Turcia ridica orice cerinta pentru calatorii din Romania care sunt vaccinati sau au trecut prin boala

Moscheea Albastra Istanbul

In aceasta seara, intr-o sedinta a cabinetului turc, presedintele Erdogan a ordonat modalitatile de intrare in vara aceasta pe teritoriul Turciei. Acestea sunt similare cu cele prevazute de o buna parte din tarile Uniunii Europene, inclusiv de Romania. Deci:

De la 1 iunie:

  • Vor putea intra in Turcia persoanele care pot prezenta un certificat de vaccinare care sa dovedeasca ca au fost imunizati cu doua doze si au trecut 14 zile de la rapel (probabil pentru Johnson & Johnson, se va putea intra fara conditii la 14 zile de la prima vaccinare)
  • Vor putea intra in Turcia persoanele care pot prezenta o dovada ca au fost bolnavi de COVID in ultimele 6 luni (nu am inca amanuntele ce documente trebuie prezentate)
  • Vor putea intra in Turcia cei care prezinta un test PCR efectuat cu maximum 72 ore inainte de intrarea in Turcia sau un test rapid antigen efectuat cu maximum 48 ore inainte de intrarea in Turcia.

Pasagerii care nu vor putea prezenta nici unul din aceste documente vor sta in carantina inainte de a putea calatori liberi in Turcia.

 

Alte liberalizari

  • Barurile si restaurantele vor fi redeschise, respectand normele sanitare in vigoare intre orele 7:00 si 21:00
  • Interdictia de a iesi din casa va fi prelungita in luna iunie de la 22:00 la 5:00 (pentru zilele de lucru) si de sambata orele 22:00 pana luni orele 5:00 (deci, interdictia de a iesi din casa duminica).

Probabil turistii straini vor fi exceptati de la ordinul de a sta in casa, dar probabil toate magazinele, atractiile, restaurantele si cafenelele vor fi inchise intre aceste ore. Probabil, in cursul lunii iunie, orele de interdictie vor fi restranse sau poate chiar abolite.

Sursa info: Ambasada Romaniei in Republica Turcia, Daily Sabah si Hurriyet

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii