Islanda ridica orice restrictie de intrare pentru cei vaccinati anti-COVID

04. Sat Islanda

Desi initial, Islanda anuntase ca va ridica orice restrictii pentru cei care sunt vaccinati anti-COVID incepand cu 1 mai 2021, iata ca statul nordic s-a grabit un pic si a anuntat inca din 19 februarie 2021 ca ridica orice restrictii pentru cei care demonstreaza ca au fost vaccinati anti-COVID, dar si cei care demonstreaza ca au fost infectati. Nu e prima tara care sa ridice restrictiile, dar iata ca islandezii specifica conditiile mult mai clar decat altele.

In primul rand, Islanda are granitele deschise pentru toti cetatenii UE / EEA si alte cateva tari extra-europene cu foarte putine cazuri considerate ca au oprit pandemia (Australia, Noua Zeelanda, Thailanda, etc), deci si pentru Romania.

Daca nu esti vaccinat – trebuie prezentat un rezultatul negativ al unui test PCR facut cu 72 ore inainte de a ajunge in Islanda, apoi se va mai efectua un test PCR in punctul de frontiera, se va intra in carantina institutionala (intr-un hotel desemnat de statul islandez) timp de 5 zile si dupa 5 zile se va mai efectua un test PCR. Daca si acesta este negativ, poate sa se calatoreasca oriunde in Islanda.

Daca esti vaccinat – trebuie prezentata o dovada de vaccinare. ATENTIE – Islanda a dat publicitatii cele mai multe informatii cu privire la aceasta dovada.

In primul rand, cei vaccinati trebuie sa fie vaccinati cu unul din vaccinurile aprobate de Uniunea Europeana (Pfizer / BioNTech, Moderna, Astra Zeneca si incepand de saptamana viitoare Johnson & Johnson) sau de Organizatia Mondiala a Sanatatii (Pfizer/BioNTech, Astra Zeneca si Covishield India / Astra Zeneca).

Certificatul trebuie sa fie intr-una din urmatoarele limbi: islandeza, daneza, norvegiana, suedeza, engleza si franceza.

Certificatul poate fi pe hartie sau in format electronic si trebuie sa contina: Numele / prenumele, data nasterii, nationalitatea, numarul de pasaport (sau alt document oficial), datele vaccinarii, numele vaccinului, unde a avut loc vaccinarea, producatorul si numarul lotului. Toate aceste informatii se afla pe documentul emis in urma vaccinarii in Romania. Se accepta si mentionarea vaccinarii in Carnetul International de Vaccinari, dar cu semnatura doctorului,

Certificatele acceptate pentru dovada infectarii le gasiti aici.

Mai multe informatii cu privire la intrarea in Islanda le gasiti aici ——> covid.is

Mai multe informatii cu privire la hotararea guvernului le gasiti aici ——-> Reglementari

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii