Germania ridica obligatia de carantina si test COVID pentru cei vaccinati si care au trecut prin boala

05. Poarta Brandenburg Berlin

Aseara tarziu dupa o discutie intre cancelarul federal d. Angela Merkel si sefii de guvern ale landurilor Germaniei, Germania a decis sa urmeze exemplul Danemarcei si sa ridica obligativitatea de testare, dar si de carantinare pentru toti calatorii vaccinati. De asemenea, vor fi scutiti si cei care au trecut prin boala.

Deci, iata detaliile:

Daca esti vaccinat – vaccinat inseamna sa fi trecut 14 zile de la a doua doza (rapel) si sa fi fost vaccinat cu unul din serurile aprobate de EMA: Pfizer Bio’NTech, Moderna, Astra Zeneca, Johnson & Johnson (in acest caz, doar dupa unica doza) nu vei mai face carantina si nici nu vei mai prezenta test COVID.

Daca ai trecut prin boala – dovada este un test PCR / LAMP / TMA pozitiv care este mai vechi de 28 zile, dar nu mai vechi de 6 luni nu vei mai face carantina si nici nu vei mai prezenta test COVID.

Aceste exceptii nu sunt valabile daca ai venit din ceea ce Germania numeste „zona de un risc particular datorita noilor tulpini”. Aceste tari sunt in acest moment: Botswana, India, Eswatini, Brazilia, Lesotho, Malawi, Mozambic, Zambia, Zimbabwe, Africa de Sud. In acest caz, chiar si daca esti vaccinat / trecut prin boala vei prezenta test si vei sta in carantina.

Daca nu esti vaccinat si nu ai trecut prin boala in ultimele 6 luni – se mentine obligativitatea prezentarii unui test anti-COVID nu mai vechi de 48 ore (test antigen) sau 72 ore (test PCR / LAMP / TMA) din momentul intrarii in Germania. De asemenea se pastreaza obligativitatea carantinei ca si pana acum.

 

Pentru calatorii in tranzit aeroportuar – toti cei care sunt vaccinati / au trecut prin boala sunt scutiti de test COVID cu exceptia zborurilor intre o tara non-Schengen spre o tara non-Schengen (de exemplu daca zburati din Republica Dominicana spre Romania trebuie sa aveti test). De asemenea, toti cei care vin dintr-o tara de „risc particular datorita noilor tulpini”.

Certificatele sunt acceptate in germana, engleza, franceza, italiana sau spaniola.

In continuare, trebuie sa va inregistrati on-line si tot aici veti putea incarca certificatele de vaccinare sau testele COVID.

Decizia a intrat in vigoare, azi, 13 mai 2021 la ora 0:00, ora Germania, ora 1:00 la Bucuresti.

 

Surse: Robert Koch Institute (in engleza), Robert Koch Institute (in germana), Ministerul German al Sanatatii, thelocal.de

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Cati spune:

  Deci daca zbor din Romania si sunt vaccinata sigur nu mai trebuie test?
  Pe siteurile lor inca scria de obligativitatea testului chiar si pt vaccinati daca se calatoreste cu avionul.

  Multumesc!

 • Adi spune:

  Salutare! La un zbor din Lisabona spre Bucuresti via Frankfurt (Lufthansa, doar tranzit cu bagaj de cala preluat la destinatia finala) este nevoie de test RT PCR negativ la imbarcare sau tranzit? Eu inteleg ca NU, din moment ce Portugalia este verde pentru Romania, destinatia finala neavand vreo restrictie. Gresesc?!

  • Imperator spune:

   Teoretic nu, pentru ca e zbor Schengen spre non Schengen, dar mai verificati odata. E reglementarea Germaniei.

   • Adi spune:

    Multumesc, o sa verific!

    Intre timp, daca aflati ceva si daca cineva care citeste post-ul cunoaste o speta asemanatoare sau are informatii in plus, as fi recunoscator daca ar comenta!

 • Io spune:

  Imi spuneti va rog unde este mentionat faptul ca persoanele vaccinate nu sunt scutite de testare daca fac tranzit aeroportuar non-Schengen la non-Schengen?

  • Imperator spune:

   Mail venit de la Lufthansa

   • Io spune:

    Multumesc. Hm, ciudat, caci nu am gasit nimic oficial despre asta, si nici pe site-ul Lufthansa nu mentioneaza nimic. Daca citesc cerintele de pe siteul Lufthansa, inteleg ca e nevoie de test doar in caz de transfer Schengen Non-Schengen, cu exceptiile de rigoare. Oare nu mai e nevoie nici de test in caz de non-Schengen – non-Schengen?

    • Io spune:

     Ah, si nici Timatic nu e actualizat inca.

    • Imperator spune:

     Asa a comunicat Lufhtansa printr-un mail oficial.

     • Io spune:

      Un update in caz ca cineva e interesat, au actualizat in sfarsit in Timatic. Se pare ca pentru conexiunile spre non-Schengen nu e nevoie nici de test, nici de dovada vaccinarii:

      Passengers entering or transiting through Germany must have:
      – a negative COVID-19 antigen test taken at most 48 hours before arrival; or
      – a negative COVID-19 PCR, RT-LAMP or TMA test taken at most 72 hours before arrival.
      The test result must be in English, French or German.
      – This does not apply to:
      – passengers younger than 6 years;
      – passengers with a COVID-19 recovery certificate if they in the past 10 days have not been in Botswana, Brazil, Eswatini (Swaziland), India, Lesotho, Malawi, Mozambique, South Africa, Zambia or Zimbabwe;
      – passengers with a COVID-19 vaccination certificate if they in the past 10 days have not been in Botswana, Brazil, Eswatini (Swaziland), India, Lesotho, Malawi, Mozambique, South Africa, Zambia or Zimbabwe. The certificate must state that they received the vaccine at least 14 days before departure and must be in in English, French, German, Italian or Spanish. Vaccines accepted are AstraZeneca (Vaxzevria), Janssen, Moderna and Pfizer-BioNTech;
      – passengers transiting through Germany to a non-Schengen Member State.

 • Mada spune:

  Și Spania încă nimic🤦‍♂️!!

 • Madalina spune:

  Trebuie vreun formular completat când intru un Germania sau ceva ?

 • Madalin spune:

  Stiti ceva si de obiectivele turistice daca sunt deschise ? M-ar interesa sa ajung la Berlin

 • Cris spune:

  Dar pentru copii cum este?

 • Stefan spune:

  Buna ziua.
  Stiu ca nu face obiectul articolului prezent , dar stiti cumva daca si pentru Italia se va aplica o masura similara incepand din 15 mai? Sau este necesar in continuare test covid la imbarcare si apoi autoizolare>
  Multumesc

 • Leo spune:

  Cu masina ai voie sa tranzitezi Germania?

 • Corneliu spune:

  Salut si bine te-am regasit, ca nu ti-am scris demult. Daca ai idee, cum pot ajuge la Gibraltar? Nu gasesc zboruri, decat cu escala si nici nu stiu conditiile. Apertine tot de UK sau acum, de Spania ? Multumiri

  • Imperator spune:

   Buna. Gibraltar este British Overseas Territory, adica are un soi de auto-determinar, dar tine de UK. Nu au fost niciodata zboruri directe din Romania in Gibraltar, optiunea este sa zbori la Malaga si de acolo cu autobuzul la La Linea si mai departe pe jos in Gibraltar.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest