Iasi ajunge pe lista de risc a Germaniei, dar alte judete devin „sigure”. In acest moment, 11 judete si Bucuresti sunt pe lista de risc

05. Poarta Brandenburg Berlin

Spre deosebire de INSP care a luat vacanta (sau nu au chef de munca), omologii germani sunt pe pozitii si monitorizeaza zilnic mersul epidemiei prin Europa si toata lumea. Asa ca iata inca o noua actualizare a zonelor de risc epidemiologic pentru Germania – judetul Iasi intra in premiera pe lista de risc, in timp ce judetele Buzau, Galati si Vrancea au devenit sigure.

Ce inseamna zona de risc pentru Germania ? Calatorii care au fost in ultimele 14 zile in aceste regiuni (iar in cazul Romaniei, Germania face analiza inclusiv la nivel de judet) sunt obligati fie sa prezinte un test COVID-19 negativ efectuat in ultimele 48 ore inainte de a ajunge in Germania sau sa se carantineze odata ajunsi acolo pentru 14 zile. Alternativ, calatorii veniti din judetele de risc pot sa faca un test in Germania in cel mult 72 ore din momentul in care ajung pe teritoriul german si sa respecte o carantinare stricta pana la sosirea rezultatului negativ. Ulterior, poate sa iasa din carantinare.

In acest moment, pe lista de regiuni cu risc epidemiologic se afla judetele Arges, Bacau, Bihor, Braila, Brasov, Dambovita, Ilfov, Prahova, Vaslui, Valcea, Municipiul Bucuresti si incepand de ieri si Iasi.

Au fost pe lista de risc, dar au fost retrase si judetele Buzau, Galati, Gorj, Ialomita, Mehedinti, Neamt, Timis si Vrancea.

ATENTIE – daca plecati cu avionul dintr-o zona de risc chiar daca veniti dintr-o zona „sigura”, tot sunteti considerati ca veniti din zona de risc. Deci, daca locuiti in judetul Calarasi si luati avionul de pe Aeroportul Bucuresti Otopeni (aflat pe teritoriul judetului Ilfov), sunteti considerati ca ati venit din zona de risc. Intrarea judetului Iasi pe lista de risc va afecta deci calatorii care zboara de pe aeroportul Iasi.

Mai multe informatii gasiti aici: https://www.auswaertiges-amt.de/en/coronavirus/2317268

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest