DIN 5 OCTOMBRIE: Noi reguli pentru cei care vin din tarile „galbene” – teste COVID, carantinare 5 zile + test. Care vor fi tarile galbene

Granita COVID

In sfarsit, dupa o luna de tacere mormantala in ceea ce priveste masurile de prevenire a extinderii epidemiei COVID-19 si dupa prima zi in care Romania a inregistrat cel putin 2000 cazuri noi (desi, foarte probabil, numarul real tinde la 3 – 4000 cazuri pe zi), primul ministru proaspat iesit din campania electorala a anuntat care va fi mersul cu privirea la mobilitatea externa. A anuntat ca in sfarsit, luni, celebra lista galbena va fi actualizata dupa 5 saptamani (in care, vezi Doamne a asteptat o decizie comuna europeana – Romania a fost de altfel singura tara care a asteptat asa ceva) si ca se vor schimba regulile de carantinare si acces.

Deci – NU SE SCHIMBA principiul ca cei care vin din tarile cu un numar de cazuri raportat mai mare decat Romania vor trebui sa intre intr-o forma sau alta de carantina.

Mai precis:

 1. Cei care vin si stau in Romania mai putin de 72 ore pot intra fara carantina, dar doar daca au la purtator rezultatul negativ al unui test COVID efectuat in ultimele 48 ore. Da, 48 ore, nu 72 ore.
 2. Cei care vin si stau in Romania mai mult de 72 ore vor trebui sa stea in carantina timp de 5 zile. Dupa 5 zile, vor putea sa faca un test COVID si in eventualitatea in care acesta este negativ, vor putea iesi din carantina. In caz ca nu doresc sa faca acest test, vor sta 14 zile si apoi poate sa circule liber prin Romania.

Desi d. Orban nu a mentionat tarile care vor fi galbene, iata care sunt tarile care vor fi afectate deoarece au indiscutabil mai multe cazuri ca noi, dar si cele care se afla in pericol.

Lista tarilor ce vor fi galbene de la 5 octombrie (cifra reprezinta numarul de cazuri raportat la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile

Spania (intreaga Spanie) – 330.2 Pana acum doar cateva provincii sunt galbene, in acest moment toate provinciile spaniole au mai multe cazuri decat Romania.

Cehia – 271,8

Franta – 232,2 (probabil vor fi afectate imensa majoritate a provinciilor franceze, nu am cifrele per provincii)

Olanda – 189,3

Luxemburg – 186,8

Belgia – 175,2

Islanda – 145,9

Danemarca – 126,3

Ungaria – 122,8

Malta – 117,5

Austria – 111,3

Marea Britanie – 107,9

Exista un risc ca urmatoarele tari ne vor depasi. Noi avem 103,6 si suntem in crestere (in ultimele luni, am stat stabil la 80 – 90 cazuri, in ultimele cateva zile, numarul a crescut rapid pana peste 100).

Portugalia – 94,4

Irlanda – 85,8

Slovenia – 79,3

Slovacia – 69,8 (dar in crestere galopanta. Slovacia a reintrodus starea de urgenta)

Toate celelalte tari UE nu se afla in pozitia ca in urmatoarele 2-3-4 saptamani sa ajunga pe lista galbena.

 

Tari extra-UE care vor fi pe lista galbena (cifra reprezinta numarul confirmat de infectari la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile)

Israel – 823,8

Andorra – 693,1

Bahrein – 576,2

Muntenegru – 564,8

Costa Rica – 326,2

Peru – 226,8

Moldova – 205,1

Liban – 188,5

Palestina – 174,7

Brazilia – 187,3

SUA – 177,7

Emiratele Arabe Unite – 124,3

Qatar – 117,1

Tari precum Turcia, Egipt, Serbia, Iordania, Thailanda, etc nu se afla in pozitia de a fi in riscul sa intre pe lista galbena in urmatoarele saptamani. Ucraina, India sau Rusia, da.

Ce se va intampla cu zborurile directe ? Ultima decizie a fost ca zborurile directe spre tarile galbene sunt interzise cu exceptia Spaniei. In cazul Spaniei s-a motivat ca Spania continua sa tina granitele deschise pentru romani fara restrictii si datorita relatiilor economice.

Daca acelasi principiu va fi respectat, atunci se vor interzice cu incepere de saptamana viitoare zborurile spre Olanda, Belgia, Danemarca, Ungaria, Austria, Marea Britanie si Emiratele Arabe Unite, dar vor continua sa opereze zborurile spre Cehia, Franta si potential Portugalia care nu au impus restrictii calatorilor din Romania.

 

Sa asteptam insa sedinta CNSU de luni si sa vedem ce va iesi de acolo

Sursa info: Digi 24

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Ce se intampla cu cei care au cetatenie sau rezidenta in tarile ce vor intra pe lista galbena? Nu vor exista deloc zboruri spre aceste tari?

  Roxana 30 septembrie 2020 22:10 Răspunde
  • In mod normal, nu vor mai fi zboruri directe. Sa vedem insa care va fi decizia finala

   Imperator 30 septembrie 2020 22:21 Răspunde
 • Care este logica sa tina anulate zborurile directe din/catre Zona Galbena atata timp cat premierul a zis ca va cere teste Covid celor care vin din zona galbena + test dupa 5 zile de stat in Romania? :))

  Oricum cei care veneau pe zboruri cu escala, 95% nu spuneau de unde vin de fapt, chiar daca veneau din Zona Galbena…

  Razvan Pascu 30 septembrie 2020 22:39 Răspunde
  • Sunt destule lucruri fara logica, dar iti zic care e totusi logica.
   Teoretic, tarile galbene sunt tari de risc – exista un numar mare de infectati. Tu ca tara ce vrei sa te pazesti, incerci sa-i impiedici pe cei din tara respectiva sa vina la tine – iar atunci cand interzici zborurile directe, multi vor decide ca nu mai vin (ca e greu sa schimbi in alt aeroport, ca e mai scump, etc). Asta e logica. Si toate masurile sunt luate pentru a minimiza, nu pentru a evita complet.
   Tarile care vor sa evite complet au sigilat complet – vezi Noua Zeelanda, Thailanda, China, Taiwan, etc – nimeni nu intra fara carantina nu conteaza de unde vine si dupa 14 zile face test sa vada ce si cum.

   Cum scriam si acum cateva zile, o solutie de compromis logica este introducerea testelor rapide, dar nu le vad operationale pe scara larga pana la sfarsitul anului chiar si daca maine la prima ora toate statele in cor vor spune – DA, LET’S DO IT. Pur si simplu nu sunt inca 100% calificate (sa dovedeasca ca au o acuratete rezonabila) si evident nu sunt produse in milioane sau zeci de milioane de bucati. Roche si Abbott sunt in final stages (ei ziceau ca primesc aprobari zilele astea), dar mai e mult din momentul in care primesc aprobarile si le si produc, distribuie, etc.

   Teoretic pentru a inabusi pandemia chiar si inainte de vaccin trebuie sa faci ce zice Taiwanul – „Test, Trace and Isolate”. La foc automat. Dar putine tari sunt capabile sau dornice.

   Imperator 1 octombrie 2020 0:32 Răspunde
   • Cezar, am senzatia ca si tu, ca si altii, pierdeti din vedere un lucru esential: alte tari care au luat decizia aceasta de a prezenta un test Covid NU LE CER ASTA PROPRIILOR CETATENI CARE SE INTORC IN TARA LOR, ci strainilor care se duc acolo. Este o mare diferenta.

    Este o imbecilitate, unde sa il faca oamenii daca se intorc din concediu? In alte tari acest lucru este valabil doar pentru cetatenii straini care se duc ca turisti acolo (vezi romanii care se duc in Austria, Ungaria, Islanda, etc, daca eu ma duc ca turist acolo atunci ma duc cu test Covid facut la mine in tara, dar daca sunt austriac si am venit in Romania nu ma pune Guvernul Austriei sa fac test Covid in Romania inainte sa ma intorc in Austria). In Bulgaria, de exemplu, legea este de asa natura facuta ca daca esti cetatean strain care se testeaza la ei si este descoperit pozitiv te blocheaza in carantina….deci ce faci, nu te mai intorci in Romania?

    De asemenea, asta cu anularea zborurilor directe catre/din tarile din zona galbena nu o inteleg absolut deloc, atata timp cat oamenii pot zbura cu escala si nici macar nu intra in carantina, nu ai niciun control asupra acestora. Sau pot veni cu masina sau autocarul, fara interdictie. Ba din contra, daca ai zboruri directe asa stii exact ce avioane si ce oameni vin de acolo, si daca le mai ceri si un test Covid la sosire si inca unul dupa 5 zile este mai mult decat suficient.

    Nu stiu, imi scapa ceva?

    Razvan Pascu 1 octombrie 2020 18:07 Răspunde
    • Nu stiu nici o tara care discrimineaza cetatenii proprii fata de cetatenii straini. In Germania, regulile sunt pentru orice cetatean. La fel si in Austria, orice austriac care vine din Romania trebuie sa vina cu testul ori se carantineaza. Si da, cetatenii austrieci trebuie sa faca test COVID in Romania, daca nu, probabil pot sa-l faca in Austria, dar se carantineaza pana la vine rezultatul. Vezi aici: https://www.bmeia.gv.at/reise-aufenthalt/reiseinformation/land/rumaenien/ . La fel si in Belgia. Si astea sunt tarile care imi trec prin minte.
     Inainte de a introduce noua schema de test + carantina 5 zile + test in Islanda, turistii straini puteau sa intre doar dupa un test, in timp ce islandezii trebuiau sa urmeaza schema test + carantinare + test (ulterior aplicata si strainilor).
     Evident, exista diferente in cazul tarilor care interzic accesul strainilor. Cetatenii si rezidentii locali pot sa intre, dar trebuie fie sa se carantineze, fie sa faca test. Vezi Ungaria, Cipru sau Finlanda.

     Relativ la interdictia de zbor, da, asa e. Sau pur si simplu le ceri la toti teste COVID si asta e. Sau teste rapide cand vor aparea.

     Imperator 1 octombrie 2020 22:01 Răspunde
     • Teste rapide sunt disponibile de la foarte multi producatori. Nu e o problema de aprovizionare ci de acuratete. Inclusiv la companiile de renume de mai sus. Acu sunt in aeroport In Tbilisi si am intorc spre tara. Aici la intrare se cere o carantina de 24 de ore pana cand iese rezultatul testului covid pcr recoltat pe aeroport. Dupa alte 72 de ore trebuie sa faci alt test obligatoriu. In acest timp esti free Doar ca trebuie sa respecti regulile. Daca nu faci test obligatoriu 8 zile carantina institutionalizata. In principiu Imi pare o idee buna.

      Bogdan 2 octombrie 2020 4:06
 • Aveti idee cand va intra lista in vigoare, in ce zi si de la ce ora, de exemplu din 6 octombrie sau? Ori sunt sanse ca sedinta sa fie tinuta si mai devreme de 5 octombrie si lista sa fie aprobata mai rapid? Daca numarul cazurilor se mentine tot la peste 2000 pe zi. Multumesc!

  Iulian 30 septembrie 2020 23:58 Răspunde
  • Premierul a anuntat sedinta CNSU luni, adica pe 5 octombrie. In mod normal, ar trebui sa intre la 24 ore dupa, adica 7 octombrie, ora 0:00. Repet „in mod normal” 😉 Mai devreme de 6 octombrie, orele 0:00 nu o vad aprobata.

   Imperator 1 octombrie 2020 0:34 Răspunde
 • Aici aveti Franta – cifrele pe provincii
  https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/carte-et-donnees

  Nicolae 1 octombrie 2020 4:46 Răspunde
 • Slovacia se poate tranzita?

  Camelia 1 octombrie 2020 7:22 Răspunde
 • Maldive mai e pe galben? Avem de craciun

  andrei 1 octombrie 2020 8:03 Răspunde
  • Da, cu putine sanse sa scada dramatic. Dar pana de Craciun mai e, se pot schimba multe.

   Imperator 1 octombrie 2020 9:11 Răspunde
 • Buna ziua se tot vb de diferite tari Pe mine ma intereseaza Republica (Pakistan )astept ceva informati de aceasta tara de mai bine de 7 luni si nimic sa nu mai vb de cazuri la ei ( nr de cazuri in aceasta tara e media 500 la zi si ei sunt o turma de oi cu respect catalina

  catalina 1 octombrie 2020 8:56 Răspunde
  • Ce anume va interseaza la Pakistan?

   Imperator 1 octombrie 2020 9:06 Răspunde
  • https://bringbacktravel.com/ Pakistan is open to visitors, however any incoming travelers to the country, including Pakistani nationals, must self-isolate for two weeks if asymptomatic.

   Symptomatic passengers are mandated to undergo testing and a 14-day quarantine at home, paid accommodation, or in a medical facility, based on health assessments.

   Florin B 25 octombrie 2020 0:39 Răspunde
 • Buna ziua,
  Zborurile din india catre romania, cu 2 sau 1 escala vor fi anulate???

  Ioana 1 octombrie 2020 11:02 Răspunde
  • Se anuleaza doar zborurile directe. Zborurile cu escala e imposibil sa fie anulate – Romania nu poate anula zboruri intre India si Qatar de exemplu 🙂

   Imperator 1 octombrie 2020 17:51 Răspunde
 • Buna, pentru Turcia avem ceva noutati? Oare se va mai putea zbura catre SUA prin Turcia? Multumesc

  Elena 1 octombrie 2020 11:06 Răspunde
 • Buna ziua pe mine ma interesează Germania. Pot pleca in Romania fara sa fac carantina?Din ce am citit Germania nu se afla pe lista galbena!

  Rosca Alisa 1 octombrie 2020 12:55 Răspunde
  • Da.

   Imperator 1 octombrie 2020 17:50 Răspunde
  • Eu vreau sa plec pe data de 5 octombrie în germania sunt din jud Bacau nu știți se poate trece fără analizele de covid 19

   Maria 3 octombrie 2020 15:49 Răspunde
 • Carantina la domiciliu sau in centrele alese de ei?

  Florin 1 octombrie 2020 14:03 Răspunde
  • Nu mai exista carantina institutionalizata de prin iunie. Daca nu ai unde sa te izolezi, atunci poti solicita loc de carantinare pus la dispozitie de stat.

   Imperator 1 octombrie 2020 17:49 Răspunde
 • Buna ziua . Am zbor București -zaragoza însă eu voi locui in Valencia . La întoarcere in țara venind de
  Pe aeroportul din zaragoza va trebui sa stau in izolare ?? Chiar Dacă am stat in. Valencia

  Alina 1 octombrie 2020 14:55 Răspunde
  • Daca Valencia este zona verde si doar luati avionul din Zaragoza, nu va trebui izolare. Trebuie insa sa demonstrati ca ati fost in Valencia – gen bonuri restaurant, supermarket, etc

   Imperator 1 octombrie 2020 17:49 Răspunde
 • Ceva informații despre Ucraina? Mulțumesc!

  Tolea 1 octombrie 2020 15:04 Răspunde
 • De exemplu. Eu am bilet dinspre uk spre România pe 5 octombrie. Și plecare spre uk pe 15 octombrie. Exista posibilitatea sa mi anuleze zborul?

  Mihai Daruka 1 octombrie 2020 16:32 Răspunde
  • 5 octombrie sigur nu. Pe 5 octombrie se va decide daca zborul tau de pe 15 octombrie va opera sau nu.

   Imperator 1 octombrie 2020 17:47 Răspunde
 • Oare nu a avut legătură cu alegerile, această decizie ???! Este politic și la noi și în alte țări,mai ales la noi.Ar trebui sa suporte statul român cheltuielile testului cum suporta statul austriac de exemplu ,lucrez la ei și știu perfect .De ce să l suportam noi , pentru că vor ei sa și vândă testele ??? Este normal că Intr o lună să faci 2 teste ??? Sincer ,la plecare in At.trebuie test ,apoi la revenire în Ro alt test,vi se pare normal ??!!!

  Boboc Florina 1 octombrie 2020 17:54 Răspunde
  • Nu, deloc. E ca si cum ai spune ca Germania si Belgia au asteptat disperate momentul ca alegerile primarului din Vascauti sa treaca. Chiar si Putin astepta cu disperare momentul in care alegerile din Panciu sa treaca pentru a putea discuta intern fix aceeasi schema (Rusia ia in considerare ideea).
   Da, e politic ca nu au actualizat lista de tari galbene hat din 31 august.
   Statul roman acopera costul testului daca testul este recomandat de catre doctor pe baza unor suspiciuni. Daca vrei sa pleci in vacanta de 10.000 euro in Hawaii nu mi se pare normal ca statul (adica contribuabilii) sa-ti plateasca testul COVID. Si da, mi se pare normal sa te testezi cat se poate de des. O natie de oameni mult mai inteligenti ca romanii s-a testat o data pe saptamana cateva luni de-a randul (ma refer la coreeni, dar si la chinezi, taiwanezi, neozeelandezi, etc). Rezultatele sunt diferite ca de la cer la pamant.

   Imperator 1 octombrie 2020 20:56 Răspunde
 • Am bilet din Schipol -olanda 07.10,spre Bucuresti si intoarcerea pe data de 20.10…nu stiu ce sa fac?????

  Rozalia 1 octombrie 2020 19:22 Răspunde
  • Pai in Olanda intrati in carantina, la returi in Romania probabil la fel.

   Imperator 1 octombrie 2020 20:42 Răspunde
 • Salut spunemi te rog am gilet de la Milano italia la suceava per 16 octombrie voi facce tarantina in romania cind Young in romania din italia?

  Anton 1 octombrie 2020 20:52 Răspunde
 • Bunăseara, am bilet Roma – Iași in 4 Oct. Italia nu este pe lista galbena, asta înseamnă că nu voi întra în carantină?

  Mariana 1 octombrie 2020 22:57 Răspunde
 • Buna seara!
  Va rog,ce stiti de Suedia? vad ca e verde:))
  E vreo sansa sa se anuleze zborurile directe? sau se cere carantina / test covid? vrem sa venim in Romania la sfarsitul lunii octombrie pentru 4-5 zile.
  Multumesc!

  Cristina 1 octombrie 2020 23:15 Răspunde
  • Suedia e verde si cel putin pentru urmatoarele 2-3 saptamani va fi verde. Vad ca iar cresc numarul de cazuri in Suedia, sper sa nu asistam la o noua explozie, dar pentru urmatoarele 2-3 saptamani, poate fi considerata safe – fara carantina, fara test.

   Imperator 2 octombrie 2020 11:29 Răspunde
 • Buna ziua, daca plec in u.k 2 sapt.cu test covid efectuat, trebuie sa stau in izolare si in uk si la întoarcere in Romania ?

  Ilie 2 octombrie 2020 14:21 Răspunde
  • In UK, 100%, in Romania se va lua o decizie luni

   Imperator 2 octombrie 2020 15:17 Răspunde
 • Dar ce se intampla daca am tranzit in Qatar de cateva ore? Stau in carantina la intoarcerea in Bucuresti? Bine in conditiile in care nu se anuleaza zborul (il am la sf lui noiembrie) caci vad ca momentan Qatar nu zboara din Romania.

  Cosmin 2 octombrie 2020 18:27 Răspunde
  • Tranzitul nu se ia in calcul pentru carantinare. Depinde de unde pleci efectiv.

   Imperator 2 octombrie 2020 23:31 Răspunde
 • Buna seara. Va rog un raspuns sigur din partea dumneavoastra.Avem biletul de plecare din Lyon-Franta pe 9 octombrie si intoarcere pe 19 octombrie ! Se intra pentru 14 zile in izolare in Romania ?

  Simona 2 octombrie 2020 20:31 Răspunde
  • Exista o posibilitate destul de mare. Luni se va decide.

   Imperator 2 octombrie 2020 23:29 Răspunde
 • Turcia poate intra pe lista galbena pana la Revelion ?
  Si celor de la Qatar Airways banuiesc ca iarasi li se vor anula zborurile spre Bucuresti, oare pana cand ?

  Madalin 2 octombrie 2020 20:47 Răspunde
  • Pana la Revelion e posibil ca intreaga omenire sa intre in lockdown si sa stea pe Netflix sau virusul sa dispara 🙂 (mai degraba prima). Qatarul e aproape de Romania ca numar de cazuri (115 vs. 108 azi), are o sansa sa intre la limita pe lista verde de luni

   Imperator 2 octombrie 2020 23:27 Răspunde
 • Salut daca sosesc din Uk in 4 octombrie trebuie SA ma izolez?iar daca am zbor inapoi pe 10 octombrie crezi CA se va anula?

  Marius 2 octombrie 2020 23:09 Răspunde
  • Pe 4 octombrie, sigur nu. Relativ la anulare, e o posibilitate in caz ca actualizeaza lista galbena luni, dar sa vedem ce vor decide intr-un final

   Imperator 2 octombrie 2020 23:23 Răspunde
 • Buna daca eu vreau sa plec din Austria prin Slovenia si Italia casa ajund in Franța imi trebuie testul convid 19

  Czine 3 octombrie 2020 2:24 Răspunde
 • Din Austria daca vin pe 14 octombrie in Romania intru in izolare?

  Trebuie să fac si test?

  Vica Gînțu 3 octombrie 2020 14:59 Răspunde
 • Bună. Dacă plec din București spre Germania si am test negativ in 24 de ore, mai trebuie să fac altul și acolo?

  Andy 3 octombrie 2020 18:40 Răspunde
 • Imi puteti spune daca vin din Italia(nord).in noiembrie fac carantina?la test iese negativ,se face carantina?Autoizolare nu mai se face in Romania?ce trebuie facut si aici in Italia inainte de plecare?Un certificat?Multumesc

  Carmen 4 octombrie 2020 23:52 Răspunde
  • Pana in noiembrie se pot intampla multe. Inclusiv ca Italia de Nord sa intre in carantina generala si totala cu nimeni sa iasa din casa pentru nici un motiv.

   Imperator 5 octombrie 2020 11:23 Răspunde
 • Buna,am bilet pe 12 octombrie UK- Romania oare se anuleza? Sau ajung in Romania si nu pot sa ma mai întorc?

  Alina 5 octombrie 2020 1:00 Răspunde
 • Buna si scuza mi intrebarea:) Eu ma aflu in Canare si vreau sa vin in Buc la inceput de noiembrie. Cum as putea cu escala , ce optiuni ar fii sa pot evita carantina?

  Teb 5 octombrie 2020 2:01 Răspunde
  • Daca insulele Canare vor intra pe lista galbena, atunci trebuie sa faceti o escala de 14 zile intr-una din tarile verzi (gen Germania, Grecia, Polonia, Letonia, etc)

   Imperator 5 octombrie 2020 11:23 Răspunde
 • Buna dimineata
  Va rog,lista tarilor galbene s_a actualizat?

  Vica Gînțu 5 octombrie 2020 9:19 Răspunde
  • Daca se actualizeaza, ast se va face diseara. Intre timp, am aflat ca d. Orban a intrat in izolare, sa vedem daca se mai tine sedinta CNSU fara el.

   Imperator 5 octombrie 2020 11:22 Răspunde
 • Nu inteleg de unde a-ti luat informatia referitoare la interzicerea zborurilor. Momentan nu sunt prea multe zboruri interzise din Romania, articolul citat din Digi nu ofera nicio informatie cu privire la interzicerea zborurilor, iar la o scurta cautare pe google nu am gasit niciun alt articol cu privire la aceasta interzicere. Puteti sa imi oferiti o sursa pentru aceasta informatie?

  Alexandra 5 octombrie 2020 9:41 Răspunde
 • Buna ziua am un băiat în Olanda și vrea sa vina in tara 3 zile mai sta in izolare

  Cocor 5 octombrie 2020 13:41 Răspunde
  • In acest moment, nu, depinde de ce decide CNSU azi sau zilele acestea. Conform stirilor vehiculate, nu trebuie sa stea daca vine cu test COVID facut in Olanda.

   Imperator 5 octombrie 2020 18:45 Răspunde
 • Buna ziua. As dori o informatie précisa in privinta persoanelor ce vin din franta in romania. Intra sau nu intra in carantina obligatoire. Va multumesc anticipat pentru raspuns

  Nikolas 5 octombrie 2020 19:59 Răspunde
 • Daca aveti cumva informatii de zborurile din UK v-as fi recunoscatoare – zbor din Londra la Cluj pe 10 octombrie cu intoarcere pe 12 Octombrie. Mai putin de 72h. E cumva o decizie de azi luata? Pana acum am inteles ca am nevoie de un test Covid in ultimele 48 de ore. Va multumesc

  Ana Popa 5 octombrie 2020 21:05 Răspunde
 • Hello, does anyone know what the consequences are for airport transits?

  For example, will flying Krakow-Paris-Bucharest (not leaving Paris CDG airport between flights) count as coming from Poland with no home isolation or COVID19 test required, or will it mean coming from France and do these rules apply?

  Radek 5 octombrie 2020 22:38 Răspunde
  • No, you will not enter in isolation, transit in exempted, but you should prove (with your ticket that you came from Poland, just transiting France)

   Imperator 5 octombrie 2020 22:48 Răspunde
 • Buna sesra, sotul meu are zbor le 17 oct UK-Romania trebui sa stea in carantina??Stiti ceva??Sau daca face un test acolo cu 72 de ore mai e nevoie aici de carntina??

  Roxana 5 octombrie 2020 23:03 Răspunde
  • Da, carantina 14 zile. Sau facut test in Romania in ziua 8 de carantina si iese dupa 10 zile daca e negativ.

   Imperator 5 octombrie 2020 23:09 Răspunde
   • Pai nu in ziua 5 poti face testul???? Asa scrie in stire..

    Anca 10 octombrie 2020 22:03 Răspunde
    • Asa era initial gandit. Acum s-a mai amanat cu 3 zile.

     Imperator 11 octombrie 2020 22:11 Răspunde
 • Buna ziua! La venirea din Germania in Romania se ia in calcul auto-izolarea?
  Precizez ca sunt in Dusseldorf ! Sau exista sansa sa ajunga zona galbena?

  Maria 5 octombrie 2020 23:13 Răspunde
  • Nu in urmatoarea luna.

   Imperator 5 octombrie 2020 23:16 Răspunde
  • Daca plec din Craiova(Dolj) dar am buletinul pe Dambovita trebuie sa ma aut-izolez? Precizez ca atat Dambovita cat si Dolj nu sunt pe lista galbena

   Maria 5 octombrie 2020 23:29 Răspunde
   • Daca plec din Craiova(Dolj) dar am buletinul pe Dambovita trebuie sa ma aut-izolez? Precizez ca atat Dambovita cat si Dolj nu sunt pe lista galbena Pt Germania

    Maria 6 octombrie 2020 11:15 Răspunde
 • La momentul de fata Germania este verde pt Romania ? Mii de multumiri pt raspunsuri

  Maria 5 octombrie 2020 23:30 Răspunde
 • Pana pe data de 6 octombrie inclusiv, este impusa carantina celor care vin din strainatate?

  Delia 6 octombrie 2020 0:18 Răspunde
  • Nu, pana la scoaterea respectivei tari de pe lista galbena. Poate fi pana pe 6 octombrie 2021, de asemenea.

   Imperator 6 octombrie 2020 9:51 Răspunde
 • Buna! Am căzut ca s a actualizat lista țărilor galbene. Știți când se anunța ce se va întâmpla cu zborurile? Ma interesează România – UK și retur.

  Laura 6 octombrie 2020 0:39 Răspunde
  • Astazi ar trebui clarificat. Conform legii, ar trebui anulate, dar Hotararea CNSU nu a mentionat nimic despre zboruri cum o face de obicei

   Imperator 6 octombrie 2020 9:50 Răspunde
   • E posibil sa poate anunța azi sau chiar și mâine, nu?

    Laura 6 octombrie 2020 13:30 Răspunde
 • Daca plec in italia la intoarcere intru in carantina ? Va multumesc.

  Livia 6 octombrie 2020 8:35 Răspunde
  • Nu. Doar in Italia, veti face carantina, dar azi sau maine, guvernul italian va anunta daca obligatia de carantinare se va prelungi sau se vor cere teste PCR. Romania este singura tara din lume pentru care se cere carantinarea obligatorie de catre Italia.

   Imperator 6 octombrie 2020 9:48 Răspunde
 • Buna ziua, daca vreau sa plec cu familia din Uk in Romania ,cu testele negative Covid facute aici , trebui sa stam in carantina in Romania?

  Nicoleta 6 octombrie 2020 13:15 Răspunde
 • Dacă plec dimineața in Ungaria și ma întorc seara,intru in carantina?

  Constanta 6 octombrie 2020 14:52 Răspunde
  • Da. In Ungaria nu ai voie sa intri decat 30 km si in Romania, va fi carantina

   Imperator 6 octombrie 2020 15:20 Răspunde
 • Buna ziua .daca vin din Sicilia trebuie sa fac carantina in Romania?multumesc

  Mariana 6 octombrie 2020 17:23 Răspunde
 • IN cazul in care vin din Germania in Romania,am voie sa tranzitez Austria si Ungaria? E nevoie de test pentru tranzit?
  Datorita tranzitarii Austriei si Ungariei, in Romania se intra in carantina? Multumesc

  Delia Camelia 7 octombrie 2020 1:09 Răspunde
  • Da, aveti voie sa tranzitati Austria si Ungaria. Nu veti intra in carantina atata timp cat demonstrati ca ati fost doar in tranzit si ca veniti de fapt din Germania (tara verde)

   Imperator 7 octombrie 2020 15:06 Răspunde
 • Am ajuns in Romania din Spania – Madrid, pe ziua de 03/10/2020 la ora 21:40.
  In urma cu o zi, mi-am facut testul Covid PCR si a doua zi am primit rezultatul „negativ.
  la aeroportul din Otopeni, inainte sa ajungem la controlul politiei de frontiera,ne intreba pe fiecare din ce regiune veneam (in cazul me Madrid) si ne au cerut declaratiile cu adresa unde vom sta in Romania. Venind din Madrid, mi au spus din start ca sunt in carantina 14 zile in domiciliul declarat. intrebarea si indoiala mea, este urmatoarea: Daca si cand vor face ceva ca sa pot dovedi inainte de cele 14 zile de carantina, ca nu am nimic, facand si alt test daca este nevoie. am schimbat biletul de intoarcere in Spania pe dat de 18/10/2020. Ce stiti despre Aeroportul Otopeni si zboruri? Se inchide, sau cum?
  Si alta intrebare: cum pot sa dovedesc in Spania, ca am fost in carantina in Romania, pentru a putea justifica zilele in care nu ma prezint la munca, fiind aici in carantina inca.

  Dana 7 octombrie 2020 12:26 Răspunde
  • Aeroportul Otopeni nu s-a inchis niciodata dupa Revolutia din decembrie 1989 decat din motive meteo / eruptii vulcanice. S-a zburat non-stop oricand si oricum, si in conditii de Mineriada, meciuri Steaua – Dinamo, COVID, etc. Se va inchide in caz de razboi, eruptie vulcanica sau explozie atomica.
   Relativ la iesirea din carantina dupa 8 zile, nu stiu daca se aplica si pentru cei care au venit si inainte de 7 octombrie. Trebuie sa sunati la DSP si sa va interesati. Aici:
   TELEFON 0219837
   valabil pentru apeluri nationale
   LUNI-VINERI 08:00-20:00
   In caz ca se aplica, trebuie sa sunati la DSP pentru a va programa pentru un test COVID si sa iesiti din carantina cand vine rezultatul negativ.
   Relativ la Spania, nu cunosc care este legislatia spaniola.

   Imperator 7 octombrie 2020 15:03 Răspunde
 • Buna seara,

  Mai este valabila regula pentru soferi, personal navigant( key workers) daca vin din zonele acestea sa nu faca autoizolare?

  Multumesc!

  George 7 octombrie 2020 22:29 Răspunde
  • Da, ramane aceeasi regula pentru orice tara.

   Imperator 8 octombrie 2020 13:55 Răspunde
   • E sigur? Ca nu scrie in hotararea…

    Adi 8 octombrie 2020 14:03 Răspunde
    • Am sunat la DSP si mi-au zis ca exista exceptie de hotararea 36 de CNSU.

     Adi 8 octombrie 2020 20:00 Răspunde
 • Daca vin din Corsica intru în autoizolare la domiciliu ? Că Germania a scos insula Corsica de pe lista țărilor cu risc . Daca intru, e adevărat că pot face testul covid și după 5 zile daca acesta este negativ, pot ieși din autoizolare ? Va mulțumesc pt eventualul răspuns.

  Sorin 8 octombrie 2020 7:59 Răspunde
  • Daca va duceti in Germania, nu trebuie sa stati in izolare.

   Imperator 8 octombrie 2020 13:46 Răspunde
   • Când am zis „domiciliu” m-am referit la Romania.asadar venind din Corsica in Romania intru în autoizolare ? După cât timp pot ieși daca fac testul covid, acesta fiind negativ ? Va mulțumesc.

    Sorin 9 octombrie 2020 11:41 Răspunde
    • Da, izolare, Corsica e parte din Franta. 14 zile sau test COVID la 8 zile, daca iese negativ, se iese dupa 10.

     Imperator 9 octombrie 2020 12:28 Răspunde
 • Buna ziua!

  Eu locuiesc in Suedia si am biletul de avion Copenhaga-Bucuresti,Bucuresti-Copenhaga saptamana viitoare. Ce reguli sunt la frontiera in situatia mea? Pe teritoriul danez voi fi maxim 4 ore.
  Vä multumesc!

  Gelu Madaras 8 octombrie 2020 16:02 Răspunde
  • Trebuie sa puteti demonstra ca ati fost in tranzit si atunci nu e nevoie de izolare.

   Imperator 8 octombrie 2020 16:38 Răspunde
 • Buna ziua! Voi veni in tara din Statele Unite la sfarsitul lunii octombrie. As dori sa aflu daca este admisa izolarea/carantina intr-o camera de hotel, situatie in care as pune la dispozitia autoritatilor sau a celor interesati adresa si alte eventuale date solicitate. De asemenea as dori sa stiu daca pentru deplasarea de la aeroport la hotel pot apela la un prieten (care ar trebui ulterior sa stea in izolare?) sau trebuie facuta in conditii speciale. Multumesc!

  Carmen 9 octombrie 2020 4:50 Răspunde
  • Da, se poate izola intr-o camera de hotel, evident daca hotelul accepta asta. Da, prietenul poate veni sa va ia de la aeroport si nu va intra in izolare.

   Imperator 9 octombrie 2020 10:44 Răspunde
 • Buna ziua,am avion mâine Dortmund-Cluj.Stie cineva daca o sa trebuiasca sa stau in carantinā?

  Crenguta Ray 10 octombrie 2020 17:21 Răspunde
 • Bună ziua. Mă voi întoarce în țară din Germania zona Hamburg în jurul datei de 16 ,17 octombrie şi nu voi mai pleca din țara. Mă ajută un test covid efectuat cu 48 h inainte efectuat în Germania ? Care vor fi procedurile când voi ajunge în țară ?

  Francisc 11 octombrie 2020 15:24 Răspunde
  • Nu ai nevoie nici de test covid, nu vei intra nici in carantina. Daca vrei tu sa fi sigur ca nu iti imbolnavesti familia, fa-l.

   Imperator 11 octombrie 2020 22:10 Răspunde
 • Buna ziua! Se poate intoarce in tara din Cracovia Polonia, in data de 19 octombrie 2020? Am inteles ca este zona rosie!!!! Astept raspuns, va rog din suflet!

  Luminita 16 octombrie 2020 14:33 Răspunde
  • Nu, Polonia nu este zona rosie pentru Romania.

   Imperator 16 octombrie 2020 15:07 Răspunde
 • Bună seara, soțul meu se întoarce din Germania în România în 21 octombrie, e posibil sa stea 14 zile în carantina? Sau trebuie sa facă test covid in țară? Mulțumesc!

  Hasegan Roxana 16 octombrie 2020 17:27 Răspunde
 • Buna ziua, legat de Maldive, avem nevoie de test cind intram in Maldive, dar nu de tarantina, asa-i? iar la intoarcere, probabil carantina 14 zile?

  Anca 16 octombrie 2020 22:24 Răspunde
  • Da, la dus, doar test. La intoarcere, Maldive a iesit de pe lista galbena datorita faptului ca numarul de cazuri a explodat in Romania, dar nu se stie niciodata cum vor evolua lucrurile.

   Imperator 16 octombrie 2020 22:37 Răspunde
   • Va multumesc tare mult. Va rog frumos,stiti cumva unde se pot face astfel de teste PCR cu rezultat urgent.. inainte de zbor? in Cluj.. (
    Exista locuri unde e un procentaj mai mic de fals pozitive?)

    Anca 17 octombrie 2020 17:26 Răspunde
    • Marea problema sunt testele fals-negative. Fals-pozitive aproape nu exista.

     Imperator 17 octombrie 2020 20:23 Răspunde
 • Buna ziua, o persoana intoarsa din Marea Britanie va trebui sa stea in autoizolare 14 zile? Ii mai trb textul covid la intrare in tara. Familia va trb sa stea si ea in autoizolare? Multumesc!

  Georgeta 18 octombrie 2020 14:46 Răspunde
  • Da, trebuie sa stea in izolare. Vor intra in izolare toti cei care locuiesc in locuinta respectiva, familie sau nu neaparat.

   Imperator 18 octombrie 2020 15:45 Răspunde
 • Salutare, locuiesc in Germania si zbor spre Iasi joi dimineata. Zona in care locuiesc este aproape de granita cu Olanda, prin urmare cel mai apropiat aeroport e in Olanda. Trebuie sa stau in carantina doua saptamani daca am zborul din Olanda?

  AndreiP 18 octombrie 2020 23:27 Răspunde
  • Nu, dar trebuie sa demonstrezi eventual ca ai venit din Germania si ai fost in Olanda doar in tranzit

   Imperator 19 octombrie 2020 9:49 Răspunde
 • Bună. Aș vrea să plec în Belgia cu cineva cu mașina (ca în vacanță), oare o să mă lase să trec granița? Iar apoi la întoarcere, cel mai probabil voi zbura spre România și-n Germania sau Olanda. Trebuie să stau în carantină?

  Ubla E 19 octombrie 2020 14:39 Răspunde
  • Odata ajuns in Belgia, trebuie sa stai in carantina 7 zile. La retur, carantina 14 zile in ROmania (sau 8 zile + test COVID si iesi dupa 10 zile). In Germania, daca stai mai mult de 24 ore, trebuie sa mergi cu test sau sa stai in carantina 14 zile

   Imperator 19 octombrie 2020 14:55 Răspunde
 • E sau nu carantina daca vii din germania?? Multi care au trecut granita romana li s.a cerut test obligatoriu!! Eu nu mai inteleg nimic…pe siteul oficial MAE si al politieei de frontiera romania nu e specificat niciunde ca trebuie test daca vii din germania spre romania.

  Alex 19 octombrie 2020 16:04 Răspunde
  • Nu, nu e cu carantina. Probabil comunicare proasta sau nu au venit din Germania.

   Imperator 19 octombrie 2020 17:28 Răspunde
 • Buna ziua am aterizat pe otopeni pe 14 octombrie dimineata la orele 3:00 am stat in izolare si in ziua a 8 am facut test COVID la spital privat test de sange.am bilet de intoarcere in uk pe data de 25 octombrie,asi putea pleca pe data de 25?

  Alexandra 22 octombrie 2020 14:07 Răspunde
 • Două întrebări:
  -Dacă plec în Macedonia, e nevoie de test covid?
  -Dacă revin din Macedonia cu test negativ de acolo, trebuie stat în carantină?

  Adițional, este o listă cu țări roșii? Nu găsesc numai galbene.

  Mulțumesc

  Pop Sergiu-George 23 octombrie 2020 7:12 Răspunde
  • In acest moment, nu exista nici o restrictie in nici o directie.
   In caz de actualizare a listei Romaniei, numarul de cazuri la 100.000 locuitori e similar, asa ca depinde de zi.

   Nu mai exista tari rosii din iunie.

   Imperator 23 octombrie 2020 9:25 Răspunde
 • Dacă as vrea sa plec in india si sa ma întorc peste doua săptămâni trebuie test covid si la dus si la intors? trebuie sa stau in carantină si acolo 14 zile si aici cand ma întorc daca fac test covid inainte de intoarcere? ce se întâmplă daca nu fac test covid numai inainte sa plec din Romania?

  Tavi 23 octombrie 2020 7:42 Răspunde
  • Poti intra in India doar daca esti cetatean indian. Daca ai pasaport indian, vei putea intra si vei sta in carantina. Daca ai si cetatenie romana, te poti intoarce in Romania (daca ai cetatenie indiana, este interzis) fara nici o restrictie.

   Imperator 23 octombrie 2020 9:23 Răspunde
   • Se poate intra cu Employment visa, right?

    Anca 23 octombrie 2020 11:04 Răspunde
    • Da.

     Imperator 23 octombrie 2020 12:26 Răspunde
     • dar se intra cu test? si carantina?

      Anca 23 octombrie 2020 17:10
 • Buna ziua, daca vin din Suedia cu masina personala,in 14-15 noiembrie, doar tranzit fara oprire, stau in tara in carantina??? Cum pot demonstra ca e tranzit doar???

  LILI 29 octombrie 2020 15:33 Răspunde
  • Daca demonstrezi ca ai fost doar in tranzit, nu stai in carantina

   Imperator 29 octombrie 2020 17:38 Răspunde
 • Salut
  Maine am microbuz spre romania din germania. Sa ma astept la vreo surpriza din partea autoritatilor vamale romanesti ( carantina, test..etc) ??? Oficial nu trebuie nimic. Mersi

  Alex 1 noiembrie 2020 12:26 Răspunde
  • Nu, nu va fi nici o surpriza pe relatia Germania

   Imperator 1 noiembrie 2020 22:37 Răspunde
 • Buna! Din Norvegia-Polonia-Bucuresti se face carantina? In Polonia e doar escala de 2 ore.

  Raluca 9 noiembrie 2020 11:29 Răspunde
  • Daca e escala doar de 2 ore, e ok. Si Norvegia e „verde”.

   Imperator 11 noiembrie 2020 9:21 Răspunde
 • A facut cineva chestia asta cu test dupa 5 zile? Eu sunt in Polonia si in cateva zile o sa ma intorc in Cluj. Ma intereseaza sa stiu daca, intr-adevar, se fac teste din astea in Cluj si esti eliberat daca iese negativ.

  Matthew Haines 11 noiembrie 2020 19:08 Răspunde
  • Pana la urma propunerea de 5 zile a fost schimbata cu 8 zile + test. Da, unii au facut si au iesit din izolare dupa 10 zile (8 zile + test + primirea rezultatului)

   Imperator 12 noiembrie 2020 9:02 Răspunde
 • Buna!
  Pot recupera banii de la Blue Air,din Blue Wallet,in contul meu bancar?
  Multumesc!

  Mioara 11 noiembrie 2020 20:38 Răspunde
 • Buna ziua . Am si eu întrebare . Daca imi achiziționez un bilet cu plecarea din Germania București dar cu escala in Varșovia exista vreo posibilitate sa ma bage in carantina ? In condițiile in care Polonia este pe lista Galbena cu autoizolarea pt 14 zile . Mulțumesc !

  Vio 13 noiembrie 2020 14:49 Răspunde
  • In principiu, nu, dar sa nu fie tranzitul prea lung. Dar de ce nu vrei sa zbori direct ?

   Imperator 13 noiembrie 2020 19:19 Răspunde
  • Nu. Tara de plecare este Germania.

   Am vazut la Otopeni ca trebuie sa arati bilet si scapi din carantina.

   Adi 15 noiembrie 2020 13:36 Răspunde
 • Pentru ca pana pe data de 19 Decembrie nu este niciun zbor direct spre România .

  Vio 15 noiembrie 2020 3:07 Răspunde
 • Daca merg in Anglia cu masina personala, si stau 3-5 zile, se impune sa stau in izolare? Daca da, in care dintre tari ?

  Livia 16 noiembrie 2020 18:13 Răspunde
  • Da, trebuie sa stai 14 zile in izolare in Anglia. Tranzitul este admis, nu trebuie sa intri in izolare pe nicaieri.

   Imperator 16 noiembrie 2020 18:18 Răspunde
 • Daca vine din Franta, in Romania sta in carantina? Dar din Anglia?
  am niste rude care vor veni de sarbatori

  florin dinculescu 24 noiembrie 2020 0:08 Răspunde
  • Pana la sarbatori mai e mult si se pot schimba multe.
   Daca ar veni saptamana asta, cei din Anglia nu ar sta in carantina, cei din Franta, da. De saptamana viitoare, cel mai probabil va fi ridicata carantina pentru Franta.
   Dar pana la sarbatori se poate schimba – chiar de la o saptamana la alta.

   Imperator 24 noiembrie 2020 9:19 Răspunde
 • Bună ziua, vă rog frumos să-mi Spune-ți dacă se poate intra în Republica Cipru din România pentru un cuplu cu cetățenie dublă romană și israeliana și soț israelian cu permis de ședere termen lung-UE , membru de familie, în luna Decembrie, ce test trebuie și dacă este nevoie de carantinare, ce proceduri se aplică sau dacă putem călători din România ori alternative cu ieșire prin alte țări/ aeroporturi, mulțumesc anticipat?!

  Gabriela 25 noiembrie 2020 15:55 Răspunde
 • Daca zbor din Thailanda (zona verde) cu escala in Amsterdam 4 ore, intru in carantina?

  Stefan 4 ianuarie 2021 4:02 Răspunde
  • Nu. Dar sa ai biletul de avion si sa pastrezi cartile de imbarcare (boarding pass-urile) in caz ca vor dovezi in Otopeni.

   Imperator 4 ianuarie 2021 11:34 Răspunde
   • Multumesc!

    Stefan 4 ianuarie 2021 11:37 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii