DE LA 1 MAI: Bulgaria ridica toate restrictiile de intrare pentru turistii vaccinati

Plaja Nisipurile de Aur

Bulgaria a anuntat ieri prin intermediul Ministerului Turismului ca va deschide sezonul turistic cu incepere de la 1 Mai 2021. Data a fost aleasa special pentru turistii romani care de obicei pleaca in masa in mini-vacante de 1 Mai (care anul acesta coincide si cu vacanta de Pasti), iar turistii romani au reprezentat anul trecut cel mai mare „contingent” de turisti straini din tara de la sud de Dunare.

Protocolul de intrare este foarte similar cu cel anuntat de Grecia acum o saptamana si de Muntenegru acum cateva zile si implementat de Romania de mai bine de o luna si foarte probabil va fi protocolul generalizat in cele mai multe tari europene – accesul in tara va fi fara restrictii pentru cei care au fost vaccinati complet (adica ambele doze / o doza in cazul vaccinului Johnson & Johnson), daca prezinta anticorpi datorati unei infectii sau daca prezinta un test PCR efectuat cu 72 ore inainte de intrarea in tara. In acest moment, nu se poate vizita Bulgaria decat daca prezinti un test PCR cu rezultat negativ, dar de la 1 mai, aceasta obligatie va fi ridicata daca esti vaccinat sau ai anticorpi.

De asemenea, mastile de protectie vor fi obligatorii in toate spatiile comune inchise (deci nu pe terase, in aer liber, plaje, etc), se va pastra distantarea fizica, iar pe plaja o umbrela nu va fi folosita decat de membrii aceleasi familii sau doar de 2 persoane. Probabil, vor fi indicate masuri clare de distantare sociala si intre sezlonguri.

 

Sursa: Digi24 via DPA

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii