Turcia ridica orice cerinta pentru calatorii din Romania care sunt vaccinati sau au trecut prin boala

Moscheea Albastra Istanbul

In aceasta seara, intr-o sedinta a cabinetului turc, presedintele Erdogan a ordonat modalitatile de intrare in vara aceasta pe teritoriul Turciei. Acestea sunt similare cu cele prevazute de o buna parte din tarile Uniunii Europene, inclusiv de Romania. Deci:

De la 1 iunie:

  • Vor putea intra in Turcia persoanele care pot prezenta un certificat de vaccinare care sa dovedeasca ca au fost imunizati cu doua doze si au trecut 14 zile de la rapel (probabil pentru Johnson & Johnson, se va putea intra fara conditii la 14 zile de la prima vaccinare)
  • Vor putea intra in Turcia persoanele care pot prezenta o dovada ca au fost bolnavi de COVID in ultimele 6 luni (nu am inca amanuntele ce documente trebuie prezentate)
  • Vor putea intra in Turcia cei care prezinta un test PCR efectuat cu maximum 72 ore inainte de intrarea in Turcia sau un test rapid antigen efectuat cu maximum 48 ore inainte de intrarea in Turcia.

Pasagerii care nu vor putea prezenta nici unul din aceste documente vor sta in carantina inainte de a putea calatori liberi in Turcia.

 

Alte liberalizari

  • Barurile si restaurantele vor fi redeschise, respectand normele sanitare in vigoare intre orele 7:00 si 21:00
  • Interdictia de a iesi din casa va fi prelungita in luna iunie de la 22:00 la 5:00 (pentru zilele de lucru) si de sambata orele 22:00 pana luni orele 5:00 (deci, interdictia de a iesi din casa duminica).

Probabil turistii straini vor fi exceptati de la ordinul de a sta in casa, dar probabil toate magazinele, atractiile, restaurantele si cafenelele vor fi inchise intre aceste ore. Probabil, in cursul lunii iunie, orele de interdictie vor fi restranse sau poate chiar abolite.

Sursa info: Ambasada Romaniei in Republica Turcia, Daily Sabah si Hurriyet

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

  • Mioara Manolescu spune:

    Buna ziua!Am dori sa plecam la Istanbul,noi,părinții vaccinați,baiatul are 12ani,e valabil dacă ii fac test rapid sau trebuie PCR?

  • vasilescu spune:

    BUNA ZIUA!NOI AM IESIT DIN IZOLARE IN DATA DE 6 APRILIE FIIND TESTATI POZITIV…IN DATA DE 10 IUNIE URMEAZA SA AJUNGEM IN ALTALYA,2 ADULTI SI 2 COPII DE 4 RESPECTIV 6 ANI…
    CE DOCUMNET TB SA PREZENTAM LA IMBARCAREA CATRE TURCIA PT A DOVEDI CA AM TRECUT PRIN BOALA IN ULTIMELE 6 LUNI?
    ATAT NOI CAT SI COPII VA TB SA MAI PREZENTAM TEST PCR,ANTIGEN,SAU???TB SA FACEM TEST SI LA DUS SI LA INTORS SAU RAMANE VALABILA ADEVERINTA ACEEA CARE ARATA CA AM STAT IZOLATI SI AM TRECUT PRIN BOALA?NE TB SI PT COPII ACEA ADEVERINTA SAU DOAR PT NOI ,PARINTII?

    • Imperator spune:

      Pentru toata lumea trebuie testele anti-COVID (PCR sau rapide) pozitive. Pentru Romania, trebuie sa fi fost in ultimele 90 zile, pentru TUrcia, in ultimele 180 zile.

  • Vergu Ioana spune:

    Plecam in Antalia pe 12 Iunie mai trebuie test PCR dacă am fost vaccinați ?

  • Cosnita Eugen spune:

    Bună ziua plec cu familia in Antalya. Eu si sotia suntem vaccinati , insa am si un copil de 7 ani el trebuie să facă test Pcr

  • dora murasan spune:

    Va rog sa mi spuneti daca vin din sejur Turcia unde merg cu test PCR, cum intru in RO,la intoarcere-vad ca sunt probleme, unde fac testare?la turci? se face la hotel sau?multumesc

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest