Peru renunta la obligativitatea carantinei pentru turistii straini. Testul PCR ramane obligatoriu

32. Machu Picchu

Ministrul Comertului Exterior si al Turismului din Peru, d. Claudia Cornejo a anuntat ridicarea obligativitatii de carantinare a turistilor straini care calatoresc spre Peru. Aceasta a fost introdusa la inceputul anului in urma unei noi explozii de cazuri de COVID-19, dar dupa ce in ultimele saptamani, se inregistreaza o scadere a numarului de cazuri, guvernul de la Lima a decis ridicarea obligativitatii carantinei. Incepand de pe 15 martie 2021, se va putea intra in statul sud-american doar pe baza unui test PCR facut cel tarziu cu 72 ore inainte de imbarcarea in avion din punctul de plecare (deci, de la imbarcarea din Romania). De asemenea, a fost ridicata interdictia de zbor spre destinatii a caror zboruri dureaza mai mult de 8 ore – cum ar fi Europa, dar zborurile spre Marea Britanie, Africa de Sud si Brazilia sunt in continuare interzise, iar cetatenii acestor tari nu pot intra in Peru, chiar si daca vin pe o ruta indirecta. Se asteapta ca in urmatoarele saptamani, sa se renunte si la testul PCR pentru cei cu certificat de vaccinare anti- COVID. De asemenea, s-a renuntat la obligativitatea prezentarii unui test PCR pentru calatorii pe curse aeriene si rutiere interne.

Peru a fost una dintre cele mai lovite tari din emisfera vestica, de cateva ori sistemul sanitar peruvian fiind depasit de amploarea epidemiei. Tara a inceput programul de imunizare folosind vaccinuri Sinopharm si Pfizer Bio’N Tech, dar viteza de vaccinare este net inferioara vecinilor de la sud, Chile. Mai putin de 400.000 oameni au fost vaccinati dintr-o populatie totala de 32 milioane locuitori.

Sunt mai multe restrictii interne care fluctueaza in functie de gradul de infectare a fiecarei regiuni in parte. Macchu Picchu a fost redeschis, dar se accepta doar 40% din numarul maxim de turisti si anume 897 turisti pe zi urmand un protocol strict. Macchu Picchu a fost inchis in ultimul an, exceptand cateva luni in toamna, dar a fost reinchis odata cu aparitia valului 2. Peru Rail, linia ferata care face legatura intre Cuzco si Aguas Calientes, oraselul de sub muntele pe care se afla Macchu Picchu si-a reluat cursele pe 1 martie.

Sursa: andina.pe

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest