DIN 15 NOIEMBRIE: Cuba deschide aeroportul Havana pentru toti turistii straini. Testul COVID este obligatoriu si va fi facut gratuit la Havana

16. Havana Cuba

Guvernul Republicii Cuba anunta redeschiderea aeroportului international Havana si permiterea intrarii turistilor straini cu incepere de duminica, 15 noiembrie 2020. Protocolul de intrare in tara este ca toti pasagerii, indiferent daca sunt cubanezi sau straini vor trebui sa fie testati de COVID-19 pe aeroportul din Havana. Atat in cazul cubanezilor, cat si in cazul strainilor, testul va fi gratis. 

Cetatenii straini vor trebui sa se indrepte spre locul de cazare care va fi declarat si vor sta in izolare timp de 24 – 48 ore pana la sosirea rezultatelor. In cazul unui rezultat negativ, turistii au libertate de miscare, iar in cazul unui rezultat pozitiv, turistul va fi mutat intr-un spatiu de carantinare institutionala special amenajata sub control medical.

Cuba a fost una din tarile care au inchis granitele destul de repede la inceputul pandemiei si a avut un sistem extrem de eficient de depistare a cazurilor si de combatere a COVID-19. Tara a fost deschisa in trepte, urmand acelasi protocol de testare – mai intai aeroportul din Cayo Coco, apoi aeroportul din Varadero, pentru ca in final, maine sa deschida aeroportul din Havana.

In cazul in care turistii straini au nevoie sa faca un al doilea test pentru a reveni in tara (in tarile unde sunt obligatorii testele COVID pentru a evita carnatina), acesta va putea fi facut, dar contra cost – pretul anuntat este de 40 CUC (33,80 euro).

Cuba este considerata a fi cea mai sigura tara din punct de vedere epidemiologic din regiunea Caraibelor spre deosebire de Republica Dominicana sau Mexic unde numarul de cazuri continua sa se afle la un nivel semnificativ, iar expertii asteapta ca zonele turistice vor inregistra un numar imens de infectari datorita acceptarii fara restrictii a turistilor din SUA, tara lovita puternic de un al doilea val chiar zilele acestea. Cuba se afla pe lista verde a Romaniei (deci se poate reveni fara restrictii) si exista un risc infim sa ajunga pe lista galbena.

Surse: Granma si Directorio Cubano

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest