DIN 10 MAI: Cipru renunta la carantina pentru turistii vaccinati din 65 tari inclusiv Romania

Sf. Lazar Larnaca

Desi Cipru a fost una din primele tari din lume care a anuntat ridicarea restrictiilor pentru turistii vaccinati cu incepere din 1 martie, statul est-mediteranean a mai amanat redeschiderea economiei prin renuntarea la restrictii pentru turistii vaccinati pentru inca 2 luni.

Dar astazi, ministrul cipriot al turismului, d. Savvas Perdios a anuntat ca incepand din 10 mai 2021, Cipru isi va reporni economia, renuntand la orice forma de carantina pentru cei pot prezenta un certificat de vaccinare. Pe langa tarile europene, pe lista Ciprului se afla numeroase alte state precum Rusia, UK, Emiratele Arabe Unite, SUA, Armenia, etc. Vor fi recunoscute vaccinurile aprobate de EMA, dar si Sputnik pentru turistii care vin din Rusia. Cipru va accepta turistii care au facut cele 2 doze de vaccin, indiferent de data la care au facut doza a doua (deci, puteti merge in Cipru a doua zi dupa cea de-a doua doza).

Azi, Cipru a intrat intr-o perioada de 14 zile de lockdown pentru a putea o crestere semnificativa a numarului de cazuri. Desi Cipru se afla pe lista galbena a Romaniei, turistii vaccinati care vin din Cipru in Romania pot intra fara nici o restrictie.

Sursa: France24

 

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest