Bulgaria oficializeaza intrarea in tara pe baza a certificatului de vaccinare, dovada de trecere prin boala, teste COVID

Sofia Bulgaria

In cursul zilei de astazi, Bulgaria a emis documentul oficial prin care oficializeaza protocolul de intrare in tara cu incepere din 1 Mai 2021. Acesta este in principiu dupa modelul european – Vaccinare, Anticorpi, Test COVID. Dar iata amanuntele.

Documentele admise pentru a intra in Bulgaria sunt:

  1. Certificatul de vaccinare. Pana la aparitia certificatului european, va fi acceptat si cel romanesc care se primeste dupa vaccinare. Este posibil sa intri in Bulgaria fara nici o restrictie daca au trecut 14 zile de la a doua doza de vaccin (sau prima in cazul vaccinului Johnson & Johnson).
  2. Daca persoana a trecut prin boala. Trebuie sa prezinte rezultatul POZITIV al unui test PCR sau rapid nu mai vechi de 180 zile, dar nu mai recent de 15 zile de la data intrarii in Bulgaria.
  3. Test anti-COVID. Se accepta atat test PCR (facut nu mai mult de 72 ore de la momentul intrarii in Bulgaria) sau test rapid (facut nu mai mult de 48 ore de la momentul intrarii in Bulgaria).

Desi documentul nu indica specific, politia de frontiera bulgara a confirmat – copiii nu sunt scutiti de test indiferent de varsta. Tinand cont ca pana cel mai repede iunie, copiii nu vor fi vaccinati, fie au dovada de trecere de boala, fie se va prezenta un test rapid sau PCR. Ma astept insa ca guvernul sa faca o revenire si sa explice mai clar.

UPDATE: Din surse de la fata locului, se pare ca toti copiii sub 6 ani nu vor trebui prezenta nici un document de testare / trecere prin boala, doar copiii peste aceasta varsta. S-ar putea insa sa apara unele exceptii. Sa asteptam anuntul oficial.

Dispozitia guvernului Republicii Bulgaria intra in vigoare cu incepere de la 1 Mai 2021, ora 0:00, ora Bulgariei (aceeasi cu cea a Romaniei)

Intreg documentul puteti sa-l consultati aici ––> Guvernul Bulgariei

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest