DIN 1 MAI: Danemarca a ridicat orice restrictii pentru cei vaccinati

Micuta Sirena Copenhaga

Incepand cu 1 mai, Danemarca a ridicat orice restrictie de intrare pentru cei care dovedesc faptul ca s-au vaccinat impotriva COVID . Cei care nu s-au vaccinat sau nu au fost bolnavi de COVID trebuie sa prezinte un test PCR nu mai vechi de 48 ore de la intrarea in tara sau urcarea in avion si sa dovedeasca ca efectueaza o calatorie esentiala, turismul sau vizita la prieteni / rude nefiind considerate esentiale decat daca acestea au murit sau se afla intr-o stare grava.

Accesul in Danemarca este permis dupa cum urmeaza.

  1. Pentru persoanele vaccinate in orice tara a UE si autorizate de EMA (deci, cetatenii unguri vaccinati cu Sputnik sau Sinopharm nu au drept de intrare pe teritoriul Danemarcei) pot intra fara obligativitatea de test PCR sau de carantinare. In plus, pot intra si pentru motive ne-esentiale. Calatorii trebuie sa fi facut cea de-a doua doza de vaccin cu 14 zile inainte de a intra in Danemarca, dar nu mai mult de 180 de zile (probabil, aceasta limita va fi ridicata in urmatoarea perioada)
  2. Pentru persoanele care au fost bolnave in ultimele 12 saptamani – trebuie sa prezinte un test PCR pozitiv facut intre 14 zile si 12 saptamani din momentul intrarii. Deci, daca ati intra pe 1 iunie in Danemarca, ar fi trebuit ca testul pozitiv PCR sa fi fost facut intre 9 martie si 18 mai 2021. Aceasta categorie de persoane trebuie de asemenea sa intre in carantina timp de 10 zile (carantina se poate intrerupe dupa 4 zile daca mai fac un test in Danemarca si iese negativ)
  3. Persoanele care nu au fost vaccinate si nici nu au fost bolnave, pot intra pe teritoriul Danemarcei doar pentru motive esentiale (nu turism) a caror lista o gasiti aici. In plus, acestia trebuie sa prezinte un test negativ (PCR sau antigen) efectuat cu cel mult 48 ore inainte de urcarea in avion sau intrarea pe teritoriul Danemarcei. Copiii sub 13 ani sunt exceptati de la aceasta masura. Aceasta categorie de persoane trebuie de asemenea sa intre in carantina timp de 10 zile (carantina se poate intrerupe dupa 4 zile daca mai fac un test in Danemarca si iese negativ)

Masurile sunt in vigoare cu incepere de la 1 mai 2021. In plus, persoanele nevaccinate nu vor putea intra in anumite locuri pe teritoriul Danemarcei cum ar fi baruri, restaurante, muzee si evenimente sportive (cum ar fi meciurile de fotbal). Intrarea se face pe baza unei aplicatii daneze numite CoronaPass, dar sunt acceptate si certificatele pe hartie, asa ca mergeti cu cat de multe copii ale certificatului de vaccinare romanesc.

Sursa informatii: MAE si BBC

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii