15 IANUARIE 2021, ora 4:00. Toti calatorii care intra in Anglia trebuie sa prezinte test PCR

Londra

Departamentul de Transport al Guvernului de la Londra a anuntat ca incepand cu data de 15 ianuarie 2021, ora 4:00 (ora locala), toti calatorii care vin in Anglia cu avionul, vaporul sau trenul trebuie sa prezinte rezultatul negativ al unui test COVID. Acest test trebuie facut cu nu mai mult de 72 ore de intrarea pe teritoriul Angliei si trebuie prezentat la imbarcarea spre Anglia. Aceasta cerinta este obligatorie atat pentru tarile aflate pe lista rosie a Angliei (Romania este de cand a fost creata aceasta insula), cat si pentru tarile din asa-numitul „travel corridor” (lista verde a Angliei – calatorii nu trebuie sa intre in carantina).

Masura este obligatorie pentru oricine peste varsta de 11 ani. Cerinta va fi rediscutata la sfarsitul perioadei de lockdown.

In mod sigur, testul PCR va fi eligibil, dar este posibil ca si alte tipuri de teste rapide ar putea fi acceptate, dar inca nu au aparut informatii oficiale clare. Masura este valabila doar pentru Anglia, dar foarte probabil va fi aplicata si de Scotia, Tara Galilor si Irlanda de Nord.

ATENTIE: Prezentarea testului nu exclude obligatia de izolare. Toti calatorii care vin din tari din afara asa-numitului „travel corridor” cum este si Romania trebuie sa se izoleze timp de 10 zile dupa sosirea pe teritoriul Mari Britanii.

Sursa: Guvernul UK. Pentru mai multe lamuriri: Ambasada Estoniei la Londra

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Destinatii