DIN 6 FEBRUARIE: Suedia introduce obligativitatea prezentarii unui test COVID la intrarea in tara

Stockholm

Cunoscuta prin esecul politicii lax de tratare a situatiei COVID in tara, Suedia a schimbat placa in ultimele luni de la o strategie de „cine moare, moare, cine se imbolnaveste, se imbolnaveste” la masuri mai apropiate de cele luate de vecinii sai. Desi Suedia nu a decis ferecarea granitelor (ca Finlanda) sau carantina obligatorie pentru aproape oricine vine din strainatate (ca Norvegia), astazi, nu a fost nici o surpriza ca primul ministru suedez, d. Stefan Lofven a anuntat ca incepand de sambata, 6 februarie, toti cetatenii straini care vor sa intre in Suedia vor trebui sa prezinte un test COVID negativ facut la maximum 48 ore inainte de intrarea in Suedia.

Aparent, aceasta obligatie nu este impusa cetatenilor si resortisantilor suedezi care de asemenea li se recomanda sa faca un test COVID la intrarea in tara si inca unul la 5 zile dupa revenirea in Regat si sa se izoleze timp de 7 zile.

Testul COVID este obligatoriu pentru oricine peste 18 ani, iar tipul de test acceptat (PCR, antigen sau orice alt tip) va fi anuntat in zilele urmatoare.

Sursa: The Local

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Ana spune:

    Buna Cezar, ceva noutati pentru Suedia? Sau a ramas la fel precum ai scris in articolul de sus? Test cu 48h inainte? Nu 72h adica? E valabil si alt soi de test inafara de PCR? Orice informatie/ update ne intereseaza deoarece avem o deplasare la inceput de mai. Un website de incredere inafara de Mae, te rog!
    Multumesc.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest