Am fost in Maldive acum 11 ani. Mi-aduc aminte am aterizat pe aeroportul din Male dupa vreo trei saptamani petrecute in Sri Lanka, iar in ultimele zile fusesem chiar in statiunile de pe Litoral – la Hikka si Unawatuna, asa ca veneam de pe niste plaje frumoase cu nisip fin, palmieri si mare albastra-verzui. Dar din momentul in care am iesit din aeroport si am facut cativa pasi pana la statia de vapor care sa ma duca in capitala Male (aeroportul din Maldive este pe o insula separata de capitala Male si atunci singura conexiunea era cu o salupa mai mare, intre timp s-a construit un pod), am ramas pur si simplu uluit, incapabil sa ma misc. Acolo, in statia aia de vapor (cum ar fi fost autobuz in orice alt colt al lumii), am vazut o mare de o culoare verde patrunzatoare cum nu vazusem nicaieri in lume pana atunci. Am ramas stupefiat. Si cu mana pe aparatul de fotografiat :).
Au urmat cateva zile petrecute in Maldive, inchirind o barca si vizitand insule locuite, insule nelocuite, resorturi de lux, dar si unele mai paraginite. Absolut peste tot, era o nebunie de culori, o mare unica, o senzatie pe care n-am trait-o la vreo alta mare. Poate doar prima oara cand am ajuns in Caraibe cu 7 ani inainte. Dar atunci in Maldive, m-am indragostit de marea si atolii acestui arhipelag incantator. Cum am zis, nu am ramas intr-un resort, stiti ca sunt mai umblator de felul meu, ci am umblat din insula in insula, prin atoli, pe unde s-a putut. A fost o incantare.
Astazi, va invit sa mergem impreuna intr-o excursie cu adevarat speciala de SAILING printre atolii din Maldive gandita impreuna cu prietenii de la agentia Karpaten care organizeaza anul asta in premiera zboruri directe intre Bucuresti si Maldive. O excursie in care sa descoperim numeroasele fatete ale Maldivelor – vom vizita sate locuite si vom descoperi Maldivele autentice, vom cobora pe limbi de nisip inconjurate de acele ape verzi-fosforescente, vom “vana” cu aparatul de fotografiat broaste testoase si diavoli de mare (manta ray), vom pescui in stil maldivian – asa-numitul pole & line fishing recunoscut ca un fel responsabil de pescuit pana si de catre Greenpeace. Vom manca ce vom prinde … si daca nu prindem nimic, nu va fie frica, stafful maldivian este mult mai profesionist in a prinde peste :). Si nu in ultimul rand, vom experimenta si unul din atolii-resort ai Maldivelor, anume Sheraton. Este un tur in care incerc sa prindem toate fatetele acestui arhipelag magic.
Deci, care e planul. Planul este sa ne imbarcam la Bucuresti in seara zilei de 20 ianuarie 2021 la bordul unei curse directe Bucuresti – Male, unul din charterele organizate in premiera de agentia Karpaten in Romania despre care am scris aici. Se va pleca in seara zilei de 20 ianuarie (orele 19:00) si vom ateriza pe 21 ianuarie dimineata (orele 7:00) la Male. Dupa formalitati, ne vom imbarca direct la bordul yahtului Maldives Explorer care ne va fi casa timp de 5 zile.
Despre yaht, pot spune ca am vazut vreo 3 yahturi pana sa-l alegem pe Maldives Explorer. Adica poze, review-uri, filme. Bazat si pe ce review-uri am citit, pare o alegere excelenta. Are 8 cabine, dintre care 3 superioare (pe punte) si 5 standard (pe puntea inferioara). Evident, toate cabinele au baie proprie, ca sa rezolv o potential intrebare. Este un yaht construit in 2012 si reamenajat in 2018 (deci practic, nou, nout), totul lemn si frumos. Are si internet ca sa postam poze live :).
In plus, am vazut ca au instalat si un jacuzzi la bord. Va mai exista si un vas additional numit dhoni care va asigura naveta spre insule, bancurile de nisip si locurile de snorkeling. Operatorii se lauda cu un bucatar cu o experienta de peste 10 ani. Exista numeroase locuri de stat la soare, dar si de lenevit cu o carte in mana la umbra in caz ca va obisnuiti cu prea multa mare verde electrica – albastra memorabila.
Programul pe scurt ar fi:
Ziua 1, 21 ianuarie 2021: vom pleca spre atolul Guiradhoo aflat la sud de Male, dincolo de Maafushi. Va fi o zi mai lenesa – vom pluti spre atol, ne vom arunca pentru prima oara in barca, iar dupa-amiaza vom vizita Maldivele “real” – ne vom plimba printr-un sat de pe principala insula din atol.
Ziua 2, 22 ianuarie 2021: vom schimba atolul si vom pleca spre Vaavu (unde culorile sunt incredibile) pentru o zi de tip Robinson Crusoe. Vom debarca pe o limba de nisip, pe un atol nelocuit unde vom fi doar noi, inconjurati de apa de un verde fosforescent. Ca veni vorba, am citit pe un blog strain ca Vaavu este cel mai instagramabil atol dintr-o tara unde fiecare colt este instagramabil. Cred ca e o minunatie (data trecuta nu am ajuns in Vaavu). Aici, vom vedea o groaza de pesti colorati, si cel mai probabil broaste testoase si acei diavoli de mare (sau manta ray daca ii stiti mai bine cu numele asta). Vom face un gratar in stil Robinson Crusoe pe insula si daca vrem sa ne simtim in continuare ca Robinson Crusoe, ne putem culca sub miliarde de stele si nu in cabina.
Ziua 3, 23 ianuarie 2021: O noua zi, un nou atol. De data asta, Felidhoo unde se afla un vas naufragiat, una dintre cele mai famoase destinatii pentru diveri si snorkeleri – Vaavu wreck. Pe langa snorkeling si culori exceptionale, vom invata cum e cu pescuitul in stil maldivian – pole and line fishing. Vom pescui tuna ;).
Ziua 4, 24 ianuarie 2021: Revenim in Vaavu unde in caz ca e posibil, vom putea inota alaturi de rechini. Nu, nu va speriati, nu sunt rechinii aia fiorosi din “Falcile”, sunt asa-numitii “nurse sharks” care nu ataca oamenii si sunt extrem de lenesi. Li se mai spun si couch potatoes of the sea 😉 Dupa masa, vom vizita un nou sat de pe Felidhoo unde vom gusta hedika, snack-urile traditionale maldiviene – pot fi dulci sau sarate, dupa gust. De asemenea, vom descoperi din nou un sat autentic din acest colt de lume.
Ziua 5, 25 ianuarie 2021: Va fi ultima zi pe mare. Sunt convins ca vom cobora mesmerizati de pe yaht si vom experimenta si o insula-atol – tipul obisnuit de vacanta in Maldive. Ne vom bucura de ultimele zile in Maldive la Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa.
Ziua 6: 26 ianuarie 2021: Fa ce vrei la Sheraton – spa, plaja, inot, alte activitati.
Ziua 7: 27 ianuarie 2021. Dimineata la dispozitie la Sheraton. Apoi va fi transferul cu salupa spre aeroport, iar avionul decoleaza tarziu, la ora 20:00, asa ca vom avea toata ziua la dispozitie sa ne bucuram de mare, soare si culori. Cursa este tot directa si va ateriza la Bucuresti la orele 3:00 pe 28 ianuarie 2021 (datorita diferentei de fus orar intre Romania si Maldive)
Ce e inclus ?
Mancare de 3 ori pe zi si snacksuri intre.
Pe vas, bauturi racoritoare, apa, ceai, cafea si bere. Restul de bauturi alcoolice se platesc separat. Atentie, Maldive este o republica islamica asa ca alcoolul este strict interzis exceptand insulele-resort si la bordul yahtului, deci daca aveti pofta de o bere cat timp vizitam satele maldiviene, trebuie sa asteptati pana revenim la bord. Dar nu cred ca asta este o problema.
La hotel, este inclus micul dejun, dar este posibil un upgrade la All-Inclusive in caz ca doriti acest lucru cu un cost suplimentar.
Transferuri, yahtul, excursiile si toate experientele. Tineti deoparte niste bani de bacsis pentru echipaj ;).
Pret per persoana:
Sunt 2 tipuri de cabine pe vas – cabinele superioare aflate pe punte (vezi pozele de mai jos) si cabinele normale cu hublouri.
Cabine normale – 2299 euro
Cabine superioare – 2799 euro
Preturile includ urmatoarele: zbor Bucuresti – Male si retur (inclusiv taxe aeroportuare, mancare, bagaj de cala, bagaj de mana), transfer cu salupa de la hotel la aeroport (la sosire, ne imbarcam direct pe yaht), cazare 4 nopti pe yaht si 2 nopti in resort, mancare, bauturi non-alcoolice si bere, excursii, transport cu dhoni spre locurile de imbaiat sau snorkeling, etc, etc pe vas si mic-dejun la Sheraton.
Conditii COVID
Calatorii spre Maldive trebuie sa prezinte la intrarea in tara rezultatul negativ al unui test COVID facut cu maximum 96 ore inainte de imbarcare.
In acest moment, numarul de cazuri in Maldive este redus de circa 20 – 30 / zi. Marea majoritate a cazurilor sunt inregistrate in capitala Male care de altfel este inchisa pentru turistii straini. Sincer, dar ramane intre noi. Nu e nici o pierdere ! Male nu e un oras cine stie ce.
Pentru mai multe informatii, puteti sa-mi scrieti mie la adresa imperatortravel@yahoo.co.uk si pentru mai multe informatii si inscrieri, puteti sa-i scrieti lui Liviu de la Karpaten la adresa rezervari17@karpaten.ro
Pentru mai multe informatii, aruncati o privire aici ––> SAILING IN MALDIVE
Imagini Sailing Maldive
Sa va prezint vasul
MV Maldives Explorer
Am primit de la proprietari poze de peste tot 🙂
Se poate sta la soare
Lounge-ul interior
Se poate manca si afara
Sus, la soare
Cabina superioara
Cabina superioara
Cabina standard
Fiecare cabina cu baie proprie
Ca o ultima gaselnita, au instalat si un mic jacuzzi pe punte
Ce vom vedea … atoli pustii, nelocuiti
Limbi de nisip iesind din mare
Atoli de culori fantastice
La fiecare pas, culoarea marii este fabuloasa
Cu putini norisori, apusurile de soare sunt legendare
Loc berechet de snorkeling
Numerosi pesti colorati
Vom „vana” si broaste testoase
Sau nurse sharks 🙂
Buna ziua.O intrebare off topic dar de interes. Pe site ul mae.ro la conditii de calatorie pt Spania s-a adaugat urmatorul test, in afara de cel PCR.
Începând cu 10 decembrie a.c., călătorii care provin din zone/state cu risc epidemiologic ridicat pot prezenta la intrarea pe teritoriul Spaniei, pe cale aeriană sau maritimă, ca alternativă la testul molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, un test TMA negativ (Transcription-Mediated Amplification) sau alte probe moleculare echivalente.
Stiti cumva detalii?
Din cate stiu, e o modalitate de testare descoperita de niste spanioli. Imi e neclar daca e folosita si aplicata oriunde altundeva decat Spania.
N am intalnit o la alte tari e adevarat si pe site ul mae.ro a fost adaugata acum vreo 2 zile ca alternativa.Ce fel de test e? Serologic sau tot exsudat?
Nu stiu, si eu am citit azi pentru prima oara in viteza. Probabil, inteleg doar ca e mai rapid si mai ieftin decat PCR.
Scuze ca insist…dar este un test care se cere la INTRAREA in Spania, de unde rezulta in mod logic ca trebuie facut inainte , deci in afara Spaniei. Nu gasesc informatii suplimentare depre natura testului, pretul si unde poate fi facut….
Orice alternativa este binevenita ,oricand, in orice domeniu
Asa ar fi logic, dar multe lucruri nu sunt logice. Probabil incearca sa stimuleze exportul de teste, nu stiu nicaieri unde respectivul test mai e folosit. Si da, trebuie sa faci testul in afara Spaniei.
pt copii cum e ? se face test ? cum o fi vremea in ianuarie ?
Copiii sub 1 an nu trebuie sa faca test.
Vremea: https://www.holiday-weather.com/maldives/averages/january/
Tocmai am vizitat Maldive , imi pare rau ca nu am vazut aceasta oferta.
Nr zile yaht/resort sunt ok , in resort nu prea ai ce vedea in schimb pe atoli si ce ii inconjoara acolo este distractia.In plus zborul direct va scuteste de escale lungi si obositoare.
Am stat 7 zile in resort 5000euro
Excursii 1000euro
2 persoane
Stiti cumva daca testul COVID trebuie facut neaparat in cele 72 de ore inaintea zborului sau 3 inainte? Daca am programare la 9 dimineata si zborul este la 7 seara peste 3 zile adica 82 de ore este ok sau nu?
Intre timp, s-a extins perioada la 96 ore inainte de imbarcare. Dar se poate schimba oricand peste noapte