

   Imperator 10 septembrie 2020 22:44 Răspunde
   • Va multumesc pentru informatie.

    NICULESCU EUGEN CONSTANTIN 11 septembrie 2020 6:17 Răspunde
 • Buna ziua
  Am bilet la avion pentru Istanbul
  Știți cumva care sunt regulile.
  Se impune carantina?
  Nu as vrea sa-mi petrec concediul in camera de hotel…
  Mulțumesc

  ROBERTO 11 septembrie 2020 11:02 Răspunde
  • Nu se impune carantina decat daca prezentati semne suspecte de covid – temperatura ridicata in primul rand

   Imperator 11 septembrie 2020 12:09 Răspunde
 • Conditii de calatorie in Tunisia? Se stie ceva?

  Ana 11 septembrie 2020 13:02 Răspunde
 • Cand se actualizeaza lista cu tarile din zona galbena? Nu mai putem calatorii, ca nuavem informatii actualizate

  Mihaela 15 septembrie 2020 13:40 Răspunde
  • Nu stiu. Nimeni nu stie cand li se scoala sa o actualizeze.

   Imperator 15 septembrie 2020 23:11 Răspunde
 • Buna ziua ! In octombrie- noiembrie inca nu putem vizita cipru(lanarca) nu i asa ? Dar de tenerife tot in octombrie -noiembrie ? Ca n am gasit nimic concret cu zona asta despre carantina ,etc . Multumesc

  Andreea 17 septembrie 2020 14:15 Răspunde
  • Mai e o groaza de vreme pana in octombrie – noiembrie, multe se pot intampla

   Imperator 17 septembrie 2020 21:02 Răspunde
 • Salut daca plec cu masina din Barcelona la intrare in Romania spun ca vin din valencia mai intru in carantina?

  Daniel 18 septembrie 2020 12:05 Răspunde
 • Doctor al turistilor si in ale turismului, te salut !
  Italia in oct o fi cu sanse ?
  Am rezervari in 16 oct, zbor la Napoli, cazare fabuloasa la Amalfi
  Parca nu m-as baga in carantina … Ce pronostic ai pentru datele de mai sus, om avea sanse sa se ridice restrictiile ?

  Multumesc pentru prezenta, te citesc cu sfintenie !
  Lili

  Lili 20 septembrie 2020 17:16 Răspunde
  • Ha, ha, nici chiar asa 🙂 Nu stiu ce sa zic, sansele nu sunt prea mari…

   Imperator 20 septembrie 2020 22:50 Răspunde
   • Italia reactualizeaza situatia in 30 sept sau in Oct?! 🤔

    Lili 29 septembrie 2020 11:29 Răspunde
 • Buna ziua. In data de 2 octombrie trebuie sa ma intorc in Romania din Italia (Sardegna). Va rog sa mi spuneti daca trebuie sa fac test sau se intra in carantina. Multumesc

  Carmen 21 septembrie 2020 14:25 Răspunde
 • Daca vin vineri 25 septembrie 2020 din zona BARCELONA,intru in izolare in Romania,chiar daca am testul facut cu 24 ore ininte de plecare? multumesc!

  UDROAICA JAN 21 septembrie 2020 14:44 Răspunde
 • Bunaziua vreau sa plec DIN madrid la în românia știți bagă ân izolare 14 zile mulțumesc

  Ilie dumitru 23 septembrie 2020 9:03 Răspunde
 • Plusez si eu cu o intrebare aici caci vad ca e oarecum inca in trend subiectul datorita numeroaselor comentarii. Intentionez sa fac o scurta calatorie in Slovacia in zilele urmatoare pentru un mic city break in Bratislava (2-3 zile). Voi calatori cu masina si voi avea cu mine un test valabil tradus in limba engleza. Din ce am documentat eu Slovacia primeste romani sub aceasta conditie iar pentru intoarcere in Romania nu exista restrictii de izolare (oricum vad ca lista nu a mai fost actualizata de o luna). Intrebarea la care nu am raspuns este daca voi intampina vreo dificultate la granita cu Ungaria in vederea tranzitului. Evident ca le pot prezenta atat testul negativ cat si rezervarea la hotel in Bratislava pentru 2 nopti dar oare e de ajuns?

  Alex 28 septembrie 2020 16:27 Răspunde
  • Da, e de ajuns, doar ca trebuie sa mergi pe soselele impuse de ei si sa nu te abati.

   Imperator 28 septembrie 2020 17:50 Răspunde
 • Bună! Lista asta e publicată acum aproape o lună. Au mai apărut în modificări, cu excepția celor deja menționate legate de Belgia și Germania? Mulțumesc!

  Nastasia 29 septembrie 2020 9:47 Răspunde
  • Nu prea. Doar Ucraina a deschis granitele ieri.

   Imperator 29 septembrie 2020 15:45 Răspunde
 • daca pleci din spania cu avionul si faci o escala in roma si un schimb de zbor spre romania mai este nevoie sa stai in autoizolare can ajungi in tara?

  calugaru 30 septembrie 2020 14:10 Răspunde
 • Mai este nevoie de test pcr pentru grecia? Pe site MAE scrie pana pe 30 septembrie obligatoriu. Rămâne oare si pe octombrie testul?

  Robert 1 octombrie 2020 19:41 Răspunde
  • S-a prelungit pana cel devreme 12 octombrie. Probabil se va renunta odata cu aparitia vaccinului, tot va prelungi din 2 in 2 saptamani.

   Imperator 1 octombrie 2020 20:40 Răspunde
 • Salut. Pentru Franta este nevoie de ceva sau e fără restricții din românia?

  Robert 1 octombrie 2020 19:43 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii