Haideti cu Imperator in Egipt ! Cand e perfect de vizitat Egiptul – in februarie !

Templul Abu Simbel Egipt

Abu Simbel, Egipt

De vreun an incoace, Egiptul este vedeta turistilor romani. In conditiile in care numeroase alte destinatii calde in timpul iernii fie au fost inchise, fie au diverse masuri gen carantina, multi romani au inceput sa se indrepte spre Egipt. Si e si normal – e relativ aproape (cam 3 ore e zborul de la Bucuresti), este cald, are preturi rezonabile (ma rog, in crestere masiva de cateva luni, dar si asa) si mai ales are unele dintre monumentele fundamentale ale omenirii – civilizatia Egiptului Antic este una dintre cele mai spectaculoase atat prin vechime, cat mai ales prin arhitectura si arta. Iar cand te gandesti ca acele picturi si sculpturi exceptionale se pastreaza de mai bine de trei milenii, gura se casca inca si mai mult.

Anul trecut, tot prin primavara am facut doua tururi cu cititori ai blogului, oameni dornici sa descopere Egiptul Antic si comorile lui. Este un circuit intens (aproape zilnic ne sculam pe la 4-5 dimineata), dar putem descoperi in timp scurt cele mai spectaculoase urme ale Egiptului faraonic, la crème de la crème. Toate lumea este fascinata de Piramide, dar sa stiti ca adevaratele tezaure arhitecturale, cele mai frumoase forme ale artei egiptene nu le gasesti la Cairo, ci la Luxor, Aswan si Abu Simbel. Si sunt absolut fantastice. Piramidele sunt intr-adevar mari, imense, gigantice, impresionante, dar nu sunt o culme a artei egiptene. Aceasta o gasesti la Luxor si o vom vedea pe indelete.

In plus, ca si asta-primavara am insistat ca in program sa avem inclus (si nu ca o optionala pe care poti sa o scapi din lipsa de timp) si o experienta pe care cu greu o poti uita – ZBORUL CU BALONUL PESTE MALUL DE VEST LA LUXOR. Cum am zis, am facut doua tururi si de fiecare data, zborul a fost indiscutabil unul dintre momentele de varf ale intregului tur – E CEVA CE NU TREBUIE SA RATEZI DACA AJUNGI IN EGIPT.

 

Dar sa povestesc un pic despre program

Vom zbura la Hurghada cu un zbor direct charter fara sa schimbam pe undeva. Zborul este prevazut foarte devreme dimineata, asa ca vom avea toata ziua la dispozitie pentru balaceala si plaja, mai ales ca ne vom rasfata intr-un hotel de 5 stele de pe malul Marii Rosii, la Amarina care este de asemenea plasat strategic. Este foarte aproape de drumul care porneste prin desert spre Luxor.

La Luxor vom ajunge candva in cursul diminetii si ne vom duce direct sa vizitam “Vaticanul” Egiptului Antic – impresionantul temple Karnak. Sa nu credeti ca il vedem doar ziua, il vom lua la pas si noaptea, asistand la un spectacol de sunet si lumina. In plus, dupa cazare, vom descoperi si templul Luxor aflat in centrul orasului nou.

A doua zi ne vom scula din nou foarte de dimineata, pentru a zbura cu balonul peste Tarmul de Vest a Luxorului, zona templelor si necropolelor. In mod normal, vom decola inainte de rasaritul de soare (pe care il vom vedea fascinati din balon), evident, daca vom avea conditii meteo prielnice. De asemenea, nici traseul nu este standard – depinde de vant – cum am spus, in primavara am zburat de 2 ori la distanta de 8 zile si au fost doua trasee complet diferite – dar la fel de neuitat.

Dupa micul dejun luat la hotel, vom reveni pe malul de Vest pentru a lua-o metodic – colosii lui Memnon, templul Hatshepsut, mormintele faraonice din Valea Regilor (incluse sunt 3 morminte, daca doriti sa vedeti mai multe sau pe cele “speciale” – cum ar fi ale lui Seti I sau Tuthankamon, sigur, se pot vizita), iar in final o vizita haioasa la un atelier de alabastru – nu e oprirea aia plicticoasa la un magazin, e chiar un spectacol :).

Ziua urmatoare o vom lua pe Nil in jos spre Aswan, oprind la cele mai frumoase trei temple din zona – Edfu, Esna si mai ales templul dublu de la Kom Ombo. Vom descoperi apoi Aswan, un oras cu o mare populatie nubiana si care are o atmosfera cert diferita de Luxor.

Apoi vom merge la zic eu cel mai impresionant templu egiptean, maretul templu de la Abu Simbel ridicat de Ramses al II-lea la fruntariile sudice ale Egiptului, templu care a fost mutat piatra cu piatra odata cu constructia barajului de la Aswan. La intoarcere, vom descoperi un alt templu mai mic, templul Kalabsha, dar si impresionanta panorama a marelui baraj.

Ultima zi de Aswan va fi mai molcoma – ne vom plimba cu felucca pe Nil, vom vizita Gradina Botanica (un paradis verde in mijlocul desertului, nu poate fi un contrast mai mare !), un sat nubian si evident, nu vom rata Templul Philae, ultimul templu unde egiptenii s-au rugat zeilor lor inainte de convertirea la crestinism.

 

Va urma apoi o zi lunga inapoi la Hurghada. Data trecuta, toata lumea si-a dorit sa plecam cat mai devreme pentru a mai prinde o dupa amiza de balaceala in Marea Rosie, dar asta vom decide impreuna la fata locului.

In schimb, mai exista o propunere “indecenta” vorba filmului. Cine doreste cu adevarat sa vada Piramidele, da, se poate printr-o excursie optionala de o zi la Cairo. In locul lungului drum (de 8 – 10 ore pe acelasi traseu ca la venire), se va zbura la Cairo pentru a vizita principalele obiective turistice din oras.

Practic, se pleaca dis-de-dimineata spre Cairo cu avionul, acolo se viziteaza Piramidele, Citadela lui Mohamed Ali si Orasul vechi. Iar seara se zboara spre Hurghada pentru intalnirea cu grupul plecat de dimineata cu autocarul din Aswan.

 

Perioada de desfasurare: 6 – 13 februarie 2021 (in mod normal, vremea perfecta pentru vizitarea Egiptului)

Se zboara cu un avion al companiei TAROM (Bucuresti – Hurghada – Bucuresti) si pentru cei care opteaza pentru excursia la Cairo cu un avion al companie EgyptAir (Aswan – Cairo – Hurghada).

Preturi: 1139 euro

Supliment single: 140 euro, deci pretul pachetului este este 1279 euro

Ce include: zbor Bucuresti – Hurghada – Bucuresti (cu tot cu bagaj de cala si de mana), cazari la hoteluri de 4 si 5 stele, transport peste tot, intrari la toate atractiile incluse in program (inclusiv calatoria cu balonul din zona Luxor sau spectacolul de sunet & lumini), mic dejun in fiecare zi la hotel (sau pachet de drum in caz ca plecam prea devreme), ghid local.

In caz ca se doreste demipensiune (adica si cina inclusa la hotelul in care se doarme in noaptea respectiva), exista un cost aditional de 119 euro pentru 7 cine.

Pentru ziua la Cairo – costul este de 250 euro (inclusiv avioanele, transport, vizita la obiectivele indicate.

 

Conditii viza – viza poate fi luata pe aeroport, costa 25 euro sau 27 dolari.

Conditii COVID – in acest moment, pentru a intra in Egipt este nevoie fie de un certificat de vaccinare (rapelul sau unica doza J&J trebuie sa fi fost facute la 14 zile inainte de sosirea in Egipt) fie de un test PCR facut cu maximum 72 ore inainte de sosirea in Egipt. Pentru intoarcerea in Romania, in acest moment, este nevoie de test PCR pentru turistii vaccinati facut cu maximum 48 ore inainte de intoarcerea in Romania sau carantina pentru turistii nevaccinati – 10 zile daca prezinta un test PCR sau 14 zile daca nu prezinta nici un test PCR. Din 20 decembrie, va fi obligatorie completarea PLF-ului. Aceste masuri sunt valabile pana pe 8 ianuarie 2022, mai incolo, vom vedea.

 

Pentru mai multe informatii, puteti sa-mi scrieti mie la imperatortravel@yahoo.co.uk , iar pentru inscrieri fie direct pe pagina de mai jos, fie la rezervari17@karpaten.ro

 

Pentru mai multe informatii si inscrieri, aruncati un ochi aici –> Circuit Egipt 

Imagini Egipt

Amarina

Vom incepe cu o zi de plaja la Amarina

Drumul Hurghada Luxor

Drumul selenar spre Luxor

Berbeci Karnak

Sfincsii cu capete de berbeci de la templul Karnak

Templul Karnak

Impresionantul temple Karnak

Templul Karnak Luxor

La fiecare colt, cate o opera de arta

Luxor Temple

Seara la templul Luxor din centrul orasului

Ramses

Maria Sa Faraonul

Templul Luxor

Intrarea in templul Luxor

Spectacol sunet si lumini Karnak

Light & sound show – Karnak

Spectacol Luxor

 

Light sound show Karnak

 

Umflam balonul

Dis-de-dimineata inainte de rasarit la „balonoportul” Luxor – Malul de Vest

Balon umflare Luxor

Gata de imbarcare

Rasarit de soare Nil

Acel magic rasarit de soare din desert

Nil

Nilul in mars spre Marea Mediterana

Baloane Luxor

Zbor in doi

West Bank. Egipt

Agricultura egipteana este un dar al Nilului

Templul lui Hatshepsut din Balon

Templul lui Hatshepsut vazut din balon

Balon Egipt

Inapoi, cu picioarele pe pamant

Colosii lui Memnon

Colosii lui Memnon

Templul lui Hatshepsut

Templul lui Hatshepsut

Hatshepsut Temple Egypt

Faraonul-femeie

Morminte Valea Regilor

In mormintele faraonice din Valea Regilor

Tavan Valea Regilor

Absolut incredibil !

Morminte Valea Regilor

 

Tuthankamon

Singura mumie ramasa la locul ei – cea al lui Tuthankamon

Mormantul lui Tutankhamon

Si picturile murale din mormantul lui

Esna

Triada de temple de pe Nil intre Luxor si Aswan: Esna

Edfu

Edfu

Kom Ombo

Kom Ombo

Abu Simbel

Nu poti sa nu ramai mut de uimire in fata templului de la Abu Simbel

Kalabsha

Templul Kalabsha

Philae

Pavilion din cadrul complexului Philae

Felucca Aswan

Cu felucca pe Nil

Gradina botanica

Gradina botanica din mijlocul desertului – Kitchener Island, Aswan

Satul nubian

Vom vizita si un sat nubian

Femeie Nubia

Prin satul nubian

Mirodenii Egipt

Mirodenii egiptene

Categorii:
Egipt

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest