Panama a deschis granitele pentru turism. Conditia de intrare: test COVID cu 48 ore inainte de a pleca spre Panama

Panorama Panama

Panama este o alta tara central-americana care si-a deschis granitele pentru turism. Cu incepere din 12 octombrie, a fost redeschis aeroportul international Panama pentru vizitatori din toate tarile, iar cursele aeriene au inceput sa fie operate.

Conditiile de a intra pe teritoriul Republicii Panama sunt urmatoarele

  • Prezentarea unui test COVID-19  cu rezultat negativ facut cu 48 ore inainte de a incepe calatoria spre Panama (deci, inainte de a urca in avion).
  • In caz ca acest test nu poate fi facut inainte de a pleca din tara de origine, un test COVID-19 va fi facut pe aeroportul din Panama. Pretul testului este de 50 dolari. De pe 12 octombrie, autoritatile panameze raporteaza ca 20 calatori au primit rezultatul pozitiv si au fost carantinati.
  • In caz ca testul de pe aeroport releva infectarea, calatorul va fi carantinat pe banii guvernului panemez timp de 7 zile si apoi, testul va fi reluat.

Calatorii spre Panama trebuie sa completeze on-line un Passenger Locator Form de tipul celor folosite deja de tari precum Grecia sau Spania si sa respecte masurile de reducere a pandemiei luate de autoritatile din Panama. Temperatura va fi masurata in aeroport si in caz ca este ridicata, i se va administra un test COVID-19 chiar daca vine cu un rezultat negativ din tara.

Panama inregistreaza zilele acestea circa 200 cazuri noi la 100.000 locuitori in ultimele 14 zile, o cifra similara cu cea a Romaniei, dar in scadere (in timp ce in cazul Romaniei, cifra este in crestere rapida). In acest moment, Panama se afla pe lista galbena a Romaniei (carantinare obligatorie), dar tinand cont de explozia de cazuri in Romania, e posibil ca Panama sa devina verde la urmatoarea actualizare.

Sursa info: Lonely Planet si The Guardian

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii