SURPRESA: Brazilia cere test COVID obligatoriu inainte de imbarcarea in avion si inchide granitele rutiere pentru straini

Isus Rio De Janeiro

Surprinzator, Brazilia a decis pentru prima oara de la inceputul pandemiei sa impuna restrictii calatorilor straini. Aparitia unui al treilea val, aparent mult mai devastator decat primul si al doilea si faptul ca spitalele au ajuns undeva la 90% din capacitate si probabil sistemul sanitar va fi depasit in perioada urmatoare, au obligat Brazilia sa ia decizia de a restrictiona accesul cetatenilor straini in tara.

In consecinta, cu incepere din 30 decembrie 2020, orice cetatean (strain sau brazilian) care se imbarca intr-un avion spre Brazilia trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test COVID-19 tip RT-PCR facut cu maximum 72 ore de momentul imbarcarii spre Brazilia. De asemenea, trebuie completata o Declaratie de Sanatate care va fi completata fie on-line, fie scrisa pe hartie si lasata la punctul de vama brazilian.

In plus, cetatenii straini nu mai au dreptul de a trece granita rutiera sau fluviala ori maritima decat in cazuri de urgenta sau daca au de luat un avion de pe un aeroport brazilian.

In plus, calatorii trebuie sa fie in posesia unei asigurari de sanatate care sa specifice clar ca acopera si riscul de imbolnavire COVID, dar si faptul ca este valabila in Brazilia (daca scrie ceva gen „worldwide” nu este acceptat)

Sursa: Diario Oficial da Uniao / Portaria 630/17 de Dezembro de 2020 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest