DE LA 1 MAI: Bulgaria ridica toate restrictiile de intrare pentru turistii vaccinati

Plaja Nisipurile de Aur

Bulgaria a anuntat ieri prin intermediul Ministerului Turismului ca va deschide sezonul turistic cu incepere de la 1 Mai 2021. Data a fost aleasa special pentru turistii romani care de obicei pleaca in masa in mini-vacante de 1 Mai (care anul acesta coincide si cu vacanta de Pasti), iar turistii romani au reprezentat anul trecut cel mai mare „contingent” de turisti straini din tara de la sud de Dunare.

Protocolul de intrare este foarte similar cu cel anuntat de Grecia acum o saptamana si de Muntenegru acum cateva zile si implementat de Romania de mai bine de o luna si foarte probabil va fi protocolul generalizat in cele mai multe tari europene – accesul in tara va fi fara restrictii pentru cei care au fost vaccinati complet (adica ambele doze / o doza in cazul vaccinului Johnson & Johnson), daca prezinta anticorpi datorati unei infectii sau daca prezinta un test PCR efectuat cu 72 ore inainte de intrarea in tara. In acest moment, nu se poate vizita Bulgaria decat daca prezinti un test PCR cu rezultat negativ, dar de la 1 mai, aceasta obligatie va fi ridicata daca esti vaccinat sau ai anticorpi.

De asemenea, mastile de protectie vor fi obligatorii in toate spatiile comune inchise (deci nu pe terase, in aer liber, plaje, etc), se va pastra distantarea fizica, iar pe plaja o umbrela nu va fi folosita decat de membrii aceleasi familii sau doar de 2 persoane. Probabil, vor fi indicate masuri clare de distantare sociala si intre sezlonguri.

 

Sursa: Digi24 via DPA

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

 • Copae nu-ti spune:

  Au oferă cu data de 30 04 oferta de Paste, daca avem vaccin putem intra cu data de 30 04 ?

  • Imperator spune:

   Daca au zis 1 mai, apai 1 mai va fi. 30 aprilie e cu o zi inainte. Acum poate vor schimba, dar in momentul de fata, intrarea fara test pentru cei cu vaccin va incepe la 1 mai ora 0:00, ora Bulgariei

 • Viorica SUMAN spune:

  Buna ziua,
  Toata lumea intreaba de intrarea in Bulgaria, dar nu pune problema intorsului in Romania pentru cei care nu au vaccin, nu au fost bolnavi?
  In cazul lor singura situatie este carantina, ceea ce este imposibil pentru multi turisti care au servici…..si au pachete de anul trecut, reprogramate, care nu suporta anulare.
  Aici ar fi problema cea mai spinoasa.
  Cum ma puteti ajuta cu un raspuns??

  • Imperator spune:

   Legea e lege si trebuie respectata. Aproape 2 milioane romani sunt exceptati de carantina / test PCR si numarul creste zilnic. In acest moment, Bulgaria se afla pe lista galbena si cine nu se afla pe lunga lista de exceptii trebuie sa stea in carantina la intoarcerea aceasa.

   • Viorica spune:

    Test PCR la retur cu carantina 10 zile! Ceva nu am inteles eu bine? Sau asa este Hot. 9. M-ar ajuta daca mi-ati da un raspuns. Nu am scris pentru comentarii care nu ne ajuta. Am scris acest lucru tocmai pentru ca poate ceva nu am inteles eu bine!

    • Imperator spune:

     In acest moment, Bulgaria este pe lista galbena. La returul din orice tara de pe lista galbena (deci si BG), trebuie test PCR si se sta in carantina 10 zile (daca se merge cu masina personala si nu vrei sa faci test PCR, se poate, dar se sta in carantina 14 zile). Exista si exceptii de la carantina si test – oamenii care au mai mult de 10 zile de la rapel (a doua doza de vaccin), dar si cei care au dovada ca au fost bolnavi in ultimele 90 zile.

 • Pârvu alin spune:

  Buna ziua! As avea și eu o întrebare pertinentă, ce se întâmpla cu un copil care este mai mic de 5 ani…. trebuie test PC-R sau test rapid din saliva sau nimic? Bineînțeles după data de 1 mai. Mulțumesc anticipat pentru răspuns Cezar☺️.

 • Manuel spune:

  Buna ziua. Se mai aude ceva de condițiile de intrare in Bulgaria de la data de 01.05.2021. Așteptăm ceva oficial.Multumesc

 • Calin spune:

  In comunicatul de la Ministerul turismului bulgar scre test PCR sau antigen. Si noi am modificat de pe 30 pe 1 mai, avnd vaccinul facut.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest