Sri Lanka va ridica in curand restrictiile pentru cei vaccinati anti-COVID

Plaja Hikkaduwa

Presa de la Colombo anunta ca in urmatoarele zile, guvernul srilankez va anunta ridicarea restrictiilor de calatorie pentru turistii straini complet vaccinati (adica cei care au facut ambele doze de vaccin anti-COVID). Epidemiologul sef al tarii, d. Sudath Samaraweera (adica taman oficialul care ar trebui sa fie Gica Contra) a anuntat ca in urma unei discutii cu Ministerul Turismului, Sri Lanka va oficializa peste cateva zile ridicarea oricaror restrictii de calatorie pentru turistii „fully vaccinated”. 

In acest moment, turistii care vin in Sri Lanka trebuie sa calatoreasca printr-o agentie de turism acreditata, sa vina cu un test PCR si sa mai faca inca un test PCR la sosirea in tara. Acestia pot sa stea doar in niste hoteluri acreditate special, sa se izoleze pana vine rezultatul testului de la aeroport si sa calatoreasca prin tara intr-o asa-numita „bio bubble” – „bula bio”. Practic sa poate vizita doar un numar de atractii turistice securizate.

Cel mai probabil sistemul de „bule bio” va continua pentru turistii ne-vaccinati pe cand cei vaccinati nu vor mai fi obligati sa se carantineze si nici sa respecte „bulele bio”. Masurile vor intra in vigoare peste cateva zile a anuntat epidemiologul-sef.

Sursa: The Morning

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest